- اطلاعات بازرسي آژانس از مكانهاي با طبقهبندي بسيار بالا نشت ميكند
تهران- خبرگزاري كار ايران
دبير شورايعالي امنيت ملي گفت: "كنفرانس فناوري هستهاي و توسعه پايدار" كه از سوي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام و با همكاري وزارت امور خارجه، سازمان انرژي اتمي و برخي از دانشگاهها برگزار شده سعي در توضيح دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه فناوري صلحآميز هستهاي دارد.
به گزارش خبرنگار سرويس ديپلماتيك خبرگزاري كار ايران ( ايلنا ), "حسن روحاني" در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران داخلي و خارجي در زمينه كنفرانس فناوري هستهاي و فناوري پايدار گفت: اهداف اين كنفرانس، اين است كه در جلسات مختلف توضيح داده شود كه فناوري ايران، صرفاً صلحآميز است و هيچگاه هدف نظامي را دنبال نكرده و نميكند.
وي با بيان اينكه يكي ديگر از اهداف اين همايش، تأثير فناوري هستهاي در زمينه پايدار كشور خصوصاً در زمينههاي كشاورزي و پزشكي است، گفت: تعهد ايران به مقررات بينالمللي خصوصاً مقررات عدم اشاعه و همچنين اقدامات ايران در زمينه فعاليت ديپلماتيك و حقوقي در يك سال و نيم گذشته از اهداف ديگر اين سمينار است.
روحاني با بيان اينكه غير از جلسات اصلي، دو كميته فني و علمي و همچنين حقوقي و سياسي، بحثهاي تخصصي خود را پيگيري ميكنند گفت: در اين سمينار دو روزه، پنجاه نفر از كشورهاي مختلف حضور خواهند داشت.
روحاني با اشاره به جلسه اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: پرونده ايران از حالت اضطراري و از دستور كار آژانس خارج شده و البرادعي يك گزارش كوتاه شفاهي در زمينه پيشرفت كار و همچنين "گلداشميت" معاون وي يك گزارش فني به شوراي حكام ارائه دادند كه گزارش "گلداشميت" در شورايحكام بر خلاف عرف اين شورا بود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در خصوص حفر تونل در كنار تأسيسات اصفهان گفت: ما هماكنون مشغول حفر تونل هستيم اما اين مسأله مشكلي ندارد زيرا حفر تونل، فعاليت هستهاي نيست.
روحاني با تأكيد بر اينكه ما ساخت تونل را به آژانس اطلاع داديم، گفت: "گلداشميت" در گزارش فني خود اين موضوع را ذكر كرد و تنها ايرادي به كه ما گرفته شد اين بود كه اين كار را دير اطلاع دادهايد اما براي ما هنوز روشن نيست كه آيا اصلاً بايد ساخت تونل را به اطلاع آژانس ميرسانديم يا نه.
وي با بيان اينكه تونل اصفهان بهعنوان انبار استفاده ميشود، گفت: بخشي از مواد در اين انبار قرار ميگيرد و از نظر مقررات نيز لازم نيست ما اين را به اطلاع آژانس برسانيم زيرا ما هيچ فعاليت ممنوعه و يا مخفي انجام ندادهايم و اگر ميخواستيم چنين كنيم در يكي از كوهها تونل ميزديم اما در جايي تونل زدهايم كه بازرسان دائماً از آن عبور ميكنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به بازديد مأموران آژانس بينالمللي انرژي اتمي از اين تونل، گفت: از اين به بعد نيز آنها ميتوانند از تونل تأسيسات اصفهان بازديد كنند.
دبير شورايعالي امنيت ملي تصريح كرد: گزارش و سخنراني البرادعي در اين نشست نيز، نشاندهنده همكاري ايران با آژانس بوده است و ما به همكاري خود با آژانس ادامه ميدهيم و انتظار ما اين است كه با توجه به همه مسائل مهم، حلوفصل شده است و تنها مسائلي باقي ماندهاند كه كشور ثالث بايد همكاري كند تا تاوان عدم همكاري اين كشورها را ايران ندهد و پرونده بسته شود و ايران نيز مانند ساير كشورها روابط عادي خود را با آژانس دنبال كند.
روحاني ادامه مذاكرات با اروپا را منوط به پيشرفت در مذاكرات ذكر كرد و گفت: در سفر اخير من به آلمان و فرانسه تأكيد شد كه از روند كار كميته هستهاي ناراضي هستيم و با اين روند به نتيجه نخواهيم رسيد.
