یکشنبه 18 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ویژگی های مثبت و منفی احمدی نژاد از زبان مطهری

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره با بیانات نوروزی رهبر انقلاب به تشریح ضعف‌ها و مزیت‌های احمدی‌نژاد پرداخت و گفت: توهم توطئه، ساختن خط قرمز برای اعضا کابینه، عدم عذر خواهی از مردم از جمله ضعفهایی است که رئیس جمهور بعدی نباید داشته باشد.

علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، با توجه به فرمايشات رهبر انقلاب در خصوص ويژگي‌هاي رئيس جمهور آينده كه فرموده بودند رئيس جمهور آتي بايد مزيت‌هاي رئيس جمهور قبلي فارغ از نقاط ضعف آن را داشته باشد به تشريح مزايا و ضعف‌هاي احمدي‌نژاد پرداخت و گفت: از جمله نقاط قوت رئيس جمهور ساده‌زيستي، سخن گفتن به زبان مردم،‌قدرت بيان خوب، حضور در ميان توده مردم، داشتن صلابت لازم در مقابل غربي‌ها و باج ندادن به آنهاست گرچه در اين اواخر در مورد قضيه هولوكاست کوتاه آمد و درخواست رابطه با آمريكا را در شرايط نامناسبي مطرح كرد.

وي داشتن روحيه برخورد با افراد و نهادهاي متخلف حكومتي را از ويژگي‌هاي مثبت احمدي‌نژاد دانست و افزود: هرچند در اين خصوصيت و روحيه به گونه‌اي بود كه اطرافيان خود را استثنا مي‌كرد.

نماينده مردم تهران در مجلس، داشتن استقلال را از ديگر مزيت‌هاي احمدي‌نژاد دانست و گفت: احمدي‌نژاد آدم مستقلي بود كه سعي داشت از ولي‌فقيه هزينه نكند. اعتماد به نفس بالاي او و در نتيجه روحيه دادن به مردم از جمله مزيت‌هاي ديگر اوست كه براي رئيس جمهور آينده نيز لازم است.

مطهري در ادامه به نقاط ضعف احمدي‌نژاد پرداخت و گفت: اولين نقطه ضعف او تصور نادرست از مقام رياست جمهوري است، به اين معنا كه او فكر مي‌كند كسي كه در انتخابات رياست جمهوري پيروز شد و اكثريت آرا را به خود جلب كرد مي‌تواند نظريات اقتصادي، فرهنگي و سياسي خودش را در كشور اجرا كند، در حالي كه رئيس‌جمهور مجري سياست‌هاي كلي نظام و مصوبات مجلس است نه نظرات شخصي خود.

وي به تبعيض بين قوانين نزد رئيس‌جمهور اشاره كرد و گفت: احمدي‌نژاد قوانين را به ميل خود اجرا مي‌كند. او به صراحت اعلام كرد قانوني را كه خودم منطبق بر قانون اساسي تشخيص بدهم اجرا مي‌كنم وگرنه اجرا نمي‌كنم. پافشاري بر نظر خود و بي‌اعتنايي به نظر كارشناسان، نقطه ضعف ديگر ايشان است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


نماينده مجلس به استفاده احمدي‌نژاد از افراد مطيع به جاي افراد كارآمد اشاره كرد و اظهار داشت: نتيجه اين شد كه نخبگان و شايستگان به حاشيه رفتند به طوري كه اكثر مديران اجرايي او دوستان قديمي وي مثل برخي از دوستانش در دانشگاه علم و صنعت و يا همكارانش در شهرداري تهران يا استانداري اردبيل هستند.

مطهري مسئله لجاجت را نقطه ضعف مهم احمدي‌نژاد دانست و گفت:‌اين امر از جمله در استيضاح كردان، شيخ‌الاسلامي و يا عزل منوچهر متكي ظهور كرد. همه اين موارد با تدبير قابل حل بود اما به خاطر لجاجت وي، به آنها آسيب زد.

