استفتائات آکبند و دست اول مقام معذب رهبری در باره روزه و رمضان، طنزی از اسد مذنبی
به گزارش جهان به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت سيدعلی عظما (مد ظلهالخالی) ، استفتائات رهبر معذب انقلاب درخصوص روزه داری به شرح زير است:
س ۷۴۳: آيا ديدن مرغ لخت ازپشت ويترين روزه را باطل می کند؟
ج: اگر به قصد لذت نباشد خير
س ۷۵۹: آيا اگر دهان شخصی به دليل مشکلات زندگی سرويس شده وازآن خون بيايد، روزهاش باطل میشود؟
ج: روزه به سبب سرويس شدن دهان باطل نمیشود، ولی واجب است که از خوردن خونِ جگر تا قبل از افطار خودداری شود.
س ۷۴۴: برای افطار مرغی خريدم و آنرا روز ميز گذاشتم اما ديدن ران های خوش ترکيب مرغ آنچنان شهوت انگيز بود که تحريک شدم و بوسيله بوسه و ملعبه با ران های مرغ نامحرم کار بجاهای باريک کشيده و مرغ مذکور را به دندان کشيدم، آيا بايد کفاره بدهم و قضای آنرا بجا بياورم يا با توبه مسئله حل خواهد شد؟
ج:در فرض سوال اگر مرغ پخته بوده، بوسيدن و ملاعبه با مرغ لخت پخته اگر بقصد دفع شهوت نبوده، کفاره ندارد و توبه کفايت می کند.
س ۷۴۵: آيا روزه گرفتن بر زن بارداری که نمیداند روزه برای جنين او ضرر دارد يا خير، واجب است؟
ج: اگرجنين وی به سن تکليف رسيده باشد، افطار بر او واجب نيست و واجب است که روزه بگيرد
س ۷۴۶: زنی به کودک خود شير خشک میداده و در همان حال بخاطر تست کردن سردی و گرمی شير روزه ماه رمضان را هم نگرفته است، آيا بايد کفاره بدهد؟
ج: اگر هنگام دادن شيرخشک به طفل، و با وجود خوف از گشت ارشاد و يا نيروی انتظامی بازهم روزه نگرفته دمش گرم، ولی بايد کفاره بدهد به اينطريق که شصت يتيم شصت ساله را شيربدهد.
س ۷۴۸: درحال حاضر بسياری از پزشکان بی خيال مسائل شرعی هستند و بيماران را از روزه گرفتن به دليل ضرر داشتن منع میکنند، آيا گفته اين پزشکان حجت است يا خير؟
ج: اگر پزشکی محرم نباشد و خوف آن برود که در مطب کراوات می زند، بايد روزه بگيريد تا حالش گرفته شود.
س ۷۵۰: دختری هستم که از ابتدای سن بلوغ يعنی از نُه سالگی تا دوازده سالگی به دليل علاقه به شکلات و شيرينی روزه نگرفتهام، در حال حاضر تکليف من چيست؟
ج: اگر از روی هوی و هوس عاشق شکلات بوده ايد بايد کفاره بدهيد اما اگر به شما گفته شده بوده که قراراست همين روزها به خانه بخت برويد و شيرينی تان را بخوريم و شما را تحريک به خوردن شيرينی کرده باشند، و شما از ترس اينکه ديگران شيرينی شما را بخورند شيرينی خورده باشيد هيج تکليفی به گردن شما نيست چون ديدن حيض درخانه پدر برای دختر ده ساله، گناهش از نگرفتن روزه بيشتر است.
س ۷۵۱: مسئولی هستم که به دليل چند شغله بودن و داشتن چشم طمع به مال مردم چشم هايم کم سو شده و چشم پزشک مرا از روزه گرفتن منع کرده و گفته است که به علت ناراحتی چشم به هيچ وجه نبايد روزه بگيرم، ولی من بخاطر زدن مشت محکم به دهان استکبار شروع به روزه گرفتن کردم، سؤال اين است که آيا اصولاً روزه گرفتن بر چند شغله ها بدليل مسافرت های طولانی ازاين اداره به آن اداره واجب است؟ و نيت من چگونه بايد باشد؟
ج: اگر پزشک تان متدیّن و محرم و قابل اطمينان می باشد و يا خوف ضرر داشته باشيد، روزه گرفتن برای شما واجب نبوده و بلکه جايز هم نيست، و با خوف ضرر نيت روزه صحيح نيست، ولی صحّت روزه متوقف بر اين است که روزه شما حسابی به ضرر استکبار و صهيونيزم بين الملل تمام شود.
