- جرياني تحت عنوان جوانگرايي ميخواهد مجلس خبرگان را در اختيار بگيرد
تهران- خبرگزاري كار ايران
دبير كل نهضت آزادي ايران گفت: جرياني تحت عنوان جوانگرايي ميخواهد مجلس خبرگان رهبري را در اختيار بگيرد كه مشخص نيست چه برنامه و هدفي دارد.
ابراهيم يزدي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با اشاره به انتخابات آتي مجلس خبرگان رهبري، اظهار داشت: جرياني كه با استفاده از امكانات شبهنظامي توانست در انتخابات گذشته به پيروزي برسد، از هم اكنون سخن از گرفتن خاكريز جديد يعني مجلس خبرگان رهبري ميكند.
وي تصريح كرد: اين جريان درصدد است با استفاده از هر ابزاري اكثريت مجلس خبرگان را با حضور نيروهاي جواني كه سوابق انقلابي ندارند، در اختيار بگيرد در صورتي كه مجلس خبرگان، مجلس قانونگذاري نيست كه به نيروهاي جوان نيازمند باشد.
يزدي با بيان اينكه تجربه نشان داده است كه مردم از انتخابات مجلس خبرگان رهبري استقبال ميكنند، افزود: مردم از آنجا كه به درستي نميدانند مجلس خبرگان رهبري در طول هشت سال گذشته چه اقداماتي انجام داده است و گزارشي در اين مورد دريافت نكردهاند، در بيخبري ماندهاند و نوعي بيتفاوتي نسبت به شركت در انتخابات خبرگان بر آنها حاكم شده است.
وي تصريح كرد: مردم و نيروهاي سياسي انگيزهاي براي شركت در انتخابات مجلس خبرگان رهبري ندارند، مگر نيروهاي سياسي درون حاكميت كه اين انتخابات اهميت ويژهاي براي آنها دارد.
دبير كل نهضت آزادي ايران همچنين در مورد انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، اظهار داشت: در حال حاضر علايمي دال بر استقبال مردم و احزاب سياسي از انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا به چشم نميخورد.
وي افزود: مردم با عدم مشاركت در انتخابات شوراي شهر گذشته راه را براي يك گروه باز گذاشتند تا بتواند با حداقل آرا به شوراها راه يابد كه اين گروه نتوانست كارنامه قابل قبولي به مردم ارايه كند.
به گفته يزدي، نهضت آزادي ايران در حال بررسي انتخابات مجلس خبرگان رهبري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا است و در آينده مواضع خود را در اين زمينه اعلام خواهد كرد.
وي در اختيار داشتن ابزارهاي مناسب ارتباط مستقيم و ارگانيك با مردم را براي احزاب سياسي ضروري خواند و گفت: احزاب سياسي يا از طريق نشريات و روزنامهها ميتواند با مردم ارتباط برقرار كند يا از طريق برگزاري گردهمايي كه احزاب سياسي خارج از حاكميت از اين ابزارها محروم هستند.
يزدي تصريح كرد: در حال حاضر نهضت آزادي ايران بعد از 44 سال فعاليت سياسي نميتواند حتي يك سالن پذيرايي عمومي را براي برگزاري جلسات خود اجاره كند و اداره اماكن چنين اجازهاي را به هيچ سالني نميدهد.
دبير كل نهضت آزادي ايران با بيان اينكه دانشگاهها و انجمنهاي اسلامي براي دعوت از اعضاي نهضت آزادي ايران در برنامههايشان با محدوديتهاي گستردهاي مواجهند، افزود: بر اين اساس تشكيل يك جلسه در مراكز عمومي مانند ورزشگاهها يا برگزاري اجتماعات و راهپيماييها كه طبق قانون اساسي بدون اسلحه آزاد است، براي احزاب امكانپذير نيست.
يزدي تصريح كرد: حتي اگر اجازه برگزاري تجمعات به احزاب داده شود، از طريق گروههاي فشار مانع برگزاري عادي اين تجمعات ميشوند بنابراين اين مشكل كه اصلاحطلبان نميتوانند با مردم ارتباط مستقيم برقرار كنند، مربوط به جو حاكم بر فضاي سياسي است، نه خواست آنان.
وي با انتقاد از تخريب حسينيه دروايش در قم، گفت: شاهد بوديم كه جرياناتي حسينيه دراويش را كه سياسي نيست و تنها عبادي است، تحمل نكردند بنابراين چگونه ميتوان انتظار داشت كه حزبي مانند نهضت آزادي بتواند با مردم ارتباط مستقيم برقرار كند.