وي با اشاره دو پايتخت اروپايي نيز معتقد بودند كه كار بايد سرعت بيشتري پيدا كند، افزود: در اواخر اسفند ماه، نشست كميته راهبري تشكيل خواهد شد و ما بايد شاهد پيشرفت ملموس باشيم.
دبير شورايعالي امنيت ملي گفت: در پايان اين هفته، سه گروه كاري كار خود را ادامه ميدهند و نتايج نشستهاي خود را به كميته راهبري عرضه ميكنند.
روحاني با تأكيد بر اينكه اگر شاهد پيشرفت در مذاكرات نباشيم مذاكرات را ادامه نميدهيم، گفت: پيشرفت در مذاكرات، تضمين كننده ادامه آن است.
وي در خصوص نيروگاه اراك و ساخت رآكتور آبسنگين در اين نيروگاه، گفت: در حال حاضر در حال تهيه آبسنگين و تجهيزات مربوط به آن در اراك هستيم كه گفته شده است اين رآكتور در سال 2008 تكميل ميشود.
دبير شورايعالي امنيت ملي ادامه داد: آنچه امروز در اراك انجام ميشود توليد آبسنگين است كه بخشي از كار توليد رآكتور است.
وي تصريح كرد: اين رآكتور با اطلاع آژانس در حال ساخت است و اهداف تحقيقاتي و صلحآميز دارد زيرا اهداف ايران، كاملاً فني است.
روحاني با بيان اينكه برخورد غرب با ايران همانند برخورد آنها با ساير كشورها نيست، گفت: بسيار شاهد بوديم كه همزمان با پرونده ايران پرونده كشورهاي ديگري نيز مطرح شده كه به سرعت به اتمام رسيده است اما پرونده ايران بحثهاي زيادي دارد و اين نشان ميدهد كه كشورهاي غربي با استانداردي دو گانه با ايران و ساير كشورها برخورد ميكنند.
وي تصريح كرد: غربيها ميدانند پرونده ايران, و فعاليتهاي كشور ما كاملاً صلحآميز است و ايران را تنها به دليل احتمال ساخت سلاح در آينده دور، كشورمان را تحتفشار ميگذارند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در خصوص اقدامات رژيم اسرائيل بر ضد برنامه هسته اي ايران گفت: رژيم صهيونيستي, دولتي تروريست و ضد حقوق بشر است و نهتنها سلاح هستهاي بلكه انواع سلاحهاي كشتار جمعي را دارد و به هيچ يك از كنوانسيونهاي خلع سلاح نپيوسته است.
وي با اشاره به اظهارات بوش مبني بر اينكه "اسرائيل تنها كشوري است كه از دموكراسي واقعي بهره ميبرد" و "شارون، مرد صلح است"، گفت: اين نشان ميدهد كه ادعاهاي آمريكا تا چه حد مغرضانه است.
روحاني با بيان اينكه ايران پيشنهاد دهنده طرح خاورميانه عاري از سلاح هسته اي بوده است، گفت: ما معتقديم جهان، روزي صلح و امنيت را درك ميكند كه سلاحها از بين برود اما كشورهاي جهان هيچگاه به بند 6 پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي (NPT ) توجه نكردهاند و عنان نيز در سخنراني خود به مناسبت سي و پنجمين سالگرد تصويب NPT به اين نكته اشاره كرد.
وي در خصوص سياستهاي آمريكا در قبال مذاكرات هستهاي ايران گفت: ما هنوز اعتقادي به حُسننيت آمريكا در اين زمينه نداريم زيرا اگر به سخنراني سفير ايران هم توجه كنيم متوجه ميشويم كه حرفهاي دو سال پيش خود را تكرار ميكنند چرا كه آنها همچنان تنها راهحل مسأله هستهاي ايران را ارجاع پرونده به شوراي امنيت سازمانمللمتحد ذكر ميكنند.
روحاني با بيان اينكه اروپاييها هم اكنون موارد كوچك و جزئي را مطرح ميكنند، گفت: اگر اروپا، حسننيت نشان دهد ميتوانيم راجع به تضمين عيني به توافق برسيم و تنها در اين صورت است كه اين مذاكرات ميتواند راهگشا باشد.
