*نبايد در واکنش نشان دادن به ايران عجله کرد
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژی هستهيی
ولاديمير پوتين پاسخگويی سريع ايران به مجموعهی پيشنهادی ۱+۵ را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاری آسوشيتدپرس، ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه به شبکهی تلويزيونی زد.د.اف آلمان گفت: البته تمايل داريم ايران سريعتر واکنش نشان دهد.
وی با هشدار نسبت به تعجيل در واکنش نشان دادن به ايران گفت: اما ما نمونههايی منفی داريم که شتابزدگی در يافتن راهحل مسايل کمتر حساس يا مشکل در اين منطقه را به موقعيتی منجر کرده است که هيچکس نمیداند چطور از آن خارج شود.
پوتين ادامه داد که اين امر امروز در عراق ديده میشود.
اين در حالی است که دکتر محمود احمدینژاد، رييس جمهور کشورمان در تازهترين موضعگيریاش در بحث هستهيی روز پنجشنبه تکرار کرد: تلاشمان اين است که بررسیهایمان دربارهی بسته پيشنهادی مثبت باشد و اواخر مرداد نظر خود را اعلام میکنيم.
وی خطاب به وزاری خارجهی کشورهای ۱+۵ در واکنش به تصميم اخيرشان مبنی بر تعليق فعاليتهای هستهيی ايران به آنها توصيه کرد صبور باشند، چرا که اگر تنش ايجاد کنند تبعات آن متوجه کشورهایشان خواهد بود.
رييس جمهور تصريح کرد: ملت ايران خواستار گفتوگو، منطق و عدالت است. تا به امروز در چارچوب مقررات منع گسترش سلاحهای هستهيی و توافقها حرکت کردهايم، اما بدانيد که اگر ملت ايران به اين نتيجه برسد که شمار در پيشنهادهایتان حسن نيت و صداقت نداريد در سياستهای خود تجديد نظر خواهد کرد.
احمدینژاد افزود: هر مشکلی که پيش بيايد ضرر آن متوجه اروپايیهاست. ما نمیخواهيم تنش ايجاد شود، آنها بدانند که نمیتوانند به ملت ايران آسيب وارد کنند. هيچ قدرتی توانايی وارد کردن کوچک ترين آسيبی به ملت ايران را ندارد.
رييس جمهور روسيه روز شنبه ميزبان سران گروه هشت کشور صنعتی جهان در سنپترزبورگ است که مسالهی هستهيی ايران يکی از موضوعات مورد بحث حاضرين در اين نشست خواهد بود.
جورج بوش، رييسجمهور آمريکا روز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت که به همراه مرکل میکوشد تا در نشست گروه هشت، پوتين را به همراهی دربارهی مسالهی ايران متقاعد سازد.
وزيران امور خارجه پنج عضو دايم شورای امنيت و آلمان روز چهارشنبهی گذشته در نشستی در پاريس به بررسی مسالهی هستهيی ايران، پيشنهاد ارايه شده به تهران و گفتوگوهای خاويرسولانا، رييس سياست خارجی اتحاديهی اروپا با علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران پرداختند.
اين وزيران در پايان تصميم گرفتند بار ديگر مسالهی ايران در شورای امنيت بررسی شود.
جان بولتون، نمايندهی آمريکا در سازمان ملل نيز گفته است که انتظار دارد شورا قطعنامهای را به تصويب برساند که درخواست تعليق فعاليتهای هستهيی ايران را اجباری خواهد ساخت.
در حال حاضر فرانسه رياست کنونی شورای امنيت را که به صورت ماهانه به هر يک از ۱۵ عضو اين شورا محول میشود، عهدهدار است.