تهران- خبرگزاری کار ايران
حزب اعتماد ملی شب گذشته ميزبان جمعی از روزنامهنگاران و اصحاب رسانه بود که در اين مراسم دبيرکل اين حزب به بيان مواضع انتخاباتی حزب متبوعش و ديدارهايی که با مقامات سياسی کشور داشته است، پرداخت.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، مهدی کروبی درباره ديدار اخير خود با خاتمی گفت:اين ديدار مانند ديدارهای گذشته، عادی بود. ديدارهايی با خاتمی، جمارانی و موسوی خوئينی هم داشتم. ما به صورت مکرر با هم ديدار داريم. خاتمی بارها به منزل من تشريف آورده است و دو يا سه بار هم به دفتر آمدند؛ من هم به ملاقات ايشان رفتم.
وی افزود: در اين ديدار، صحبتها حول محورگرانی، تورم و وضعيت معيشتی مردم و شرايط منطقهای و بينالمللی بود البته نمیتوان در جايی دو نفر باشند و صحبتی درباره انتخابات نشود.صحبت از انتخابات آينده بود مبنی بر اينکه چه شود و چه بايد کرد، اما صحبتی در مورداينکه شما میآييد،من بيام يا نه و يا حمايت میکنيد يا نمیکنيد نشد. بلکه صحبتها، کلیگويی بود و محور هماهنگی نداشت.
وی در پاسخ به اين سوال که آيا خاتمی از شما برای حضور در انتخابات دعوت کرده است، اظهار داشت: دعوت نکرد اما صحبتی مبنی بر اينکه نظرش منفی است و يا اينکه کار خوبی کرديد هم نشد.صحبت انتخابات و چه بايد کرد تا نتايج خوبی بدهد و وضع بهتر شود، بود و بيشتر بحث اقتصادی و مربوط به مسايل منطقه و بين المللی مطرح شد.
وی به بحثهای پيرامون لزوم تشکيل مثلث سه نفره کروبی، خاتمی و هاشمی اشاره کرد و افزود: ماهها قبل از انتخابات مجلس و پس از آن صحبتهايی مبنی بر اينکه مثلث کروبی خاتمی و هاشمی با هم بنشينند و صحبت کنند، زياد شنيده شد و يکی از اهداف ملاقاتهای اخير من هم به اين منظور بود.
با هاشمی ، ناطق نوری و موسوی خوئينیها ديدار داشتم
کروبی به ديدار اخير خود با هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: در اين ديدار صحبتها حول محور اوضاع کشور و مسايل اقتصادی و هستهای و انتخابات بود و اينکه همه بايد کاری در اين راستا انجام دهيم.با ناطق نوری هم جلسه داشتيم و راجع به انتخابات صحبت کرديم. با موسویخوئينیها بيشتر از همه ديدار کردم اما اين ديدارها در راستای هماهنگی و اينکه چه کسی بيايد و چه کسی نيايد نيست.
دبير کل حزب اعتماد ملی با بيان اينکه در جناح اصلاحطلب نيز همانند اصولگرايان ،افراد متعددی برای کانديداتوری در انتخابات رياست جمهوری مطرح هستند،افزود: در ميان اصلاحطلبان گزينههايی مانند روحانی، نجفی، عارف و خاتمی مطرح هستند اما اينکه بخواهيم بر روی فرد خاصی تکيه کنيم،بحثی نبوده است و بعيد است که چنين چيزی پيش بيايد.
کروبی درباره طرح اعتماد ملی در جبهه اصلاحات مبنی براينکه هر حزبی کانديدای خود را معرفی کند تا پس از رایگيری در نهايت بر روی يک نفر اجماع شود، گفت: اين طرح برای بررسی در جلسات ارايه شد اما از سوی ديگر بحث میشود که وحدت باشد اما وحدت که با بخشنامه و دستورالعمل محقق نمیشود.
نمیتوان گفت يکی و ديگران هيچ!
