- پايين بودن نرخ تورم تيرماه طى چهل سال اخير بى سابقه بودهاست
- دشمنان خارجى و برخى عناصر داخلى آنها درصدد ايجاد تفرقه در يكپارچگى ملت هستند
تهران- خبرگزاري كار ايران
"محمود احمدى نژاد" ، رئيس جمهور، با بيان اينكه بالا بودن نرخ بهره بانكى بزرگترين مانع توليد و از عوامل اصلى تورم است، تاكيد كرد: دولت درصدد است علاوه بر كاهش بهره تسهيلات اعطايى بانكها و ثابت نگهداشتن سود پرداختى به سپردهها، از طريق مديريت صحيح و اعطاى وام به افراد مختلف، سپرده گذارى مردم در بانكها را افزايش دهد.
به گزارش ايلنا، رئيس جمهور صبح روز دوشنبه در ادامه سلسله" گزارشهاى دورهاى به مردم از عملكرد دولت نهم"با اشاره به اينكه نرخ بالاى بهره تسهيلات اعطايى بانكها به كاهش سرمايهگذارى توليدى و فرار سرمايه به سمت واسطهگرى منجر مى شود، گفت: دولت نرخ بهره تسهيلات بانكى را 2 درصد كاهش داده كه افزايش تقاضا براى سرمايه گذارى و كاهش تورم را در پى داشته است و همزمان عليرغم تبليغات منفى مبنى بر كاهش سرمايه گذارى مردم در بانكها، ميزان سپرده گذارى ها طى چهار ماه گذشته افزايش پيدا كرده و به استفاده بيشتر مردم از تسهيلات بانكها منجر شده است.
محمود احمدى نژاد با بيان اينكه دولت با اختصاص يارانه براى كاهش سود تسهيلات بانكى به ميزان 2درصد در بخش هاى صنعت و كشاورزى اقدام كرده است، گفت:با اين سياستها در11 ماه گذشته بخشهاى صنعت و معدن و كشاورزى در كشور 5/2 درصد رشد داشته اند.
رئيس جمهور با بيان اينكه كشاورزان جزو پاكترين و خوش حساب ترين افراد جامعه هستند، حمايت از بخش كشاورزى را جهت گيرى اصلى دولت اعلام كرد و گفت: دولت براى نخستين بار با بخشودگى جرايم كشاورزى و خريد به روز محصولات كشاورزان به افزايش توليد و خودكفايى در اين بخش كمك كرده است.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه امسال تاكنون11 ميليون تن گندم از كشاورزان خريدارى شده است، گفت: خريد به روز محصولات كشاورزى كه امسال براى نخستين بار در خريد گندم توسط دولت اجرا شده است و حمايت از دامدارى و صنايع تبديلى منجر به سرمايه گذارى بيشتر، افزايش توليد و تقويت بخش كشاورزى خواهد شد كه قدرت برنامه ريزى براى مديريت كشور و جلوگيرى از مهاجرت را افزايش مى دهد.
رئيس شوراى اقتصاد با اشاره به اختصاص25 هزار ميليارد ريال تسهيلات اشتغالزايى توسط بانكها در سالهاى84 و 85 گفت:توزيع عادلانه تسهيلات بانكى و منابع كشور علاوه بر افزايش سهم بخش خصوصى ميزان بيكارى در كشور را كاهش مى دهد كه در اين راستا اكثر بانكها همكارى كردهاند و نقاط ضعف نيز به زودى رفع خواهد شد.
رئيس جمهور با بيان اينكه عدهاى با تبليغات و انتقادات خود ، اعطاى تسهيلات براى اشتغال جوانان را موجب افزايش تورم عنوان مى كنند، گفت:برخى افراد در گذشته با سوء استفاده از مقام و جايگاه خود وامها و تسهيلات كلانى از بانكها دريافت كردهاند ، اما اقساط اين تسهيلات را پرداخت نكرده و با استفاده از روابط، مهلت پرداخت بدهى هاى خود را تمديد مى كردند و براى نمونه در يك مورد فردى95 ميليارد تومان تسهيلات دريافت كرده، بازپرداخت آن را نيز انجام نداده و اين در حالى است كه مى توان با اين مبلغ براى9 هزار و500 نفر اشتغال ايجاد كرد.