وي به وجود توهم توطئه در نزد احمدي‌نژاد اشاره كرد و گفت: اين مسئله به گونه‌اي است كه رئيس‌جمهور معتقد است قوه قضاييه و مقننه و شخصيتهايي مثل آقاي هاشمي عليه ايشان توطئه مي‌كنند در حالي كه در عالم واقعيت اين طور نيست.

نماينده مردم تهران به مسئله دفاع از تخلفات نزديكان توسط رئيس‌جمهور پرداخت و گفت: در مبارزه با مفاسد اقتصادي، احمدي‌نژاد اعلام كرد كابينه خط قرمز است و اين براي يك رئيس‌جمهور نقطه ضعف محسوب مي‌شود.

مطهري نپذيرفتن اشتباه و خودداري از عذرخواهي را نقطه ضعف ديگر احمدي‌نژاد دانست و اظهار داشت: حتي يك مورد سراغ نداريم كه او اشتباه دولت خود را پذيرفته و از مردم عذرخواهي كرده باشد. هميشه دولت خود را پاك‌ترين و كارآمدترين و ساير«ترين»ها در طول تاريخ معرفي كرده است.

وي به تساهل و تسامح فرهنگي رئيس‌جمهور پرداخت و گفت: مشايي و احمدي‌نژاد نظارت دولت اسلامي بر امور فرهنگي و به عبارت ديگر بخشي از امر به معروف و نهي از منكر را كه وظيفه دولت اسلامي است قبول ندارند. رفتار ايشان در مقابل قانون عفاف و حجاب شاهدي بر اين مدعاست.

نماينده مجلس به برخي گرايش‌هاي فكري احمدي‌نژاد اشاره كرد و گفت: گرايش‌هاي فكري نادرست، نقطه ضعف ديگر اوست، مانند ترويج تز مكتب ايران به جاي مكتب اسلام، يا برداشت غلط از وحدت اديان به طوري كه مي‌گويد اسلام چيزي جز آزادي و توحيد و عدالت و عشق و محبت به همه انسانها نيست و مرزي ميان اسلام و مسيحيت و يهوديت و ساير اديان وجود ندارد، در نتيجه بسياري از احكام اسلام ساقط مي‌شود.

مطهري قائل نبودن به مجلس را از نقاط ضعف رئيس جمهور دانست و گفت: به طور كلي وي بيش از ميل طبيعي دولتها تمايل به استبداد دارد. منحل كردن سازمان برنامه و بودجه در همان ابتداي دولت نهم دليلي بر اين مدعاست. همچنين ايشان از هر وسيله‌اي براي رسيدن به هدف استفاده مي‌كند همان طور كه در مناظره انتخاباتي مشاهده كرديم.

وي به تزلزل و عدم ثبات در مواضع احمدي‌نژاد اشاره كرد و گفت: براي مثال او قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل را كاغذ‌پاره‌اي بيش ندانست اما بعدها كه به مشكل اقتصادي برخورد كرد ريشه همه نابساماني‌ها را تحريم‌ها دانست.

نماينده مجلس ناتواني در جذب گروه‌هاي سياسي، نداشتن انضباط مالي، اجراي پروژه‌ها بدون توجه كافي به استانداردها، كم‌توجهي به نظرات روحانيون و مراجع تقليد را از ديگر ضعف‌هاي احمدي‌نژاد دانست. عضو كميسيون فرهنگي مجلس احساس خودكفايي در شناخت اسلام و اظهارنظر درباره مسائل اسلامي را نقطه ضعف ديگر احمدي‌نژاد دانست كه آن را متأثر از افكار مشائي برشمرد، مانند مطرح كردن مسئله رجعت درباره چاوز.

مطهري در پايان تصريح كرد: اينها ضعف‌هايي است كه نبايد رئيس‌جمهور بعدي داشته باشد و اين امر در همكاران او نيز نمود خواهد داشت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016