چهارشنبه 18 مرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

صدور حکم اعدام برای بختيار معماری، شهروند کُرد در مريوان

کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران ـ يک منبع محلی به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت بختيار معماری شهروند کُرد ساکن مريوان، ۳۵ ساله که از مردادماه سال ۸۹ در بازداشت بسر می‌برد، از سوی دادگاه انقلاب شهر مريوان به رياست قاضی لطفی به اتهام محاربه از طريق عضويت در يکی از احزاب کُرد به اعدام محکوم شده است. حکم ياد شده در تاريخ ۲۱ ارديبهشت ماه به صورت رسمی به وی در زندان سنندج ابلاغ شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


بنابه‌ گفته‌ اين فعال حقوق بشر بختيار معماری در تاريخ ۱۳ مردادماه سال ۸۹ در شهر مريوان توسط نيروهای اداره اطلاعات شهر مريوان بازداشت و روز بعد به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شده است. او به مدت سه ماه در اين بازداشتگاه تحت بازجويی قرار گرفته و در اين مدت نيز از حق ملاقات و تماس تلفنی با خانواده محروم بوده است.

در دفاعيه وکيل بختيار معماری که نسخه ای از آن در اختيار کمپين قرار گرفته است آمده است که دادگاه بدون ارائه شاهد و تنها بر اساس اقرار و اعترافات متهم در زمان بازجويی در وزارت اطلاعات، اقدام به انتساب اين اتهامات به موکل وی نموده است و موکل او در همه مراحل دادرسی تمام اتهامات را رد کرده و اقرارات انجام شده در مراحل تحقيقات اوليه تحت فشار بازجويان بوده است.

در متن دفاعيه آماده است: « موکل بنده از اولين جلسه دادرسی تاکنون با قاطعيت تام همگی مطالب اظهار شده در تحقيات مقدماتی که تمامی آن بنابه اظهار موکل در اداره اطلاعات يا با حضور کارشناسان آن اداره به عمل آمده و حتی بنابه تاييد متهمين و داديار محترم تحقيق نه تنها در اداره اطلاعات بوده بلکه با چشمان بسته نيز صورت گرفته است را تکذيب نموده و بيان آن مطالب را بنابه درخواست تحقيق کنندگان و بر اثر عدم تحمل ضرب و شتم فيزيکی و روانی اعلام نموده. دلايل ادعای خود را در جلسه‌ دادگاه با نشان دادن آثار ضرب و شتم از محل شکستگی پاشنه و قوزک پای چپ و فک و غفونتهای داخلی بيان نمود.»

يک فرد نزديک به خانواده در مصاحبه با منبع محلی ياد شده که متن آن در اختيار کمپين قرار گرفته است مدعی شد: « بختيار معماری در زمان بازجويی در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج برای اقرار به قتل اين دو شهروند به سفارش يک سازمان جاسوسی انگليس تحت فشار بوده و به دليل شکنجه‌ زياد مجبور به اعتراف شده است. چون بر طبق حکم صادر نيز نه آلات جرم از وی کشف شده است و نه شاهدی در اين پرونده وجود دارد. دادگاه کيفری استان کردستان در تاريخ ۲۹ ديماه سال ۹۰ به اتهام قتل و شکايت خانواده مقتولين برای وی حکم قصاص صادر کرده است و همچنين دادگاه انقلاب شهر مريوان به اتهام محاربه از طريق عضويت در احزاب کُردی برای وی حکم اعدام صادر کرده است و در هر دو دادگاه تنها بر اساس اقرار متهم حکم صادر شده است.»

در دادنامه صادر از دادگاه کيفری استان کردستان نام دو مقتول انوراشکاوند و طيب کشوردوست ذکر شده است. بنابه گفته‌ اين منبع بعد از انتشار اين اعترافات او از کانال پرس تی وی در زمان برگزاری دادگاه بختيار معماری تمام اتهامات صادر شده را رد و اعلام کرده است تحت فشار بازجويان وزارت اطلاعات مجبور به اعتراف شده است.

اين منبع آگاه در ادامه افزود : « بعد از حدود سه ماه نيروهای اداره اطلاعات سنندج وی را به صورت دست بند و پابند همراه فيلمبردار به منزل پدر وی برده و بعد از ملاقات همسر و فرزندانش به آنها اعلام کرده‌اند که او عليه جمهوری اسلامی فعاليت مسلحانه داشته و اين آخرين ملاقات شما با وی خواهد بود. ماموران اداره اطلاعات سپس وی را به منزل دو شهروند کُرد که مدتی قبل از آن به قتل رسيده‌اند، انتقال داده و او را قاتل آنها معرفی کرده و سپس بعد از فيلمبرداری، شبکه‌ پرس تی وی در برنامه‌ ايران تودی اقدام به پخش اين فيلم کرد. اين زندانی سياسی همچنين در ۲۹ دی ماه سال ۹۰ در دادگاه کيفری استان کردستان به اتهام قتل به قصاص محکوم شده است.»

بختيارمعمار هم اکنون در زندان مرکزی سنندج بسر می‌برد و هر ماه يک بار اجازه ملاقات با خانواده‌اش را دارد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016