وي با بيان اينكه ما در زمينه بهرهگيري از فناوري هستهاي علاقهاي به نگراني كشور ديگري نداريم، گفت: ما به دنبال اهداف نظامي نيستيم پس مشكلي نداريم كه بخواهيم نگراني كشورهاي ديگر را رفع كنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تأكيد بر اينكه دوران تعليق موقت و دوران مذاكره نيز كوتاه است، گفت: آنچه كه به عنوان تهديد بر ضد ايران مطرح مي شود نمي تواند مثمر ثمر باشد و اگر هدف اصلي اين است كه به برنامه ايران مطمئن شوند فشار، نميتواند مؤثر باشد زيرا باعث تعطيلي اقدامات داوطلبانه ايران ميشود.
وي ادامه داد: اگر هدف ايجاد اعتماد است بهترين راه آن اجراي مقررات بينالمللي, رسيدن به تضمين عيني و راهكار قانوني است.
روحاني در خصوص ارائه امتيازات اقتصادي اروپا نظير ايرباس و پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني (WTO ) گفت: اين موضوعات آنقدر مهم نيست كه در تبليغات بزرگ شده است؛ ما متقاضي ورود به WTO هستيم اما مخالفت آمريكا با اين موضوع، كاملاً سياسي است و ما معتقديم كه سياست نبايد در مسائل اقتصادي دخالت كند.
روحاني تصريح كرد: تهيه هواپيما براي ما آنقدرها مشكل نيست زيرا ميتوانيم از طرق مختلف، هواپيماها را تهيه كنيم بنابراين ارائه ايرباس به ما آنقدر اهميت ندارد.
وي تصريح كرد: وقتي آنها موضوع ايرباس را مطرح كردند ما گفتيم كه « اين جزء خواستهاي ما نيست و همچنين WTO نيز حق مسلم ماست و مخالفت آمريكا، سياسي و بر خلاف روال كار سازمان است بنابراين دستبرداشتن آمريكا از تخلفات خود نميتواند امتياز به ايران تلقي شود.»
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه اگر تفاهماتي بين اروپا و آمريكا مطرح شده است ما كاري به آن نداريم، گفت: اگر اروپا به دنبال تهيه ليستي است كه با ارائه آنها، ايران دست از غنيسازي بردارد بايد بدانند كه اين اصلاً درست نيست زيرا بحث توقف غنيسازي، مخالف بيانيه تهران و توافقنامه پاريس است.
وي تأكيد كرد: مردم ما تصميم گرفتهاند از انرژي هستهاي در مصارف صلحآميز بهره ببرند و مسؤولان نظام نيز تابع نظرات آنها هستند.
روحاني با اشاره به ملاقات خود با "ژاك شيراك" رئيسجمهور فرانسه و "گرهارد شرودر" صدراعظم آلمان گفت: در اين ديدارها اعلام كرديم كه آمادهايم فرمول خود را ارائه دهيم و توقع داريم به توافقي سريع با اروپا دست يابيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: فرانسه در مذاكرات جلوتر بود و آلمانيها از آنها عقب ماندند و نتوانستند همپاي فرانسويها باشند اما هر دو كشور به ما وعده دادند كه فرمول ارائهشده توسط ايران را مورد بررسي قرار دهند.
روحاني تصريح كرد: فرمول ما كاملاً منتطقي و مستدل است و با اين فرمول، همه كشورها از صلحآميز بودن برنامه ما اطمينان حاصل خواهند كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: آنچه براي هر دو طرف مذاكرات يعني ايران و اروپا مطلوب است اين است كه غنيسازي ادامه يابد و اروپا نيز به صلحآميز بودن اين برنامه اطمينان حاصل كند كه هر دوي اين موضوعات در فرمول ما وجود دارد ضمن اينكه ما غير از اين فرمول حداقل چهار فرمول ديگر نيز داريم كه در اين سفر مطرح نكرديم.
وي تأكيد كرد: اگر اروپا فرمولهاي ما را نپذيرد با مشكل بزرگي در افكار عمومي دنيا مواجه ميشود زيرا اين فرمولها را در صورت عدم پذيرش اروپا منتشر خواهيم كرد و اين باعث ميشود مردم ما در ايستادگي خود براي احقاق حقوق خود مستحكمتر شوند و اروپا نيز در افكار عمومي دنيا با چالش مواجه شود.
