*واردعرصههای فراموششده میشويم
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
روزنامهای به نام «آيندهنو» با مديرمسوولی عبدالرسول وصال و با گرايشی متمايل به اصلاحطلبان، در تدارک انتشار است.
« عبدالرسول وصال »، مديرمسوول روزنامه « آينده نو» در پاسخ به پرسشهای خبرنگار ايسنا درباره ارتباط روزنامه آينده نو با رييس جمهور سابق با خوشبينی و اميدواری به بيان اين موضوع بسنده کرده کرده که:« بهترين بستر برای بقای انديشههای خاتمی، حوزه فرهنگ است و اين راهی است که "آينده نو" در پی طی آن است.»
او معتقد است اين ارتباط فکری با خاتمی سرمايه اصلی است برای « آيندهنو»، که از اين پس، مخاطبان اين رسانه برای خواندن حرفهای دل خاتمی میتوانند به آن اميدوار باشند.
در همين راستا هيات تحريريه روزنامه آينده نو در نشستی با خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران، به تشريح اهداف و برنامههای اين روزنامه - که احتمالا تا يک ماه ديگر منتشر خواهد شد - پرداختند.
وصال درباره روزنامه « آينده نو» میگويد: « پس از گرفتن اجازه انتشار با چندين گروه کارشناس ديدار و از ميان آنها يک گروه را به عنوان مبنا و سياستگذار روزنامه انتخاب کرديم، مطالعهی ما برای تاسيس اين روزنامه حدود هفت ماه به طول انجاميد؛ زيرا يک نيازسنجی کارگاهی داشتيم تا الزامات انتشار يک روزنامهای که در عرصهی کنونی وارد شود را بررسی کنيم.»
او به مشکلات عرصهی حرفهای روزنامهنگاری کشور اشاره میکند و فضای فعاليت برای روزنامهنگاران ايران را متاثر از تبليغات سياسی، اجتماعی و اقتصادی میداند.
اين روزنامهنگار میگويد:« پس از بررسیهايی که انجام داديم نهايتا چند مسير برای ما روشن شد؛ نخست آنکه ما بايد روزنامهای تدارک ببينيم که متکی به فعاليتهای خاص ناشی از آلوده شدن به تبليغات جناحی نباشد. طبيعی است که درچنين سناريويی نقش خبر بسيار تعيينکننده است. به اين معنی که روزنامه نمیتواند تنها متکی به اخبار رسمی باشد بلکه بايد خود خبرآفرينی کند و گزارشها و تحليلهای بدون غرض را پيش فرضهای گروهی کند و به رسالت خود نزديک شود».
وصال عنوان میکند:« در روزنامهی «آينده نو» میخواهيم عرصههايی را برای مخاطبانی تعريف کنيم که به ديار فراموشی سپرده شدهاند. میخواهيم از غوغايی که امروز در جامعه حاکم است خارج شده و وارد عرصههايی شويم که پاسخگوی نيازهای مخاطبان باشد. ما نياز مردم را بازتعريف خودشان میدانيم. آن خود که به فراموشی سپرده شده. مردم ما دوست دارند که بيشتر از خودشان و محل زندگیشان بدانند».
« علی اصغر رمضانپور» عضو شورای سردبيری روزنامه « آينده نو» نيز میگويد: « پس از جمعبندیها تصميم گرفتم روزنامه يک رويکرد فرهنگی داشته باشد، البته اين به معنای آن است که در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، ورزشی و حتی بخشی از مسايل سياسی توجه کنيم اما رويکرد ما به همهی اين موضوعات فرهنگی است».
وی با بيان اينکه برای اين تامل و بازانديشی روشهايی را در نظر گرفتهايم، میگويد: « تلاش میکنيم به نوعی روزنامهنگاری مردم نگارانه را دنبال کنيم و با نگاه تازه به حوزههای مخاطبين، نيازهای آنها را تامين کنيم در حوزهی فرهنگ نيز با توجه به اينکه ارتباط ما با تحولات جهانی فرهنگی و هنری محدود است، تلاش میکنيم اطلاعرسانی بيشتری انجام دهيم».