احمدى نژاد با بيان اينكه برخى افراد خاص كه خواستار چنبره زدن بر منابع كشور هستند مى خواهند منابع عمومى بدون برنامه ريزى توزيع شود، گفت: به دليل مبارزه دولت با فساد افرادى كه منافع خود را در خطر مى بينند، مى گويند دولت در اقتصاد كشور ناكارآمد است، اما بايد بدانند كه خدمتگزاران مردم هيچگاه منافع عمومى را به عدهاى خاص واگذار نمىكنند و مبارزه با فساد با تمام توان ادامه دارد و بسيارى از دست ها قطع شده و خواهد شد.
احمدى نژاد از طراحى سامانهاى به منظور گزارش سريع و به لحظه مفاسد و سوءاستفاده هاى اقتصادى به مراجع مربوط براى برخورد سريعتر با آنها خبر داد و افزود: كاهش فساد در زمينه مسائل اقتصادى به افزايش سرمايهگذارى هاى داخلى و خارجى منجر شده است زيرا مردم مى خواهند در محيطى سالم آرام و بدون ويژه خوارى فعاليت كنند.
رييس جمهور ضمن تشكر از رهبر معظم انقلاب به دليل ابلاغ سياستهاى بند"ج" اصل44 قانون اساسى با بيان اينكه انتقال تصديهاى دولتى در اقتصاد به مردم، از سال گذشته و با واگذارى سهام عدالت و سهام شركت هاى دولتى در بورس آغاز شده است، گفت:اهميت كاهش تصدىگرى دولت در بخش اقتصادى به اندازه همه فعاليتهاى دولت در ديگر عرصههاست و دولت با تلاش مستمر سهام عدالت را ظرف دو سال براى اولويت هاى در نظر گرفته شده توزيع مىكند و سهام برخى كارخانه ها وشركتهاى دولتى را نيز ضمن برنامه ريزى و ايجاد قدرت خريد سهام براى مردم وارد بورس خواهد كرد.
احمدى نژاد با تاكيد بر اينكه انجام اقدامات توسعهاى و اجراى طرحهاى عمرانى در كشور نبايد طولانى شود،گفت:مصوبات سفرهاى استانى ظرفيت كار اجرايى در كشور را سه برابر كرده و هزينه هاى مصرفى، اضافى و قيمت تمام شده طرحها را كاهش داده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه نرخ تورم در تير ماه امسال10 درصد بود كه اين ميزان طى چهل سال اخير بى سابقه است، گفت:دولت با جلوگيرى از ريخت و پاش ها و مديريت صحيح منابع، طى11 ماه گذشته نرخ تورم را از5/14 درصد به10 درصد رسانده و درصدد است نرخ تورم را علىرغم رشد قيمت ها تك رقمى كند و همزمان عواملى كه50 سال در افزايش تورم ريشه دارد را به مرور از بين ببرد تا در افقى پنج ساله نرخ تورم به زير5 درصد كاهش يابد و اقتصاد كشور رونق بگيرد.
"محمود احمدى نژاد" به تلاش دولت براى حفظ و ثبات بهاى برخى اقلام عمده در كشور اشاره كرد و با بيان اينكه سالانه 2ميليون تن تيرآهن در كشور مصرف مى شود و اين در حالى است كه ميزان توليد اين محصول سالانه يك ميليون تن است، گفت: قيمت تيرآهن در ماههاى گذشته به دليل افزايش قيمت در بازارهاى جهانى مقدارى بالا رفت، اما مقرر شد دستگاهها و سازمان هاى دولتى تيرآهن مصرفى خود را وارد كنند تا ظرف سه تا چهار ماه وضع بازار تيرآهن اصلاح شود.