روحاني با بيان اينكه هماكنون توپ در زمين اروپاست، گفت: من به سران اروپايي گفتم كه با اختيار تام در آنجا هستم و آمادهام در جلسات مختلف بحثها را به نتيجه برسانم اما اروپا هميشه نگاهي به آن سوي آتلانتيك دارد و هميشه زماني كه در مراحل نهايي كار قرار ميگيريم ترديدهايي دارد.
وي با بيان اينكه اروپا نيز راهحلهايي دارد، گفت: چون آنها علاقهاي به پيشرفت كار ندارند به كندي جلو ميآيند.
وي اساس بحث ايران و اروپا را اجراي تعهد اروپا ذكر كرد و گفت: ما توقع ديگري نداريم و مشكلي نيز با نزديكي اروپا و آمريكا نخواهيم داشت.
روحاني تأكيد كرد: پرونده ايران تنها از طريق مصالحه و اجراي قانون حلوفصل خواهد شد و هر گونه تهديدي به ضرر آنها تمام خواهد شد.
وي با بيان اينكه ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت با مقررات آژانس سازگار نيست، گفت: هيچ راهي از لحاظ قانوني براي ارجاع پرونده ايران وجود ندارد و اين كار سياسي, غير حقوقي و غير فني است و منجر به تضعيف آژانس خواهد شد زيرا از اين به بعد هيچ كشوري به آژانس اعتماد نخواهد كرد.
روحاني با تأكيد بر اينكه ارجاع پرونده ايران، كل اعتماد به وجود آمده را از بين خواهد برد، گفت: همه كشورها با اين كار مخالفند و تنها آمريكاست كه در صدد انجام اين كار است و اروپا نيز در صورت غنيسازي از سوي ايران، بدون اطلاع قبلي و بر خلاف توافقات در صدد ارجاع پرونده ايران برخواهد آمد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: اگر پرونده ايران به شوراي امنيت ارجاع داده شود بلافاصله اجراي پروتكل را متوقف مي كنيم و غني سازي را از سر خواهيم گرفت بنابراين كسي از اين كار سود نمي برد زيرا منطقه ما انقدر حساس است كه همه كشورها اين تدبير را داشته باشند كه بحران ديگري به وجود نيايد.
روحاني ادامه داد: ايجاد بحران ديگري در منطقه مشكلاتي براي انرژي و اقتصاد جهان به وجود ميآورد بنابراين ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت، بازي با آتش است و اروپا با اين كار به خودكشي سياسي دست ميزند و براي هميشه جايگاه خود را در جهان از دست ميدهد.
دبير شورايعالي امنيت ملي گفت: اگر آمريكا بازي را به هم نزند ما و اروپا در مذاكرات خود به نتيجه خواهيم رسيد و موفق ميشويم البته براي آمريكا پذيرش اين موضوع سخت است و بارها با زبان بيزباني به اروپا گفتهاند كه هنوز حلوفصل اينگونه موضوعات در حد شما نيست.
وي با بيان اينكه اگر غرب فكر ميكند پرستيژ توليد سوخت و در اختيار داشتن چرخه سوخت براي ايران زياد است، بايد گفت اين حرف، غير منطقي است و قابل قبول نيست اما اگر واقعا نگرانيهايي دارد ما حاضر به رفع اين نگرانيها هستيم و پروتكل نيز براي همين درست شده است چرا كه هيچ كشوري تا به حال نبوده كه با وجود پروتكل از مسير صلحآميز هستهاي خارج شود.
روحاني با بيان اينكه اروپا تا به حال دو بار و در بيانيه تهران و توافقنامه پاريس نظر خود را از "توقف" به "تعليق" كاهش داده است و عقبنشيني كرده است، گفت: در بيانيه تهران، اروپا بحث توقف را مطرح كرد كه ما اعلام كرديم توقف، امكانپذير نيست و اروپا نيز به تعليق رضايت داد.
دبير شورايعالي امنيت ملي تصريح كرد: ما فكر ميكنيم اروپا در باطن به دنبال توقف نيست و بحث توقف را مطرح ميكند تا تعليق طولاني شود.
روحاني گفت: اگر اروپا به دنبال توقف است اعلام ميكنيم كه مذاكرات از همين لحظه قطع است و هيچ مذاكرهاي نخواهيم داشت ضمن اينكه ما اين موضوع را در پاريس و برلين نيز به صراحت عنوان كرديم.
