سه شنبه 21 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کنسولگری ایران در هرات تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

دويچه وله ـ در پی تظاهرات معترضان افغان مقابل کنسولگری ایران در هرات، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد این کنسولگری تا اطلاع ثانوی تعطیل است. این تظاهرات روز یکشنبه (۱۹ آذر) برگزار شده بود.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا روز سه‌شنبه (۲۱ آذر / ۱۱ دسامبر) از قول یک منبع آگاه گزارش داد که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران یادداشت اعتراض‌آمیزی را در رابطه با تظاهرات مقابل سفارت ایران در هرات به سفارت افغانستان ارسال کرده است.

ایرنا از قول این منبع آگاه نوشت: «جمهوری اسلامی ایران، خواستار حفظ هوشیاری مقامات افغان در پیشگیری از بروز حوادث مشابه در آینده با هدف حفظ آرامش روابط دو کشور و عدم بهره‌برداری بیگانگان از این حادثه و نیز پاسخگویی در قبال این موضوع شده است».



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وزارت امور خارجه ایران، همچنین اعلام کرد که کنسولگری جمهوری اسلامی در هرات تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

روز یکشنبه (۹ دسامبر / ۱۹ آذر) حدود ۲۰۰ نفر مقابل سفارت جمهوری اسلامی در هرات تجمع کرده بودند. معترضان که تعدادشان نزدیک به ۲۰۰ نفر می‌رسید، با پرتاب سنگ و شکستن شیشه‌های ساختمان سرکنسولگری ایران از مقامات ایرانی خواستند تا جنازه "۱۳ مهاجر را که سه ماه پیش به هنگام عبور از مرز توسط مأموران ایرانی دستگیر و سپس کشته شده‌اند"، تحویل دهند.

ایرنا به نقل از منبع آگاه در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، ادعای معترضان را بی‌اساس دانست و نوشت: «این حادثه که به بهانه کشته شدن تعدادی از اتباع افغانی در مرزهای جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته، صحت نداشته و بی‌اساس است و هیچگونه مستنداتی نیز درباره اثبات آن ارائه نشده است».

یک مقام کنسولگری ایران در هرات روز یکشنبه به خبرگزاری فرانسه گفته بود که مقامات ایران و افغانستان به طور مشترک در حال بررسی ادعای کشته شدن چند شهروند افغان در مرز ایران هستند.

مقامات جمهوری اسلامی مدعی‌اند، نتایج به دست آمده از تحقیقات این بوده که اصلا چنین افرادی وارد خاک ایران نشده‌اند، نه قانونی و نه غیرقانونی؛ و همچنین در مورد کشته شدن آنها در خاک ایران نیز هیچ مدرکی به دست نیامده است.

حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار افغان به صورت قانونی و غیرقانونی در ایران زندگی می‌کنند. بسیاری از این افراد به دلیل یافتن کار به ایران مهاجرت می‌کنند. تعدادی از افغان‌هایی که به کمک قاچاقچیان انسان و از طریق غیرقانونی قصد ورود به خاک ایران را دارند، در مرز دو کشور دستگیر شده و به زندان منتقل می‌شوند.

بنا بر گزارش‌ها بیش از پنج هزار افغان هم اکنون در زندان‌های ایران با اتهام‌های مختلف زندانی‌اند که شماری از آنها محکوم به اعدام هستند، اما از چگونگی برگزاری محکمه آنها اطلاعاتی در دسترس نیست.

بنا به گزارش مقامات قضایی ایران تنها در سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۷ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند که اتهام اکثر آنها قاچاق مواد مخدر بوده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016