پنجشنبه 19 دی 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شکايت اقوام کريستين امانپور از عبدالله شهبازی، فردا

منظور من از «خانواده امانپور» خانواده به معنای گسترده آن نبود که هر خويشاوندی را شامل شود و چنين شکايتی را برانگيزد.
خانواده خبرنگار جنجال‌آفرين سی ان ان از عبدالله شهبازی شکايت کردند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش «فردا» اين شکايت از سوی اقوام کريستين امانپور که در ايران و ساکن تهران هستند صورت پذيرفته و مربوط به يادداشت سه سال پيش اين مورخ است. شهبازی در تاريخ ۲۸ دی ۱۳۸۴ در سايت شخصی خود طی مطلبی با عنوان "اين کريستين امانپور کيست؟" نسبت به جنجال‌آفرينی اين خبرنگار ايرانی – آمريکايی واکنش نشان داده و او را برآمده از يک خانواده بهايی سروستانی خوانده بود.

بنابراين گزارش شهبازی چند روز پيش در سايت شخصی خود خبر از وصول احضاريه دادگاه کارکنان دولت داده و نوشت: من سال‌هاست ساکن شيرازم نه تهران. با دو بار عمل قلب و يک بار ايست کامل قلبی- تنفسی نمی‌دانم بايد چه کنم و چگونه در تهران حضور يابم.

اين مورخ و پژوهشگر تاريخ معاصر که اين روزها در انزوای کامل به سر برده و پس از طی يک دوران پرتلاطم سياسی و رسانه‌ای ترجيح می‌دهد که کمتر وارد مناقشات جدی شود در بخش ديگری از يادداشت خود ضمن اتخاذ لحنی مسالمت جويانه به وقوع اشتباه در يادداشت سه سال پيش يادآور شده است: « روشن است که منظور من از «خانواده امانپور» خانواده به معنای گسترده آن نبود که هر خويشاوندی را شامل شود و چنين شکايتی را برانگيزد. در سروستان يا آباده يا نی‌ريز فارس، و در بسياری مناطق متراکم بهائی‌نشين ديگر بسياری خانواده‌ها هستند که بخشی بهائی‌اند و بخشی مسلمان. به‌علاوه، من مطلع نبودم که خانم کريستين امانپور اقوام پدری فراوانی دارد که در تهران زندگی می‌کنند. بنابراين، تعمدی برای ايراد تهمت «بهائی‌گری» به خويشان خانم امانپور، که اصولاً آن‌ها را نمی‌شناسم و نامی از آن‌ها نيز نبرده‌ام، وجود نداشت. شايد اين توضيح برای شاکيان کفايت کند.»

شايان ذکر است عبدالله شهبازی در موارد ديگری با بررسی خواستگاه و محل تولد برخی از شخصيت‌های مذهبی و انقلابی به نفوذ بهاييت در ارکان نظام انتقاداتی کرده بود که پس از چندی بی پايه بودن برخی از اين تحليل‌های وی مشخص شد.

اين در حالی است که از محقق و مولف گرانقدری که سابقه چندين مرتبه برنده شدن در جايزه کتاب سال جمهوری اسلامی را در کارنامه دارد، توقع تامل و دقت نظر بيشتری انتظار می‌رود.





















Copyright: gooya.com 2016