تهران،خبرگزاری سینا
برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم درصددند که پایگاه های اینترنتی "اورکات" و "یاهو مسنجر" را مسدود کنند. اورکات، پایگاهی است که امکان پيدا کردن دوستان قديمی و ايجاد کلوپ مجازی در اينترنت را فراهم می کند. این سایت وابسته به شرکت گوگل است. چندی پیش نیز اورکات و سایت دیگری به نام پرشین بلاگ به دستور دستگاه قضايی، توسط برخی عرضه کنندگان خدمات اينترنتی مسدود يا فيلتر شده بود که بسته شدن اين دو سايت اعتراض دولت ايران را به همراه داشت.
سخنگوی دولت ايران مسدود کردن دو سايت ياد شده را 'قانون شکنی' توصيف کرده بود. اما دادستان تهران در دفاع از عملکرد قوه قضائيه گفت که اين قوه سايت هايی را که 'مطالب الحادی، ضد دين و غيراخلاقی' منتشر کنند، 'راسا' مسدود خواهد کرد.در این میان برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی برآن هستند که از طریق تصویب طرحی، یاهو مسنجرها و سایت اورکات که آنها را "غیر اخلاقی"توصیف می کنند مسدود نمایند اما برخی از کارشناسان و متولیان ISP ، مجلس را برای وارد شدن به این موضوع صاحب صلاحیت نمی دانند. این در حالیست که عده زیادی از نمایندگان از ماهیت یاهو مسنجر بی اطلاع هستند.
یک عضو جناح اکثریت در مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: مجلس با هر چیز غیر اخلاقی مبارزه خواهد کرد.
" ناصر نصیری " در گفتگو با خبرنگار سینا افزود: به هر حال برخورد با پایگاه های اینترنتی غیر اخلاقی داخلی باید صورت گیرد و مجلس قصد دارد که در این خصوص طرحی را به تصویب برساند.
نماینده دشت مغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه "اخلاق نسبی نیست"، اظهارداشت:وقتی چیزی از نظر اخلاقی مورد تایید نیست،باید باآن برخورد صورت گیرد.
وی در این خصوص افزود:ما باید پایبندی به اخلاق را در جامعه افزایش دهیم .بدین معنی که عدالت اجتماعی را در جامعه بیشتر کنیم تا زمینه های برخورد به شیوه عملی فراهم آید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:مسئولان باید به اجرای عدالت اجتماعی ،اشتغال جوانان و رفع مشکلات جوانان بیشتر فکر کنند. بی توجهی به امور جوانان و حقوق عمومی مردم ریشه مفاسد اجتماعی است.
"نصیری"تصریح کرد: البته باید با این دو سایت دوست یاب که ارتباط غیر شرعی را میان جوانان رواج می دهند، برخورد شود اما اگر ریشه این مشکلات فرهنگی خشکانده نشود دختر وپسرها از راه دیگری با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
"مهندس رضا رشیدی"،ریس شرکت دیتا در گفتگوبا خبرنگار سینا در خصوص بسته شدن یاهو مسنجر وسایت اورکات گفت :مسدود کردن سايت ها در ايران با تصميم کميته ای تحت نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می گيرد و مجری تصميمات اين کميته نيز مخابرات است که ناظر بر فعاليت شرکت های عرضه کننده خدمات اينترنتی (ISP) است.
این مقام مسئول افزود:می توانیداطلاعات درباره مسدود شدن وب سایت اورکات و یاهو مسنجرها را از کمیته سه نفری مصادیق ( متشکل از نماینده صداو سیما ،نماینده وزارت اطلاعات و نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی )پیگیری کنید چون چیزی به ما ابلاغ نشده است.
مدیر عامل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران گفت: دستور بستن یا فیلتر کردن سایت ها از طرف شورای نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی به مخابرات ابلاغ می شودو معمولا افراد نمی توانند به ما دستوری بدهند اما اگر مجلس در این زمینه مصوبه ای داشته باشد ما از آن پیروی خواهیم کرد.
مهندس "داود زارعیان" در گفتگو با سینا در خصوص اقدام دیتاومخابرات برای مسدود کردن اورکات و یاهو مسنجراظهارداشت: تاکنون به شرکت مخابرات ودیتا برای بستن یاهومسنجرها و اورکات هیچ ابلاغی صورت نگرفته است.ما به عنوان شرکت مخابرات و دیتا هیچ سایتی را به جز سایتهای غیر اخلاقی فیلتر نمی کنیم مگر اینکه از طریق مقامات به ما ابلاغ شده باشد.
وی همچنین درباره بستن سایت اورکات از طرف برخی ISP ها افزود:قطعا انجام این امر به دستور مقامات مسئول بوده است.
نماینده تهران و عضوشورای انقلاب فرهنگی گفت :من از این امر اطلاعی ندارم و اصولا از ماهیت این دو سایت نیز بی اطلاع هستم.
"عماد افروغ" در در گفتگو با خبرنگار سینا افزود:شما می توانید از دبیر شورای انقلاب فرهنگی (آقای کی نژاد)بپرسید که آیا در این زمینه چنین طرحی ابلاغ شده است یا خیر؟
نماینده تبریز که از رایانه استفاده می کند نیز از صحبت در این باره امتناع می ورزد. "اکبراعلمی"از گفتگو با خبرنگار سینا سرباز زد و سکوت را در این زمینه بهتر دانست.
واکنش نماینده اراک(حسن مرادی) از اولین کسانی که در ایران ایمیل را به صورت نیاز احساس کرده نیز مانند نماینده تبریز بود اما ایشان تاکید کرد که من موافق مسدود کردن سایت هانیستم، اما شرایط برای صحبت فراهم نیست.
نماینده زرند در مجلس شورای اسلامی نیز گفت:بحث مسدود شدن اورکات ویاهو مسنجرها برای جوانان خبر مطلوبی نیست.
"حسین امیری خامکانی"در گفتگو با سینا افزود:مسئولان باید بدانند که با پاک کردن صورت مساله چیزی حل نمی شود.
وی معتقد است که نباید به خاطر استفاده ناشایسته عده ای،نخبگان و دانشگاهیان را از داشتن تکنولوژی برتر آموزشی محروم کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:برخورد دفعی راه به جایی نمی برد. با این نوع برخوردها تنها جوانان جامعه از عملکردمسئولان ناامید می شوند.
"عزت الله یوسفیان" دیگر نماینده مجلس بر داشتن قانون جرایم رایانه ای تاکید کردو افزود: فیلتر و اقداماتی که باعث "تضیق" شود ، تنها با دستور مقامات قضایی صورت می گیرد.
نماینده آمل در گفت و گو با خبرنگار سینا افزود: تنها مقامات قوه قضاییه می توانند محدوده فعالیت سایت را تعیین کنند .
به گفته این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی،قوه قضاییه می تواند اقداماتی برای پیشگیری وقوع جرم انجام دهد.
وی تصریح کرد که برابر اصل 156 قانون اساسی، قوه قضاییه می تواند از وقوع جرم توسط افراد مختلف جلوگیری کند.
این نماینده تاکید کرد که قانون جرایم رایانه ای باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد. چون در حال حاضر برخورد با با کسی که در رایانه شبکه ای اختلال ایجاد کرده همانند برخورد با فردی است که یک دیوار را خراب کرده است.