س ۷۵۴: در سال گذشته توسط پزشک متخصص موردعمل جراحی کليه قرار گرفتم. وی مرا از گرفتن روزه تا آخر عمر منع نمود، ولی در حال حاضر هيچ مشکل و دردی احساس نمیکنم و حتی بهطور طبيعی غذا میخورم وآب مینوشم و هيچيک از عوارض بيماری را هم حس نمیکنم، وظيفه من چيست؟
ج: اگر خود شما از ضرر روزه خوف نداريد و حجت شرعی هم بر آن نداريد، واجب است روزه بگيريد و به ريش علم پزشکی بخنديد اما اگرازمرض کليه دارفانی را وداع بگوييد آنوقت بايد تا آخر عمر کفاره بدهيد.
س ۷۵۸: من در روز ماه رمضان به علّت اغوای شيطان دست در جيبم کردم و قصد داشتم تخمه بشکنم و روزهام را باطل کنم لکن قبل از اين که عملی که روزه را باطل میکند انجام دهم، باخط و نشان و چشم و ابروی نيروهای انتظامی که فکر مرا خوانده بودند مواجه شده و ازتصميم خود منصرف شدم حکم روزهام چيست؟
ج: اگرکسی در اثنای روز فقط با زبان خوش يعنی با چشم و ابرو و خط و نشان برادران جان برکف از نيت روزه گرفتن بر گردد بهطوری که قصد ادامه روزه نداشته باشد، روزهاش باطل میشود و قصد دوباره او برای ادامه روزه فايده ندارد، و حد روزه خواری بايد بر وی جاری شود. البته تا اذان مغرب بايد از کاری که روزه را باطل میکند مانند آه و ناله بخاطر درد ناشی از خوردن شلاق خودداری کند.
س ۷۶۰: حکم استعمال دخانيات و دود درحال روزه چيست؟
ج: احتياط واجب آن است که روزهدار از انواع دودهای ارزان قيمت مانند سيگار و چپق و قليان خودداری کند اما دودهای مرغوب محل اختلاف است. بلعيدن
س ۷۶۴: در يکی از روزهای ماه رمضان روزه گرفتم ولی دندانهايم را مسواک نزدم، و بدون اينکه باقیمانده غذاهای لابلای دندانها را عمداً ببلعم، خودبخود بلعيده شدند. آيا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟
ج: اگردر اثر بيسوادی، علم به وجود باقیمانده غذا در بين دندانهايتان و يا علم به رسيدن آن به حلق نداشتهايد و فرو بردن موجودات بدبخت بيچاره ميکروبی لای دندان هايتان هم به قصد سير کردن شکم نبوده و دو نفر شاهد عادل نيز تنبلی شما را گواهی نمايند، قضای روزه بر شما واجب نيست.
س ۷۷۰: اگر شوهر با همسر خود در ماه رمضان جماع نمايد و زن نيز به آن راضی باشد چه حکمی دارد؟
ج: رضايت خداوند و مجتهدی که از وی تقليد می شود درچنين مواقعی ارجح بر رضايت زوجين می باشد واگر جماع عمدی بوده و به قصد شهوت صورت پذيرفته باشد علاوه بر قضا، کفّاره هم بر هر دو واجب است.
س ۷۷۱: ازمبطلات روزه، يکی خوردن و آشاميدن است و ديگری بلعيدن و مواردی مانند دفع بول(ادرار) روزه را باطل نمی کند پس چگونه است که حضرتعالی فتوای داده ايد که اگر مردی با همسرش در روز ماه رمضان شوخی و ملاعبه نمايد بطوری که منجر به انزال شود روزه اش باطل شده و بايد کفاره داد؟
ج: چون تخليه بول تحت تاثير تحرکات بدن صورت می گيرد اما انزال به تحريک شيطان، و در روز قيامت بخاطر دفع بول و غايط شما را به چهار ميخ نمی کشند اما برای هربار انزال در روز جزا بايد دليل و مدرک محکمه پسند اقامه نماييد.
س ۷۸۸: آيا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد و روزه را باطل می کند؟
ج: اگر فرد چلاق باشد خير.