*حاکمان آمريکا بايد ذهنيتشان را تغيير دهند
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی خارجی
محمود احمدی نژاد در گفتوگو با شبکه خبری سی.بی.اس که در ۱۷ مرداد ضبط شده بود و شب گذشته به روی آنتن اين شبکهی خبری رفت گفت: اگر بوش فکر میکند میتواند پيشرفت ما را متوقف کند، قادر به انجام اين کار نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری دانجشويان ايران (ايسنا)، محمود احمدینژاد، رييسجمهور ايران در گفتوگو با شبکهی خبری سی.بی.اس اظهار داشت: کاملا با رفتار انگليس و آمريکايیها مخالفم، آنها پيشرفتهترين جنگافزار نظامی را در اختيار صهيونيستها قرار دادند و به طور کامل از اسراييل حمايت میکنند. ما معقتديم اين کار آيندهی همهی مردم از جمله مردم آمريکا و اروپا را تهديد میکند؛ بنابراين اين سوال را طرح میکنيم که چرا دولت آمريکا کورکورانه از اين رژيم جنايتکار حمايت میکند؟
احمدینژاد همچنين اظهار داشت که شورای امنيت سازمان ملل در جهت تضمين و حفظ منافع انگليس و آمريکا اقدام میکند و به دنبال فراهم کردن امنيت نيست.
رييس جمهور گفت: شورای امنيت سازمان ملل برای کمک به صلح و عدالت تاسيس شد، اما میبينيم که به جنايات و بیرحمیها پاسخ نمیدهد؛ اگر به دنبال علل ريشهای باشيم دست انگليس و آمريکا را شاهد خواهيم بود.
وی همچنين گفت که شورای امنيت با تلاش برای جلوگيری از دستيابی ايران به انرژی هستهيی به نفع آمريکايیها کار میکند.
احمدینژاد گفت: اگر بوش فکر میکند که میتواند پيشرفتمان را متوقف کند میگويم قادر به انجام اين کار نخواهد بود. ما میخواهيم به فن آوری هستهيی دسترسی داشته باشيم؛ ما میخواهيم سوخت توليد کنيم. آيا فکر نمیکنيد که مهمترين مسئله جهان فردا انرژی باشد.
احمدینژاد ادامه داد: ما فکر میکنيم تيم بوش و احزابی که از وی حمايت میکنند به دنبال تک قطبی کردن منابع انرژی در جهانند؛ زيرا زمانی که اين کار را انجام دهند میتوانند عقايد، نظرات و سياستهايشان را بر ديگر ملتها تحميل کنند و البته جيبهایشان را پر کنند.
وی همچنين تاکيد کرد: ما به دنبال بمب هستهيی نيستيم و مشکل بوش اين است که در ذهن خود میخواهد همه چيز را با بمب حل کند، دوران توسل به بمب به سر آمده است، امروز زمان تفکر ، گفت و گو و تبادلات فرهنگی است.
رييسجمهور کشورمان در پاسخ به اين سوال که آيا معتقد است آمريکا مخالف با پيشرفت تمدن ايران است، گفت: اين درست است؛ اين همان چيزی است که من میخواهم بگويم.
احمدینژاد گفت: پيش از انقلاب دولتهای آلمان، فرانسه و آمريکا و دولت کانادا توافقاتی را برای توليد سوخت هستهيی در داخل ايران با ما امضاء کردند، اما بلافاصله پس از تاسيس جمهوری اسلامی مخالفتشان آغاز شد. در حال حاضر با فن آوری هستهيی ما مخالفند، چرا اين طور است؟
وی همچنين رژيم صهيونيستی را رژيمی جعلی دانست و گفت: اگر جنايتی در آلمان يا اروپا رخ داده است چرا فلسطينیها بايد به آن پاسخ دهند؟ آنها هيچ نقشی در اين مسئله نداشتهاند؛ چرا آنها به بهانهی هولوکاست فلسطين را اشغال کردند؟ ميليونها تن را وادار به پناهندگی کردند، هزاران تن در زندانها به سر میبرند.