وي با اشاره به توافق پاريس گفت: پيش از توافق پاريس من به سه وزير اروپايي اطلاع دادم كه ما توافقنامه پاريس را امضا ميكنيم به شرط اينكه ديگر هيج جا و هيچ زماني بحث توقف حتي در مصاحبهها هم اعلام نشود زيرا توقف با هيچ فرمولي سازگار نيست و حتي در قعطنامههاي آژانس نيز تا به حال چنين چيزي مطرح نشده است چرا كه بحث توقف غنيسازي به معناي نابودي پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي(NPT ) است زيرا مخالف بند 4 اين پيمان است و اگر اين بند از اين پيمان برداشته شود تمام كشورهاي غير متعهد و در حال توسعه از NPT خارج خواهند شد بنابراين بحث توقف بحث ايران به تنهايي نيست و بحث همه دنياي در حال توسعه و هم چنين جنگ شمال و جنوب است زيرا همه كشورهاي در حال توسعه ميدانند اگر اين موضوع به ايران تحميل شود به همه كشورهاي ديگر نيز تحميل خواهد شد.
وي با بيان اينكه خواستههاي اروپا و آمريكا مبني بر توقف غنيسازي ضد پروتكل, ضد پادمان و ضد NPT است، گفت: آنها بايد يك فرمول مرضيالطرفين ارائه دهند.
روحاني تصريح كرد: اروپا در مورد هر دو تضمين عيني و محكم اظهار عجز ميكند و اين براي ما غير قابل قبول است؛ هر چند كه ما براي هر دو قسمت فرمول داريم اما بايد به اين نكته توجه كرد كه اگر ما مي توانيم پنج فرمول ارائه دهيم اروپا 20 فرمول دارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در خصوص جزئيات فرمول ارائهشده توسط ايران گفت: چون هماكنون در حال مذاكره هستيم زود است كه فرمولها را مطرح كنيم اما اگر مذاكرات را به جايي برسانيم و يا اروپا فرمولهايي را كه ارائه ميكنيم رد كند بهطور قطع آنها را اعلام خواهيم كرد.
روحاني با اشاره به اينكه تعليق وظيفه قانوني نيست، گفت: ما حداكثر، تعليق يكساله را پذيرفتهايم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي به روابط خوب ايران و روسيه اشاره كرد و گفت: روسيه كشوري است كه زماني كه هيچ كشوري حاضر نبود به ما نيروگاه هستهاي بدهد حاضر به امضاي قرارداد ساخت نيروگاه در ايران شده بود و همچنين اين كشور حاضر شد سلاح, هواپيما و سيستم ضد هوايي به ايران بدهد و اين در زماني بود كه اروپا حاضر نبود هيچ هواپيماي جنگي به ما بدهد و حتي هماكنون نيز مشخص نيست كه آنها حاضر به انجام اين كار باشند.
وي همچنين به بحران تاجيكستان و همكاري روسيه و ايران براي رفع اين بحران اشاره كرد و گفت: ايران و روسيه پايههاي اصلي محور شمال و جنوب هستند و به خاطر همين دوستي است كه ما توقع بيشتري از روسها داريم البته طبيعي است كه در بعضي موارد اختلافنظر داشته باشيم.
روحاني با بيان اينكه آمريكا دنبال سلطهگري در جهان و منطقه خليجفارس است، گفت: آمريكا قصد داشت كل منطقه خليجفارس را از طريق ايران در دست خود داشته باشد اما انقلاب ايران، همه برنامههاي آمريكا را به هم زد و آنها به خاطر اقدامات ايران تحقير شدند.
وي با اشاره به صحبت بوش مبني بر اينكه ايران، عراق نيست، گفت : اين تنها حرفي است كه بوش در طي چهار سال گذشته گفته و خوب بوده است؛ ايران بسيار با عراق متفاوت است و اين تفاوت از زمين تا آسمان است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه سنا پيش از اين نيز به دنبال تصويب بودجه بر ضد ايران بوده است، گفت: اين به معناي آن نيست كه احتمال حمله وجود دارد و درست است كه معروف است نومحافظهكاران آمريكا اول عمل ميكنند و بعد فكر ميكنند اما اين قدرها هم بيتدبير نيستند.
وي با بيان اينكه آمريكا از حلوفصل موضوع توسط اروپا نگران است، گفت: اگر ما اين مسأله را با اروپا حل كنيم روابط بسيار مهمي با اروپا خواهيم يافت كه براي آمريكا قابل قبول نيست.
