یکشنبه 27 شهریور 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شرکت بزرگ نفتی نروژ به فعاليت‌های خود در ايران پايان داد، راديو زمانه

شرکت چند مليتی استات اويل هيدروی نروژ تمامی فعاليت‌های نفتی خود در صنعت نفت ايران را متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اين شرکت چند مليتی نفت در جهان که در دو دهه گذشته فعاليت‌های مختلفی در بخش نفت و گاز ايران داشته، قرار است به دليل ناتمام گذاشتن قرارداد اکتشافی در بلوک خرم‌آباد به ايران غرامت پرداخت ‌کند.

خبرگزاری مهر دلايل پايان فعاليت‌های شرکت استات اويل هيدروی نروژ در ايران را «نامشخص» عنوان کرده و نوشته است مذاکره بين دو گروه برای فسخ اين قرارداد اکتشافی در حال انجام است.

قرارداد بلوک اکتشاف و توسعه خرم‌آباد شهريورماه سال ۱۳۸۵ بين شرکت ملی نفت ايران و استات اويل هيدروی نروژ امضا و نزديک به ۵۰ ميليون دلار برآورد شده بود که بخش عمده‌ای از آن انجام شده است.

وسعت تقريبی بلوک خرم‌آباد واقع در غرب ايران و در استان لرستان، هفت هزار و ‌٤٢٥ کيلومتر مربع است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گفته يک مقام مسئول در وزارت نفت قرار بود در اين پروژه شرکت استات اويل هيدروی نروژ سه حلقه چاه اکتشافی حفاری کند که اين بخش از قرارداد هنوز اجرايی نشده است.

وی گفت: «هم‌اکنون مذاکرات قراردادی و حقوقی بين دو طرف وجود دارد که با توجه به عدم اجرای کامل قرارداد اکتشافی، شرکت نروژی با پرداخت غرامت به ايران موافقت کرده است.»

همکاری شرکت ملی نفت ايران و استات اويل هيدروی نروژ با امضای قرارداد اکتشافی در بلوک اناران ايلام آغاز شد و اين شرکت نروژی با مشارکت لوک اويل در سال ۱۳۸۴ ذخاير قابل توجه نفت خام را در اين بلوک مرزی کشف کرد.

اين شرکت همچنين با پتروپارس ايران در بخش فراساحلی فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی مشارکت داشت که اين پروژه عظيم گازی در پاييز سال ۱۳۸۷ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مهر نوشته است دفتر شرکت استات اويل هيدروی نروژ در تهران از حدود شش ماه پيش به‌طور کامل تعطيل شده است اما مسئولان آن از آغاز فعاليت‌های دوباره خود در ايران در آينده‌ای نزديک خبر داده‌اند.

در ماه اوت سال جاری سازمان بازرسی کنگره آمريکا اعلام کرد که از ابتدای سال ميلادی جاری تا پايان ماه مه، تعداد کمپانی‌های خارجی سرمايه‌گذار در صنايع نفت، گاز و پتروشيمی ايران از ۴۳ شرکت به ۱۶ شرکت رسيده است.

بنا به اين گزارش اين ۱۶ شرکت خارجی از کشورهايی نظير چين، بلاروس، ونزوئلا، کره جنوبی و آفريقای جنوبی هستند.

در ماه اکتبر سال گذشته خبرگزاری نروژ اعلام کرده بود که شرکت استات اويل هيدروی نروژ در سال ۲۰۱۲ از ايران خارج می‌شود چون در غير اين صورت با تحريم‌های دولت آمريکا روبه‌رو خواهد شد. شرکت استات اويل هيدروی نروژ در فهرست بازار بورس نيويورک قرار دارد.

مقامات آمريکايی در همان زمان گفته بودند چهار شرکت نفتی اروپايی، از جمله استات اويل هيدروی نروژ برای اين‌که مورد تحريم آمريکا قرار نگيرند به‌طور داوطلبانه از ايران خارج خواهند شد.

سه کمپانی بزرگ اروپايی ديگر شل، توتال و انی بودند.

سخنگوی شرکت استات اويل هيدرو سال گذشته گفته بود که اين شرکت صدها ميليون دلار در ميدان گازی پارس جنوبی ايران سرمايه‌گذاری کرده است ولی از سال ۲۰۰۸ به اين سو سرمايه‌گذاری تازه‌ای در ايران نکرده است.

هلگه لوند، مدير اجرايی شرکت استات اويل هيدرو نيز گفته بود: «ما به شرايط ايران و کشورهای اطراف آن و همچنين قوانين و مقررات اتحاديه اروپا و آمريکا توجه داريم.»

آمريکا در جريان کشمکش بر سر برنامه هسته‌ای ايران چند سال است تلاش می‌کند تا با فشار بر شرکت‌ها و مؤسسات بين‌المللی، آن‌ها را از مشارکت در پروژه‌های بزرگ نفت و گاز در ايران باز دارد.

افزون بر شورای امنيت سازمان ملل که تاکنون با صدور چهار قطع‌نامه، به تحريم‌ها عليه برنامه اتمی ايران و افراد و سازمان‌های مرتبط به آن رأی داده، آمريکا، اتحاديه اروپا و برخی ديگر از کشورها تحريم‌های يک‌جانبه‌ای نيز عليه ايران اعمال کرده‌اند.

ايران پيش از اين هدف چند نوع تحريم از سوی اروپا در رابطه با برنامه هسته‌ای خود قرار گرفته است.

در فهرست تحريم‌های ايران توسط اروپا در تيرماه ۱۳۸۹ چندين شرکت، به‌ويژه شرکت‌های گاز و نفت قرار داشتند.

کشورهای غربی معتقدند برنامه هسته‌ای ايران پوششی برای دستيابی به سلاح هسته‌ای است اما ايران اين موضوع را رد کرده و می‌گويد برنامه هسته‌ای خود را برای مقاصد صلح‌آميز استفاده می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016