احمدینژاد در بخش ديگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار اين شبکه که مدعی دخالت ايران در اوضاع عراق شد، اظهار داشت: ما از کشته شدن ملت عراق بسيار متاسفيم؛ من معتقدم حاکمان آمريکا بايد ذهنيتشان را تغيير دهند. ارتش آمريکا در داخل عراق چه کار میکند؟ عراق يک دولت دارد و يک پارلمان، عراق ملتی متمدن با تاريخی طويل از تمدن دارد؛ اينها مسايلی است که ما به آن میپردازيم.
وی گفت که آمريکا به جای امنيت عراق را سرکوب میکند و آمريکا را سرکوب کنندهی بزرگ خواند و گفت: ما با سرکوب کردن مخالفيم، ما از همه کسانی که قربانی و سرکوب شدهاند حتی ملت سرکوب شدهی آمريکا حمايت میکنيم.
وی در پاسخ به اين سوال که دربارهی جورج بوش چه طور فکر میکنيد؟ گفت: فکر میکنم بوش میتواند در خدمت ملت و کشورش قرار گيرد؛ او میتواند اقتصاد آمريکا را با استفادهی مناسب از روشهايی بدون کشتار مردم بیگناهان و بدون اشغال و بدون تهديد نجات دهد. از شنيدن اين که يک درصد از جمعيت کل آمريکا در زندان به سر میبرد بسيار متاسف شدم و ۴۵ ميليون تن از مراقبتهای بهداشتی کافی برخوردار نيستند، شنيدن اين مساله بسيار تاسفبار است.
وی در پاسخ به اين سوال که انتظار داشت چه پاسخی را از جانب بوش به نامهی ۱۸ صفحهيیاش دريافت کند؟ گفت: انتظار داشتم بوش رفتارش را کنار گذاشته يا آن را تغيير دهد. اميدوار بودم پنجرهی جديدی را به روی اين مرد بگشايند. قطعا میتوان جهان را از ابعاد ديگری نگريست؛ میتوان عاشق همه مردم بود؛ میتوان با ملت خاورميانه با استفاده از زبانی ديگر و عباراتی ديگر صحبت کرد. به جای حمايت کورکورانه از رژيمی تحميلی آنها میتوانند روابطی مناسبتر را با ملت اين منطقه برقرار کنند.
احمدینژاد همچنين گفت: لطفا اين پيام را به بوش بدهيد که آنهايی که از پذيرش يک دعوت به ارادهی خير خودداری میکنند پايان و سرنوشت خوشی نخواهند داشت.
وی در پاسخ به اين سوال که اين چه معنايی دارد، گفت: شاهديد که نرخ محبوبيت او هر روز کاهش پيدا میکند، نفرت نسبت به اين رييسجمهور هر روز در سراسر جهان در حال افزايش است. برای يک حاکم اين بدترين پيام است که میتواند دريافت کند؛ حکام و سران دولتها در پايان دورهی سمتشان بايد با سربلندی کارشان را رها کنند.
وی در پاسخ به اين سوال که آيا تمايل دارد روابط با آمريکا را از سر بگيرد؟ گفت: از شما سوال میکنم که چه کسی اين روابط را قطع کرد؟
رييس جمهور کشورمان گفت که برای ازسرگيری اين روابط به شرايط مساعد نياز است و در توضيح اين شرايط مساعد گفت: لطفا به شکل و قيافهی دولت آمريکا و رفتار دولت آمريکا نگاه کنيد؛ ببنيد که چه طور به ملتمان حرف میزنند، آنها میخواهند يک امپراطوری به راه اندازند؛ آنها نمیخواهند همراه با صلح در کنار ديگر ملتها زندگی کنند.
احمدینژاد گفت که اگر دولت آمريکا رفتارش را تغيير دهد همه چيز حل خواهد شد.
وی در پاسخ به اين سوال که سپاه پاسداران میگويد ۵۲ هزار تن را در اختيار دارد که خواهان انجام عمليات شهادتطلبانه برای حمله به اهداف آمريکايی و انگليسی در صورتی هستند که آمريکا به ايران حمله کند، گفت:آيا شما انتظار داريد آمريکايیها ما را تهديد کنند و ما بيکار بنشينيم و دست به سينه به تماشای آنها بپردازيم.
وی در پاسخ به اين سوال که آيا آمريکايیها او را تهديد کردهاند؟ گفت: اميدوارم آمريکايیها از اقدام به تهديد ديگر ملتها دست بردارند تا شما مرا مجبور نکنيد به چنين سوالاتی پاسخ دهم.