یکشنبه 6 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اتاق بازرگانی تهران بر وجود جنگ اقتصادی تاکید کرد - اقدام کشورها عليه قاچاق کالا به ايران

به گزارش صدای آمریکا، گيدو وستروله وزير خارجه آلمان، روز يکشنبه در عمان خواستار اقدام کشورها عليه قاچاق کالا به ايران شد و گفت تاثير تحريم ها بر ايران آغاز شده است ولی قاچاق کالا به اين کشور، اين تاثيرگذاری را کاهش می‌دهد.

سخنان وزير خارجه آلمان در حالی بيان می شود که قاچاق کالا از عمان به ايران در ماه های گذشته، پس از تشديد تحريم ها عليه تهران، رونق گرفته است.

وزير خارجه آلمان در مسقط، پايتخت عمان، گفت به اجرا گذاشتن تحريم ها، مانع از تشدید بحران هسته ای ايران خواهد شد.

وزير خارجه آلمان به خبرنگاران گفت: «تحريم ها تاثيرگذارتر خواهد بود، زمانی که کشورهای بيشتری در جهان وارد عمل شوند. ما سعی می کنيم مخاطبان خود را به انجام اين کار متقاعد کنيم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای وستروله افزود «فقط به اجرا گذاشتن تحریم ها کافی نیست، بلکه بايد از دور زدن آنها نيز جلوگيری کرد».

يکی از ماموران گمرگ عمان به این خبرگزاری گفت اين ماه، روزانه ۵۰۰ قايق از تنگه هرمز عبور کرده‌اند. در صورتی که اين قايق ها وارد آب های ايران شوند، عمل غيرقانونی صورت گرفته است.

پيشتر رويترز گزارش داده بود که که تحت تاثير تحريم های بين المللی عليه ايران تجار ايرانی حتی در عمان نيز نمی توانند معاملات يا اعتبار بانکی لازم را تامين کنند و به همين خاطر از موقعيت تجارعمانی به عنوان واسطه استفاده می کنند.

آقای وستروله همچنین از سخنان اسرائیل در مورد احتمال حمله به ایران انتقاد کرد.

وزير خارجه آلمان افزود آلمان درپی حل بحران هسته ای ايران از طريق سياسی است و از کشورهای منطقه مانند عمان می خواهد از نفوذ خود در اين راه استفاده کنند.

وی گفت اروپا در کنار تشديد تحريم ها، خواستار آغاز مذاکرات ايران و گروه ۵+۱ برای حل بحران هسته ای ايران است.

وی ابراز اميدواری کرد که اين گفتگوها در ماه آوريل صورت گيرد. گروه ۵+۱ شامل آمريکا، روسيه، بريتانيا، فرانسه، چين و آلمان است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اتاق بازرگانی تهران بر وجود جنگ اقتصادی تاکید کرد

اولین روز کاری سال ۱۳۹۱، در حالی آغاز شد، که اتاق بازرگانی تهران بر وجود «جنگ اقتصادی» تاکید دارد. توصیفی که با تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران، از سوی فعالان اقتصادی نزدیک به حاکمیت گاهی شنیده شده است.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران و وزیر اسبق بازرگانی جمهوری اسلامی، روز شنبه ۵ فروردین ماه، «جنگ اقتصادی» را عاملی دانست که «هزینه های تولید را افزایش داده است.»


رئیس اتاق بازرگانی تهران، با تاکید بر این موضوع که چگونگی تبدیل منابع طبیعی به تولید مهم است، به خبرگزاری فارس گفت: «کشور ما به لحاظ منابع طبیعی از بهترین‌های منطقه‌و جهان است به طوری که رتبه چهارم منابع نفت و رتبه دوم ذخایر گاز را در جهان داریم که در مجموع رتبه اول ذخایر انرژی و تا ۸۰ سال آینده این ذخایر پاسخگو است.»

وی این پرسش را مطرح کرده است که «چه اشکالی دارد در این شرایط که درآمدهای نفتی را نیز افزایش داده است، دولت برای حمایت از تولید برنامه‌ریزی کرده و بخشی از هزینه‌های بیمه‌، مالیات و حمل و نقل تولید را تقبل کند.»

توصیه رئیس اتاق بازرگانی تهران در حالی بیان می شود، که مسعود میرکاظمی، نخستین وزیر نفت در دولت دهم، و وزیر سابق بازرگانی در دولت نهم محمود احمدی نژاد، روز شنبه ۵ فروردین ماه، به خبرآنلاین گفته است: «یکی از اصلی ترین مشکلات ما بودجه بود. بودجه ای که معاون برنامه ریزی رییس جمهوری تهیه کرده بود و امیدوارم که خداوند ایشان را اصلاح کند اصلا کارشناسی شده نبود. ایشان کاش سیاست گذاری را کنار می گذاشتند و منافع ملی را در نظر می گرفتند. من چندین بار به نمایندگان مجلس گفتم که از بودجه نفت بر ندارید. بودجه ای که برای سال ۹۰ تهیه شده بود بدون تصویب در دولت به مجلس ارسال شد. یعنی معاون برنامه ریزی بودجه نفت را بدون تصویب در دولت به مجلس برد.»

به گفته وزیر سابق نفت جمهوری اسلامی ایران، محدویت در عرصه اقتصاد، تنها شامل تحریم های خارجی نمی شود بلکه فعالان عرصه اقتصاد با تحریم های با تحریم های داخلی نیز مواجه اند.به گفته وی «تحریم های خارجی یک طرف ، اما از داخل هم خودمان را داریم تحریم می کنیم. به نظر من این اتفاق یا بی تدبیری بود یا اینکه با غرض صورت پذیرفت.»

این در حالی است که سال ۹۰، از سوی آیت الله علی خامنه ای، «سال جهاد اقتصادی» نام گذاری شده بود و امسال نیز « سال تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی» عنوان شده است.

در همین حال احمد پور فلاح، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران و ایران، روز شنبه ۵ فروردین ماه، با تاکید بر این موضوع که «فرمان جهاد اقتصادی به درستی اجرا نشده» به خبرگزاری موج، گفته است: «پایین بودن رشد پایین توسعه، نرخ بالای بیکاری، نرخ بالای تورم و کاهش میزان سرمایه گذاری مولد نشان می دهد که ما توانستیم به فضای مورد نظر از جهاد اقتصادی برسیم.»

شاید از این رو است که نصرالله ترابی، نمانیده مجلس، روز جمعه ۴ فروردین ماه، در گفت و گو با خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این موضوع که«نامگذاری امسال به عنوان سال تولید ملی،کار و سرمایه ایرانی»، «نشانگر این است که باید به این کمبود و تنگناها توجه بیش تری شود» به توصیه کرده است: که «مسئولان با نام گذاری سال ۹۱ شعاری برخورد نکنند.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016