وی به نشستی که در منزل جهانگيری با حضور افرادی مانند صفدر حسينی، مرعشی، انصاری، عليخانی، هاشمی، جهانگيری و چند نفر ديگر تشکيل شد، اشاره کرد و گفت: بايد به سمت تکثر برويم . ما مطرح کرديم که احزاب،افراد داوطلب را معرفی و سپس به تبليغات بپردازند و دوستان از آنها حمايت کنند زيرا هر چه جلو برويم، هرکس میفهمد که اوضاع خودش چگونه است.چه چهرههايی از او حمايت میکنند که مورد قبول همه واقع شد و تنهايک نفر مخالف بود.اينکه اول بگوييم يکی و ديگران هيچ؛ نمیشود و عملی نيست.
وی در پاسخ به خبرنگاری که از او درباره انتقاد از دولت و اظهارات اخير خاتمی مبنی بر لزوم داشتن حالت تهاجمی به جای تدافعی، تصريح کرد: نمیدانم. بر دولت انتقاداتی وارد است. دولت مسوول است و زير بار مسووليت انتقاداتی به آن هست.البته مقام معظم رهبری فرمودند که از انصاف بيرون نرويد و انتقاد سازنده کنيد.خاتمی هم که گفته است تهاجمی، از خودشان بپرسيد اما فکر میکنم مربوط به کارهای خود و به تحرکات انتخاباتی باشد که خواستند، تدافعی نباشيم.
وی در بخش ديگری از اين مراسم، با تاکيد بر اينکه فقط مسوول گفتههای خودم هستم، تصريح کرد: هيچ دورهای مثل اين دوره، از قضايا کنار نبوديم و اطلاعاتمان کم نبوده است.من رئيس مجلس سوم بودم اما آنروزها که رئيس نشده بوديم، ارتباطمان با مجلس بيشتر بود و علاوه بر همفکرانمان، با گروههايی که دارای سبقه راست بودند يا در دولت هاشمی و استاندار و فرماندار بودند، ارتباط داشتيم، اما اکنون اطلاعاتمان کم است.
اعلام کانديداتوری زياد طول نمیکشد
کروبی درباره زمان اعلام کانديداتوری خود گفت: بعد از ماه رمضان. خيلی طول نمیکشد.
دبيرکل حزب اعتماد ملی درباره کنگره اين حزب که قرار است در ماه آينده برگزار شود، نيز توضيح داد: کنگره خوب و کم نظيری برگزار میکنيم و تلاش داريم که اين کنگره برای رسانه و احزاب مفيد باشد.میخواهيم در اين کنگره در جهت نهادينه کردن حزب، جامعه مدنی، دموکراسی و انتخابات کاری کنيم که نيازمند کمک روزنامهنگاران و خبرنگاران هستيم. انتظار داريم کنگره خوبی برگزار شود.
مقام رهبری در مورد حضور من ، نظر منفی نداشتند
دبيرکل حزب اعتماد ملی به ديدار يکشنبه خود با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ملاقات بسيار خوبی بود. اساس ملاقات برای انتخابات بود اما مسايل ديگری هم مطرح کردم و به صورت مفصل، مقدمهای درباره انتخابات برای ايشان توضيح دادم ، ايشان هم نقطه نظرات خود را گفتند و جلسه خيلی بود.
کروبی تصريح کرد: مقام رهبری معتقد بوندند که انتخابات بايد جدی و رقابتی باشد و انتخابات خوبی برگزار شود. اين ملاقات مثبت بود.
دبيرکل حزب اعتماد ملی درباره اينکه آيا رهبر انقلاب نظر مثبتی برای حضور اصلاحطلبان در عرصه انتخابات داشتند؟ تصريح کرد: درباره خودمان و گروههای ديگر صحبت کرديم. ايشان نمیگفتند که حتما بياييد اما نظرشان اين بود که به هيچ کدامتان نمیگويم بياييد يا نه؛اما هر کس بيايد و انتخاب شود، به او کمک میکنيم.ايشان بارها فرمودهاند که گروههای درون حکومت بايد فعاليت کنند.
وی در پاسخ به اين سوال که آيا درباره کانديداتوری خود هم با مقام معظم رهبری صحبت کرديد، اظهار داشت:راجع به خودم هم صحبتهای زيادی کردم . ايشان نظر منفی ابراز نکردند.
