جمعه 1 اردیبهشت 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

۹ نفر در پنج روز اخير در ايران اعدام شده‌اند

بر اساس گزارش های خبری تنها در پنج روز اخير ۹ نفر در چهار شهر ايران اعدام شده‌اند که يک اعدام در ملاء عام بوده است. این افراد از روز يکشنبه ۲۷ فروردين‌ماه در شهرهای شيراز، مرودشت، سمنان و زنجان اعدام شده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گزارش رادیو زمانه و بر اساس گزارش های خبری از ایران شامگاه روز گذشته يک جوان در شهرستان مرودشت به اتهام "اعمال خلاف شرع" و "انجام عمل شنيع" در ملاء عام اعدام شد.

غلام‌حسين چمن‌سرا دادستان شهرستان مرودشت در اين‌باره به خبرگزاری فارس گفت: "اين فرد يکی از اراذل و اوباش اين شهرستان بوده که مبادرت به انجام اعمال خلاف شرع به‌ويژه انجام عمل شنيع کرده است که مسئولان قضايی شهرستان مرودشت برابر مقررات قانونی نسبت به صدور حکم و تأييد آن توسط رياست قوه قضائيه اقدام کردند."

دادستان مرودشت روشن نکرد که "انجام عمل شنيع" چگونه اتهامی است.

روز چهارشنبه ۳۰ فروردين دادگستری کل استان سمنان از به دار آويخته شدن يک زندانی در شهرستان سمنان خبر داد.

روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان گفت وی اهل مشهد بوده و به اتهام جرايم مربوط به مواد مخدر در زندان مرکزی سمنان اعدام شده است.

جرم اين فرد حمل و نگهداری سه کيلو و ۹۸۴ گرم هروئين فشرده (کراک) بود که حکمش پس از تأييد در دادستانی کل کشور و موافقت رئيس قوه قضائيه، به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روز سه‌شنبه ۲۹ فروردين‌ماه نيز دو زندانی در زندان مرکزی زنجان اعدام شدند.

اين دو زندانی به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام شدند و به جرم خريد و فروش، حمل و نگهداری ۶۴۸ گرم هروئين، ۱۹۵ گرم کراک و دو گرم شيشه بدون لفافه دستگير شده بودند.

حکم آنها از سوی ديوان عالی کشور تأييد شده بود.

روز يکشنبه ۲۷ فروردين‌ماه نيز زندان عادل‌آباد شيراز شاهد اعدام دسته‌جمعی پنج نفر بود.

چهار نفر از اين اعدام‌شدگان افغانی‌تبار بودند و يک نفر از آنان از اهالی شيراز بود. بيشتر آنان بيش از سه سال بود که در زندان به‌سر می‌بردند.

احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران، در آخرين گزارش خود که در اسفندماه سال گذشته منتشر شد از "افزايش نگران‌کننده آمار اعدام‌ها از سال ۲۰۰۳ تاکنون" در ايران نوشته بود.

گزارشگر ويژه سازمان ملل گفت در سال ۲۰۱۱ بيش از ۲۰۰ مورد اعدام در ايران تا اواسط سپتامبر انجام شده و تا ماه دسامبر ۲۰۱۱، ۴۲۱ مورد اعدام به‌شکل رسمی و ۲۴۹ مورد اعدام مخفيانه اعلام شده است.

به‌گفته احمد شهيد ۸۱ درصد از تمامی موارد اعدام در ۲۰۱۱ مربوط به مواد مخدر، ۴/۳ درصد محاربه و ۴/۱ درصد تجاوز بوده‌اند.

گزارشگر ويژه در گزارش خود تأکيد کرد که جرائم مواد مخدری از جمله جرائمی نيست که تحت قوانين بين‌المللی به صدور حکم اعدام منجر شود.

سازمان عفو بين‌الملل نيز در گزارش سالانه خود که هشتم فروردين‌ماه امسال منتشر شد اعلام کرد در سال ۲۰۱۱ دست‌کم ۳۶۰ نفر در ايران اعدام شده‌ و دست‌کم ۱۵۶ نفر به اعدام محکوم شده‌اند.

اين تعداد اعدام پس از چين بالاترين رقم اعدام در جهان است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016