وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران در بيانيه ای از موضع گيری اتحاديه اروپا در قبال بحران خاورميانه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری "مهر"، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران با توجه به مفاد بيانيه ۲۶ تيرماه ۱۳۸۵ شورای وزيران اتحاديه اروپا در بروکسل پيرامون بحران جاری در خاورميانه، چنين موضعی را نشانه بی توجهی در سياست خارجی اتحاديه در قبال تجاوزات غير انسانی رژيم اشغالگر صهيونيستی تلقی نموده و از اتحاديه اروپا و کشورهای عضو می خواهد با احترام به حقوق بشر و پرهيز از نگاههای تبعيض آميز به وظايف اخلاقی و انسانی خود برای تحقق صلح بر مبنای عدالت و مقابله با جنايات و تروريسم دولتی رژيم صهيونيستی عليه انسانهای بی گناه عمل نمايد.
متاسفانه اتحاديه در بيانيه خود کشتار مردم بی گناه لبنان و فلسطين و نابودی زيرساخت های اين دو کشور را حق مشروع رژيم صهيونيستی برای دفاع از خود ناميده است که اين موضع چراغ سبزی برای استمرار و گسترش تجاوز و کشتار مردم بی گناه تلقی می شود.
بدون شک بيان نظرات يکسويه به نفع متجاوز جايگاه اتحاديه اروپا را نزد افکار عمومی جهان و منطقه ارتقا نخواهد داد.
بی توجهی اتحاديه اروپا به مباحث انسانی بحران در خاورميانه در چارچوب عدم تلاش جدی نسبت به آزادی بيش از ۱۰ هزار زندانی فلسطينی و نيز لبنانی از زندان های رژيم صهيونيستی که سابقه اسارت برخی از آنان به حدود ۲۰ سال می رسد، نه تنها کمکی در مسير حل مشکلات اساسی اين زندانيان و خاصه خانواده های آنان نکرده است، بلکه اين عدم توجه باعث گرديد رژيم صهيونيستی با اقدامات غير قانونی عليه دولت منتخب مردم فلسطين مبادرت ورزد که صحت آن به تاييد ناظرين بين المللی از جمله خود اتحاديه اروپا رسيده است.
از سوی ديگر، اعمال تحريم اقتصادی و سياسی بر دولت حماس که محصول يک فرآيند انتخاباتی قانونی و کاملا دموکراتيک در سرزمين های فلسطينی بوده است، تاييد اقدامات رژيم صهيونيستی برای سرنگونی اين دولت مشروع می باشد. در حاليکه اقدام غير متعارف رژيم صهيونيستی در ربودن مقامات دولتی و نمايندگان پارلمان و شهرداران مناطق مختلف فلسطين موجب توقف انجام وظايف اين دولت منتخب مردمی گرديد.
اتحاديه اروپا در صورتی نقش خود در خاورميانه را ايفا خواهد کرد که نگاه منصفانه ای به تحولات منطقه داشته باشد. اروپای خواهان نقش آفرينی در منطقه و ايفای رسالتی مستقل بايد از تجربه شکست آمريکا در حمايت های يکجانبه گرايانه خود در قضيه صلح که نهايتا منجر به افول آمريکا نزد افکار عمومی منطقه گرديد، درس گيرد و مطمئنا ورود به اين منطقه مستلزم اتخاد سياست های عادلانه و بيطرفانه و توجه جدی به حقوق بشر می باشد.
انتظار اين است که اتحاديه اروپا مسئوليت بين المللی خود در خصوص اين مسئله را مورد توجه قرار داده و در مسير کنترل و مهار اقدامات مخل نظم، ثبات و امنيت منطقه ای و بين المللی توسط رژيم صهيونيست حرکت نمايد.