رييس شوراى اقتصاد با اشاره به افزايش تورم در بخش مسكن و با بيان اينكه عدهاى از افزايش قيمتها خشنود مى شوند، گفت: افزايش بيش از اندازه و بدون توجيه ميزان اجاره بهاى مسكن دور از انصاف است و دولت تلاش دارد با استفاده از راهكارهاى مناسب عامل قيمت زمين را به عنوان مهمترين عامل در هزينه مسكن شديداً كاهش داده يا حذف كند تا زمينه خانه دار شدن مردم به ويژه جوانان فراهم شود.
رئيس جمهور با بيان اينكه حمايت از توليد داخل در برابر واردات يكى از سياستهاى اقتصادى دولت است، گفت: در چند سال اخير برخى با دادن شعارهاى گوناگون از جمله آزادسازى واردات، ظرفيت توليد كارخانه هاى داخلى را تا30 درصد كاهش دادند كه به بيكار شدن جوانان، گسترش بى رويه مصرف منابع اوليه و واردات كالاهاى مصرفى منجر شد.
احمدى نژاد با اشاره به هدف دولت براى افزايش توليد و كيفيت محصولات داخلى از طريق افزايش عوارض و ماليات بر كالاهاى وارداتى گفت: توليدكنندگان داخلى نبايد از اين فرصت سوء استفاده كرده و مردم را در تنگنا قرار دهند بلكه بايد علاوه بر توليد كالاهاى با كيفيت از سود معقول نيز برخوردار شوند زيرا در غير اين صورت تعرفه واردات كالاهاى خارجى كاهش مى يابد.
رئيس جمهور با بيان اينكه نرخ خدمات دولتى در بخش هاى مختلف از جمله حمل و نقل، آب، برق و گاز از سوى دولت تثبيت شده است، گفت: در حقيقت افزايش ندادن نرخ خدمات دولتى به معناى ارزان كردن اين خدمات است و بخشهايى كه نرخ خدمات آنها از تحولات اقتصادى تأثير نمى پذيرد نيز نبايد اين نرخ هاى خود را افزايش دهد.
احمدى نژاد با تاكيد بر اجراى سياست راهبردى دولت نهم براى افزايش صادرات غيرنفتى كشور، گفت: دولت با برنامه ريزى هاى دقيق در تلاش است ميزان صادرات غيرنفتى در زمينه هاى مختلف را افزايش دهد و سال گذشته نيز ميزان صادرات اين كالاها از افزايش چشمگيرو بى سابقه اى برخوردار شد.
احمدى نژاد در تشريح دستاوردهاى سفرهاى خارجى رئيس جمهور و برخى وزرا، گفت: در اين سفرها اغلب قراردادها و تفاهم نامه ها اقتصادى و سودآور منعقد و امضا مى شود كه به عنوان مثال در سفر به تاجيكستان و تركمنستان18 قرارداد و موافقت نامه منعقد شد كه بخش اعظم آنها اقتصادى و براى حضور قوى تر و پربارتر در بازار كشورهاى منطقه است.
رئيس جمهور با بيان اينكه ملت ايران به عنوان يك خانواده همواره همراه و هميار يكديگر بوده و مراعات يكديگر كردهاند، گفت: عده اى درصدد هستند با تبليغات و اجراى برنامههاى مختلف دولت را وارد بازى سياسى كرده و ذهن خدمتگزاران مردم را از مسائل ملى و حقوق عمومى منحرف كنند، اما لازم مى دانم يادآورى كنم دولت با تمام توان براى ساختن و آبادانى كشور تلاش مىكند.
احمدى نژاد همچنين در پايان اين گزارش با بيان اينكه برخى كشورهايى كه از فناورى هسته اى سوءاستفاده كردهاند مى خواهند با تسلط بر سازمان هاى خارجى راه پيشرفت و دستيابى ملت ايران به فناورى بومى و صلح آميز هسته اى شوند، تاكيد كرد:در11 ماه گذشته ايران در زمينه دستيابى به فناورى صلح آميز هسته اى پيشرفت هاى قابل توجهى داشته و طبق قوانين بين المللى فعاليت كرده است، اما با اين وجود دشمنان خارجى و برخى عناصر داخلى آنها درصدد ايجاد تفرقه در همبستگى و يكپارچگى ملت ايران به عنوان رمز پيروزى هستند.