يزدي: شركت خلاف قانون يك سازمان نظامي بزرگترين حادثه انتخابات اخير بود
توسلي: براي افزايش هزينه برخورد با نهضت آزادي وارد انتخابات شديم
بايد دموكراسي و حقوق بشر را براي مردم معنا ميكرديم
تهران- خبرگزاري كار ايران
نشست اعضاي نهضتآزادي ايران با نمايندگان رسانهها و مطبوعات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، ابراهيم يزدي؛ دبيركل نهضت آزادي ايران در اين نشست با اشاره به انتخابات رياستجمهوري، شركت خلاف قانون يك سازمان نظامي در اين انتخابات را بزرگترين حادثه انتخابات دانست و اظهار عقيده كرد كه مسير حركت جمهوري اسلامي پس از اين تغيير خواهد كرد.
وي با بيان اين كه پس از پيروزي انقلاب گروههايي كه در انقلاب شركت كرده بودند، مرحله به مرحله از قدرت حذف شدند، همچنانكه مهندس بازرگان معتقد بود كه گتفمان همه با هم، به همه با من تغيير يافته، خروج هاشمي رفسنجاني و مهدي كروبي از حاكميت را آخرين پرده اين نمايش توصيف كرد.
يزدي تصريح كرد: بايد ببينيم جرياناتي كه از قدرت خارج شدهاند، چه واكنشي نسبت به اين وضعيت نشان ميدهند.
دبير كل نهضت آزادي ايران با بيان اين اعتقاد كه پس از فوت امام خميني (ره) شاهد آرايش جديدي از نيروهاي سياسي بوديم، اين تغيير آرايش را پس از انتخابات اخير رياست جمهوري در نيروهاي سياسي قابل مشاهده دانست.
وي با كليدي خواندن نقش مطبوعات در گردش اطلاعات و جهت دادن به افكار عمومي به خصوص در جامعهاي كه احزاب سياسي فضاي آزادي براي فعاليت ندارند، از روزنامهنگاران خواست كه پيامدهاي اين انتخابات را در سطح ملي و در سطح بين المللي ارزيابي كنند.
محمد توسلي؛ رئيس دفتر سياسي نهضت آزادي ايران نيز در ادامه اين نشست با مهم ارزيابيكردن انتخابات نهم رياست جمهوري، در 27 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اظهار داشت: يك ديدگاه در مورد انتخابات اين است كه بگوييم در انتخابات شكست خورديم، چرا كه هدفمنان ماندن در قدرت بود، اما نتوانستيم آن را محقق كنيم.
وي افزود: اما اگر استراتژي، "ورود به قدرت" نبوده، همچنان كه نهضت آزادي ايران تقويت فرايند دموكراسي و تلاش براي شكلگيري جبهه دموكراسي و حقوق بشر و افزايش هزينه برخورد با نهضت آزادي را هدف خود از ورود به انتخابات قرار داده بود، ميتوانيم بگوييم كه شكست نخوردهايم، چرا كه در بسياري از اين اهداف موفق عمل كرديم.
توسلي شكاف به وجود آمده در لايههاي مختلف اجتماعي راكه در انتخابات نمايان شد، پيشنياز فرآيند تحقق دموكراسي در ايران عنوان كرد و ابزار عقيده كرد كه در انتخابات، گام بلندي در اين زمينه برداشته شده است.
وي تصريح كرد: اين انتخابات باعث خودآگاهي نخبگان شد. نقايصي وجود دارد كه واقعيات اجتماعي ايران است و ما بايد به آنها پاسخ دهيم.
رئيس دفتر سياسي نهضت آزادي ايران با بيان اين كه نبايد نقد اصلاحطلبان منجر به بدگماني به آنها گردد، افزود: بايد دموكراسي و حقوق بشر را براي مردم معنا ميكرديم و روشن ميكرديم كه هدفمان از اين شعارها، پاسخگويي به مطالبات مردم است.
وي خاطر نشان كرد: هدف ما اين بود كه ميزان رأي، شعارها و برنامههاي "معين" مشخص شود تا با تكيه بر اين پايگاه اجتماعي، به حركت خود ادامه دهيم. بنابراين الان كه حاكميت يكدست شده، فرصت مناسبي براي اصلاحطلبان به وجود آمده است كه ميتوان از آن استفاده كرد.
توسلي ثبتنام ابراهيم يزدي در انتخابات و پس از آن، حمايت نهضت آزادي از "معين" را متناسب با تاكتيكهاي اين حزب ارزيابي كرد و در مورد نشستهاي اعضاي نهضت آزادي با حاميان معين، گفت: اين نقد را به جبهه مشاركت و ستاد معين داريم كه چرا در اين جلسات با ما روشن برخورد نكردند. برداشت ما اين بود كه پيشنهاد دكتر معين در شوراي سياستگذاري ستاد وي، مطرح و تصويب شده است.
وي تصريح كرد: ما انتظار نداشتيم رضا خاتمي مواضعي را مطرح كند كه در شوراي سياسي ستاد معين مطرح نشده بود، بهگونهاي كه ديگر دوستان از آن اظهار بياطلاعي كنند.
رئيس دفتر سياسي نهضت آزادي ايران با ردحمايت حزب متبوع خود از هاشميرفسنجاني، بيانيه اين حزب را كه در مورد مرحله دوم انتخابات صادر شد را تنها مبتني بر دعوت بر ممانعت از تشكيل حكومت فاشيستي دانست و در عين حال تأكيد كرد كه اگر هاشمي انتخاب ميشد، امروز جنبش اصلاحات فضاي بهتري براي سازماندهي و ادامه راه داشت.
وي با اشاره به ديدگاهي كه معتقد است نيروهاي ملي مذهبي و نهضت آزادي بايد با توجه به تخلفات صورت گرفته، مرحله دوم انتخابات را تحريم ميكردند، اظهار داشت: در اين صورت اگر هاشمي با اختلاف كمي نسبت به احمدينژاد شكست ميخورد، جامعه اين تصميمها را زير سوال ميبرد.
وي همچنين در سخنانش با انتقاد نسبت به برخي از سياستهاي احمدي نژاد در شهرداري تهران، بسياري از پروژههاي شهرداري را به لحاظ كارشناسي قابل انجام ندانست، تصريح كرد: سياستهاي شهرداري منجر به تقويت بخشهاي خاص اقتصادي شده است.