کانديدای حزبی معرفی میکنيم
کروبی در پاسخ به اين سوال که آيا امکان اجماع در اصلاحطلبان وجود دارد، خاطر نشان کرد: نمیدانم.بگويم اجماع میشود يا خير؟معتقدم بايد کارهايمان را انجام و حرمتها را حفظ کنيم، حريمها را نگه داريم و حتی به حمد و ستايش يکديگر بپردازيم.تخريب و تضعيف نکنيم و به سمت جلو برويم تا ببينيم چه میشود. به نظرم، به نقطه روشن و خوبی میرسيم.اگر برخوردها مثبت باشد،اصلاحطلبان به نقطهای میرسند که میفهمند چه کارکنند.
دبيرکل حزب اعتماد ملی درباره حضور همزمان خود و خاتمی در عرصه انتخابات و انتقاداتی که به اين حزب برای معرفی کانديدای درون حزبی میشود، نيز تصريح کرد:ضمن احترام به ديگران، ما و دوستان کانديدای حزبی معرفی میکنيم و همانطور که در گذشته اعلام کردم اگر نيايم، کسی از خودمان بايد بيايد.دوستان که انتقاد میکنند نيز حقشان است اما کم لطفی میکنند . کاری که ما کرديم، ديگران هم کردند.
وی ادامه داد: تنها يک حزب نيست که به من میگويد بيايم.آدمهای خارج از حزب هم به من میگويند که بيايم. از وقتی بچهها تصميم گرفتند که من بيايم، سرعت مراجعات بيشتر شد که اگر اعلام آمادگی کنم، اين مراجعات بيشتر هم خواهد شد. البته نمیخواهم بگويم شق القمر میکنم .حزب اعتماد ملی خلافی در معرفی کانديدا نکرده است و گرامیمقدم همچنان در جلسات جبهه اصلاحات شرکت میکند.
کروبی تصريح کرد:اگر تصميم گرفتم که بيايم، میآيم.هر طور که باشد، میآيم. البته در چهارچوبهای تعيين شده، به بررسی مسايل خودم مشغول هستم. همانطور که شما در ابتدا مصالح خود و سپس منافع روزنامه را در نظر داريد،من هم مشغول بررسی اوضاع خودم هستم و به اين فکر میکنم که آمدنم به مصلحت هست يا نه؛ و اگر نيست، فرد ديگری را معرفی کنيم. اظهار نظر قطعی بسيار سخت است و نمیخواهم بر خلاف آنچه گفتم، عمل کنم.
وی وارد شدن به عرصه انتخابات را بسيار مشکلتر از سال ۷۶ عنوان کرد و افزود:اگر بيايم بسياری از مسايل را توضيح میدهم.زمانی که در سال ۷۶ وارد عرصه شديم، دوره رياست جمهوری هاشمی تمام شده بود اما هنوز يک دوره از رياست جمهوری احمدینژاد باقی است و مساله استانداران و فرمانداران هم از اهميت زيادی برخوردار است.
کروبی انتقال دولت به سمت اصلاحطلبان را بسيار دشوار خواند و افزود: انتقال دولت به سمت ديگر همان طرف حاکم، آسانتر از انتقال قدرت به اصلاحطلبان است؛ البته حضور در ميدان آسان نتيجهای ندارد و ميدان سخت است که به بار مینشيند. من سرباز کوچک اما هميشه فعال هستم.
از مرز تقوا بيرون نرويد
دبيرکل حزب اعتمادملی در ادامه با اشاره به اينکه ديدارهايش با شخصيتهای سياسی نظام ادامه دارد، گفت:قرار است کنگره حزب در سالن وزارت کشور برگزار شود(پس از اين اظهارات کروبی، يکی از اعضای شورای مرکزی حزب اعلام کرد که هنوز مکان دقيق اين کنگره مشخص نيست و امکان دارد در سالن اجلاس يا وزارت کشور باشد)
کروبی در پايان توصيه کرد: از مرز تقوا بيرون نرويد و اسير تهمت و افترا نشويد. در ابتدا که وارد مجلس شدم،تجربه حکومتی نداشتم و در موضوع تاييد اعتبار نامهها حرف هايی زديم که پس از آن مجبور به عذرخواهی شديم.