رمضانپور با بيان اينکه در نظر داريم تا در روزنامه «آينده نو» روايت دقيق و بررسی کارشناسانه در حوزهی فرهنگی ارايه کنيم، میگويد: « اين حوزهها بيشتر به زبان فارسی، ايران و تاريخ و فرهنگ کهن ونو در ايران خواهند پرداخت».
او عنوان میکند که روزنامه «آينده نو» در مسايل سياسی هيچ گونه موضعگيری جانبدارانه جناحی نخواهد کرد و تنها سعی دارد تا راوی مورد اعتمادی باشد.
وصال در ادامه صحبتهای او میگويد: روزنامهی «آينده نو» به هيچ گروه و حزب سياسی وابسته نيست و کاملا مستقل عمل میکند، منابع مالی آن هم من و چند نفر ديگر هستيم تا زمانی که روزنامه با جذب آگهی به سوددهی برسد.
مديرمسوول و صاحب امتياز روزنامه « آينده نو» با بيان اينکه در کشور ما نگاه ايرانی به جهان و مسايل آن مورد غفلت قرار گرفته است، میافزايد: « متاسفانه در اين زمينه آنقدر منفعل عمل کردهايم که نگاه جهانی بر ما مسلط شده است، اين همان تهاجم فرهنگی است. بنابراين رسالت مهم اين روزنامه تامين و توسعهی نگاه ايرانی به مسايل جهانی و امور بينالملل و روابط فرهنگی جهان است ،اگر به اين هدفمان دست پيدا کنيم کار بزرگی صورت گرفته است».
محمدرضا اصلانی از گروه مشاوران روزنامه آينده نو نيز با بيان اينکه يکی از نيازهای اصلی جامعهی ما « جايگاه ايران در متن جهانی است»، میگويد:« ما احساس میکنيم که اگر از نظر سياسی در جهان وزنهای هستيم اما جايگاه و نقش ما در بخش فرهنگی جهان مورد غفلت است؛ زيرا ارتباط اطلاعاتی ما با متن جهانی محدود است اين محدوديت اطلاع رسانی باعث میشود از جايگاه قانونی و حقوقی خود مطلع نباشيم.
وی ادامه میدهد: « چنين اتفاقی در بخش فرهنگی ما در حال رخ دادن است و اين خود خطر بزرگی است؛ زيرا ما ملتی هستيم که فرهنگش همواره به عنوان يک کشور کهن و دارای تاريخ مشخص و پيشينهی قوی مطرح بوده است. عبور جادهی ابريشم علاوه بر امنيت اقتصادی موجب شده بود که در جهان به مثابه پيوند دهندهی فرهنگهای جهانی مطرح باشيم».
او با بيان اين مطلب که درنظر داريم ارتباط تنگاتنگی با دستگاههای مربوطه و همچنين نهادهای دولتی و غير دولتی برقرار کنيم، میافزايد: « جنبههای اجتماعی زندگی ما نيز هنوز نتوانسته با فرهنگ ما هماهنگ و با مشخصهای فرهنگی برنامهريزی شوند بنابراين وظيفهِی ماست که در حوزهها تحول ايجاد کنيم».
« شهرام فرهنگی » دبيراجتماعی روزنامهی « آينده نو» در اين گفت و گو میگويد: « ما در مقولهی اجتماعی و حوزههای آن بررسیهايی انجام دادهايم و در نظر داريم در مورد تمام موضوعاتی که با زندگی جامعه ارتباط دارد به ارايه گزارشهای پژوهشی بپردازيم. مخاطب ما افراد خاص نيستند بلکه میخواهيم هرکس در هر شرايط زندگی و اجتماعی نيز نياز خواندن روزنامهی «آينده نو» را احساس کند به همين منظور به حوزههای آموزش و پرورش، محيط زيست، زنان و ... به صورت تخصصی و کاربردی خواهيم پرداخت».
وصال در ادامه میگويد: « در حوزههای اقتصادی ما بازار و مصرفکنندگان را مورد توجه قرار میدهيم. در واقع میکوشيم راهنمای خريد و مصرف باشيم. بنابراين اطلاعات و اخباری که منتشر خواهيم کرد معطوف به نيازهای کاربردی خوانندگان خواهد بود».
بنابراين گزارش، روزنامه « آينده نو» از روز ۲۱ مردادماه به صورت رسمی و در سراسر کشور منتشر خواهد شد.