روحاني در خصوص اعتراض ايران به آژانس گفت: يكي از ايرادات ما به آژانس اين است كه اخباري كه به آژانس ميرسد نشت ميكند در حالي كه آژانس موظف است اسناد طبقهبندي شده يك كشور را مورد توجه قرار دهد و اجازه درز به آن ندهد.
وي ادامه داد: هرگاه ما با آژانس صحبت ميكنيم مثل اين است كه با شبكههاي ماهوارهاي حرف ميزنيم و ما به اين موضوع اعتراض كرديم زيرا آنها از بعضي مكانها با طبقهبندي بسيار بالا بازديد ميكنند اما اسناد اين بازديدها به بيرون درز ميكند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: هيچ كشوري حاضر نيست اطلاعات سري سياسي و اقتصادياش به بيرون درز كند و باز هم اجازه بازديد به بازرسان را بدهد.
وي در خصوص اظهارات البرادعي گفت: آنچه البرادعي مطرح كرده بحث شفافيت بوده است اما كلمه شفافيت كلمهاي است كه هر كس بر مبناي نظر خود آن را تفسير ميكند.
روحاني در باره بازگشت بازرسان آژانس به پارچين گفت: آژانس درخواست بازديد از پارچين را به ما داد اما ما از آنها خواستيم كه دلايل خود را براي چنين بازديدي ارائه كنند زيرا يك سايت نظامي جاي بازديد بازرسان آژانس نيست.
وي افزود: مدتي بر سر اين تقاضا بحث كرديم و به اين نتيجه رسيديم كه بهرغم مستدلنبودن دلايل آژانس، آنها از هر جايي كه در نظر داشتند بازديد كردند.
روحاني گفت: آنها بازيد از منطقه 1 را در خواست كردند و در حين بازديد از اين منطقه درخواست بازديد ديگر مناطق را نيز مطرح كردند كه ما به آنها اجازه داديم تمام نمونهبرداريهاي خود را انجام دهند اما هماكنون و پيش از آنكه نتيجه آن نمونهبرداريها مشخص شود آنها تقاضاي بازديد مجدد را مطرح كردهاند كه اين برخلاف توافق ماست.
وي تأكيد كرد: اينگونه اقدامات، باعث بياعتباري آژانس ميشود و منطقي نيست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه تا زماني كه مذاكرات ادامه دارد تعليق ادامه مييابد گفت: هر زمان كه مذاكرات قطع شود تعليق نيز قطع خواهد شد و زمان تعليق وابسته به زمان مذاكره و زمان مذاكره وابسته به پيشرفت در مذاكرات است.
وي در خصوص لغو سفر خود به انگليس گفت: تعبير لغو سفر را كه بيبيسي به كار برد تعبير درستي نيست زيرا ممكن است اين سفر در آينده انجام شود؛ دليل انجام نشدن اين سفر نيز اين بود كه برنامه سفر من براي پنجشنبه و جمعه تنظم شده بود و ما حداكثر تا دوشنبه ميتوانستيم در اروپا باشيم و از لندن خواسته بوديم كه اگر امكان دارد همه برنامهها را براي روز دوشنبه تنظيم كند اما آنها نتوانستند اين كار را انجام دهند و بنابراين سفر انجام نشد.
وي همچنين سفر سه وزير اروپايي به ايران را تكذيب كرد و گفت: تا كنون چنين چيزي نبوده است و اين سفر فقط در رسانهها مطرح شده است.
روحاني با بيان اينكه آمريكاييها تا به حال درخواست شركت در مذاكرات را نداشتهاند، گفت: آنچه مطرح بوده اين است كه آمريكا از اين مذاكرات حمايت كند اما تا به حال درخواستي براي شركت در مذاكرات ندادهاند ضمن اينكه به نظر ميرسد براي اروپاييها سخت است كه كشور ديگري در مذاكرات بپذيرند زيرا كشورهاي ديگري نيز در صدد حضور در مذاكرات بودهاند.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا, در خصوص شايعه ربودهشدن 12 هزار سند هستهاي از سوي "سندي برگر" درباره فعاليتهاي هستهاي ايران، گفت: اين خبر، از بيخوبن دروغ است و اصلاً آمريكاييها چه كسي هستند كه بخواهند به ايران بيايند؛ اين خبر هم مثل همان خبر كماندوهاست و كاملاً دروغ است.