جمعه 2 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

استقبال اردوغان از فراخوان آتش بس اوجالان

صدای آمريکا ـ رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه ضمن استقبال از فراخوان، عبدالله اوجالان، رهبر زندانی کرد برای آتش بس، گفته است اگر ستیزه جویان کرد از مبارزه دست بردارند، نیروهای نظامی کشور عملیات علیه شورشیان را متوقف خواهند کرد.

آقای اردوغان این نظر را در گفتگوی روز پنج شنبه خود با خبرنگاران مطرح کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


عبدالله اوجالان، رهبر شورشی و زندانی کرد اندکی پیشتر خواهان برقراری آتش بس شده بود
. اوجالان از ستیزه جویان هوادار خود خواسته است خاک ترکیه را ترک کنند. درخواست این رهبر زندانی کرد امیدها برای پابان دادن به سه دهه شورش را افزایش داده است.

آقای اوجالان در نامه ای که روز پنج شنبه (٢١ مارس) توسط یکی از نمایندگان کرد پارلمان ترکیه برای صدها هزار تن از افرادی خوانده شد که در دیاربکر، شهری واقع در جنوب شرق ترکیه جمع شده بودند، تاکید کرد زمان آن فرا رسیده است تا سلاح ها به زمین گذاشته شوند و دیپلماسی و سیاست حاکم شود.

صدها هزار نفر از هواداران آقای اوجالان در میدان مرکزی این شهر گرد آمده بودند و پلاکاردهای حامل شعارهایی در طرفداری از کردها به دست داشتند. این گردهمایی همزمان با جشن های سال نو اقوام کرد برگزار شد.

اوجالان در نامه خود با اشاره به آغاز یک «دوره جدید» می گوید زمان آن فرا رسیده است که «عوامل مسلح ما» از مرزهای ترکیه عقب نشینی کنند.

فراخوان اوجالان برای برقراری آتش بس احتمالاَ عاملی برای اعطای خودمختاری بیشتر به کردهای ترکیه و آزادی زندانیان کرد از زندان های ترکیه خواهد بود.

شورشیان کرد در اقدامی برای ابراز حسن نیت هشت شهروند ترک را که در شمال عراق به اسارت گرفته بودند، آزاد کرده اند.

کردها چندین دهه است که برای حق حاکمیت خود در جنوب شرقی ترکیه مبارزه کرده اند.
دولت رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه حقوقی همچون حق استفاده از زبان مادری و نیز تاسیس یک تلویزیون به زبان کردی را به آن ها اعطا کرده است.

گروه «پ کا کا» از سال ١٩٨٤ تاکنون با دولت ترکیه مبارزه کرده است. این گروه در ابتدا خواستار استقرار یک حکومت مستقل کرد شده بود اما بعدها اهداف خود را به کسب خودمختاری بیشتر و حقوق فرهنگی برای کردها کاهش داد. درگیری های کردها تقریباً ٤٠ هزار قربانی به جای گذاشته اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016