حضور خاتمي بسيار مفيد بود و توانست فضاي ذهني جامعه را تغيير دهد
تهران- خبرگزاري كار ايران
مسعود بهنود، گفت: محافظهكاران با تمام قوا و با رعايت قواعد بازي قدرت، انتخابات را در يك ظاهر دموكراتيك بردند و اين براي اصلاحطلبان يك پيروزي است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، اين روزنامهنگار ايراني مقيم خارج كه عصر روز گذشته به صورت تلفني در سلسله جلسات تحليل انتخابات رياستجمهوري با عنوان "پس از انتخابات" در سازمان دانشآموختگان ايران اسلامي شركت كرده بود، به تحليل نهمين دوره انتخابات رياستجمهوري پرداخت و با بيان اينكه حادثهاي كه در انتخابات رخ داد، حادثهاي مبارك است، اظهار داشت: ما طرفداران دموكراسي هستيم و آنچه در اين انتخابات اتفاق افتاد، اين بود كه گروه مقابل ما سعي كرد از طريق يك روش دموكراتيك به پيروزي برسد، اين امر بسيار مهم است چون در گروه مقابل تغيير نگرش به وجود آمده است.
وي در سخنان خود با تاكيد بر اينكه بايد بازندگان اين انتخابات را نقد كرد، اظهار داشت: نقد بازندهها كار آساني است و بيان عملكرد منفي آنها كاري ندارد اما بايد پس از انتخابات به نقد پيروزان انتخابات بپردازيم.
بهنود با تاكيد بر اينكه ما هنوز به نقطهاي كه تصور آن را داشتيم، نرسيدهايم، اظهار داشت: از زمان انقلاب مشروطه عنوان ميشد كه مردم ما به دنبال آزادي و دموكراسي هستند ولي پس از گذشت سالها، روشنفكران هنوز جامعه ايران را به ويژه جامعه شهري را به سمت دموكراسي هدايت نكردهاند.
وي افزود: هنوز جامعه را به سمتي نبردهايم كه به آنها بقبولانيم پروژه دموكراسيخواهي براي جامعه مفيد است.
اين روزنامهنگار در خصوص استراتژي سياستمداران در انتخابات، گفت: سياستمداران و اهل تفكر قصد داشتند بر موج توده مردم سوار شوند ولي آنها نميدانستند هيچ گروهي به اندازه روحانيت توانايي اين كار را ندارد.
بهنود افزود: روحانيت توان بسيج تودهها را دارد و در هر شرايطي ميتواند تودهها را بسيج كند، اين در حالي است كه سياستمداران توانايي انجام آن را ندارند.
وي با اشاره به اينكه ما در تاريخ سياسي كشورمان سياستورز نداشتهايم و سياستورزان ما دوست نداشتند به آنها سياستورز گفته شود، گفت: اصلاحطلبان در يك بازي غيرسياسي شركت كرده بودند و نيروهاي مقابل اصلاحطلبان از تمام امكانات برخوردار بودند و به همين جهت بازي را بردند.
بهنود خطاب به افرادي كه در حال حاضر به نقد اصلاحطلبان ميپردازند، اظهار داشت: چرا قبل از انتخابات هيچكس به نقد اصلاحطلبان نپرداخت و آنها را راهنمايي نكرد.
وي، حادثه انتخابات اخير را از اين جهت كه "حركت جامعه ايران به سمت شناخت واقعي خود حركت بسيار مفيدي است"، بسيار مثبت ارزيابي كرد.
بهنود اظهار داشت: حضور خاتمي حتي با وجود مشكلات پيشرو و اشتباهات زيادي كه انجام داده بود، بسيار مفيد بود، خاتمي توانست فضاي ذهني جامعه را تغيير دهد و اين امر بسيار موثر است.
وي تصريح كرد: هر زماني كه رئيس جمهور با منبع قدرت همراه باشد، قدرت دارد و اگر همسو نباشد، قدرت ندارد به همين جهت نميشود به خاتمي خيلي ايراد گرفت.
بهنود ادامه داد: در صحنه سياسي كشور بايد با هزينه كم و با توجه به شرايط خاص جامعه بتوانيم صدر را بدست آوريم، بايد فعالان صحنه سياست را قانع كنيم تا از تفكرات آرماني دست بردارند و در سطح جامعه پايين بيايند.
وي با بيان اينكه تمام كانديداها قصد داشتند وضع اقتصاد خراب كشور را درست كنند، تصريح كرد: هيچ كدام از كانديدا نگفت كه درست كردن اقتصاد هزينه دارد و براي رسيدن به رشد اقتصادي بالا بايد كار بيشتري كرد.
بهنود با اشاره به اينكه اصلاحطلبان" هزينه دادن" را قبول نداشتند، اظهار داشت: اصلاحطلبان براي آنچه آرزو داشتند به دست آورند، بايد هزينه بدهند.
بهنود با بيان اينكه بايد كاري كنيم تا جامعه به دنبال ما باشد، تصريح كرد: جامعه معيار خود را دارد و بايد براساس معيارهاي جامعه عمل كرد.
به اعتقاد بهنود، مردم گول خوردهاند و به نظر ميرسد كه در آينده نيز بيشتر گول بخورند.
وي با تاكيد بر اين كه دنيا تمام نشده است، اظهار داشت: انتخاباتهاي ديگر نيز وجود دارد و بايد اميدوار باشيم كه راهي وجود داشته باشد كه از وضعيت فعلي رهايي يابيم.