چهارشنبه 8 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مقام عراقی: ایران مانع از سرازیر شدن ۴۹ رودخانه به عراق شده است

راديو فردا ـ وزیر بازرگانی عراق می‌گوید ایران مانع از سرازیر شدن آب «۴۹ رودخانه کوچک» به عراق شده و تأکید کرده است که این وزارتخانه تصمیم گرفته است که تا زمان حل این مسئله، هیچ قراردادی با جمهوری اسلامی به امضا نرساند.

خیرالله حسن بابکر، روز سه‌شنبه، هفتم شهریور‌ماه، به بخش عراقی رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، گفت: «ما با کمبود آب مواجهیم. بسیاری از مناطقی که ما در آن می‌توانستیم کشاورزی کنیم، به دلیل تصمیم‌های ایران و ترکیه دچار خشکسالی شده‌‌اند. آیا در این شرایط که از کمبود آب رنج می‌بریم باید بازارهای عراق را برای این دو کشور باز نگه داریم؟»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گفته وزیر بازرگانی عراق، آب رودخانه‌هایی که ایران مانع از سرازیر شدن آنها به عراق شده، به استان‌های سلیمانیه در کردستان عراق دیاله، میسان و بصره روان می‌شوند.

آقای بابکر اضافه کرده است که وزارت بازرگانی عراق تصمیم گرفته است تا زمانی که مشکل آب این مناطق حل نشود، هیچ قراردادی را با ایران و ترکیه امضا نکند.

وزیر بازرگانی عراق همچنین افزوده است که اقدام‌های عراق تنها به این تصمیم محدود نخواهد بود و در صورت ادامه این روند، دیگر وزارتخانه‌های عراق نیز از امضای توافق‌نامه با جمهوری اسلامی و ترکیه خودداری خواهند کرد.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که، به گفته وزیر بازرگانی عراق، وزارت بازرگانی جمهوری اسلامی تأکید کرده است که حل مسائل آبی در حوزه مسئولیت این وزارتخانه نیست.

به گفته خیرالله حسن بابکر، در سال ۲۰۱۱ حجم مبادلات ایران و ترکیه به عراق «بین ۱۰ تا ۱۱ میلیارد دلار» بوده و در این سال «بین ۱۱ تا ۱۲ میلیارد دلار» کالا نیز از ترکیه به عراق وارد شده است.

وزیر بازرگانی عراق با اشاره به این که تجارت با این دو کشور «بیشتر یک‌طرفه» بوده و «۹۰ درصد مبادلات، واردات از سوی عراق بوده»، افزوده است که قطع این روابط برای هر دو کشور ایران و ترکیه دارای تبعات منفی خواهد بود.

وی همچنین تأکید کرد که عراق می‌تواند نیازهای وارداتی خود را از طریق تجارت با کشورهای دیگری نظیر مصر، عربستان سعودی، فنلاند، جمهوری چک و ایتالیا برآورده کند.

به گفته آقای بابکر، عراق در سالیان گذشته در چندین مورد با کشورهای همسایه بر سر مسئله آب دچار اختلاف نظر شده است.

وی در این زمینه به اختلاف آبی با ایران در سال‌های ۱۹۱۳، ۱۹۳۷، ۱۹۴۸ و ۱۹۷۵ اشاره کرده است.

سال ۲۰۰۹ نیز مقام‌های عراقی ایران را متهم کردند که با سدبندی مقابل رود کارون، مسیر آن را از سرازیر شدن به شط العرب منحرف کرده‌اند.

مسئله ممانعت ایران از ورود آب «۴۹ رودخانه» به عراق در حالی مطرح شده است که دولت عراق در سال‌های اخیر روابط بسیار نزدیکی با تهران داشته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016