جمعه 23 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سفیر ایران در پاریس: احمدی نژاد هیچ گاه نگفته اسرائیل باید محو شود

سفیر ایران در پاریس در خصوص احتمال مداخله نظامی با هدف نابود کردن تاسیسات هسته ای ایران گفت:حمله احتمالی اسراییل به خاک ایران با هدف ضربه زدن به تاسیسات علمی و هسته ای آن یک دیوانگی محض است و تبعات آن فاجعه آمیز و غیر قابل کنترل بوده و این امر می تواند سلسله خشونت هائی را که ممکن است به جنگ جهانی سوم بیانجامد، به همراه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، "علی آهنی" از ژانویه 2012 سفیر تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در گفتگو با ژئو اکونومی در پاسخ به سئوالی در خصوص علت پافشاری ایران بر ادامه فعالیت های هسته ای توضیح داد: ما در اوج سوء تفاهم قرار داریم. این کشورهای غربی هستند که روی این موضوع که ایران برنامه هسته ای نظامی را دنبال می کند، پافشاری دارند. این در حالی است که برنامه هسته ما کاملا غیرنظامی است. آژانس بین المللی انرژی اتمی AIEA از نزدیک برنامه ما را زیر نظر دارد یعنی دوربین های آژانس در مراکز و تاسیسات هسته ای ما نصب شده و به طور 24 ساعته همه چیز را مد نظر قرار دارند، آژانس با 7 هزار و 500 نفر/روز بازرسی که حدود یک صد مورد آن به صورت غیرمترقبه بوده، بازرسی های زیادی از این مراکز انجام داده است.

وی افزود: اورانیوم غنی شده ما به محض خروج از سانتریفوژها تحت مهر و موم آژانس قرار می گیرد. هیچ کشور دیگر امضا کننده "پیمان منع گسترش سلاح های اتمی" (ان پی تی) به چنین کنترل ها یا این سطح همکاری با آژانس تن در نمی دهد. ایران بر این باور است که در این خصوص حسن نیت و شفافیت بسیاری از خود نشان داده است.

آهنی ادامه داد: از همین رو ما در معرض سوء قضاوت می باشیم و به طور مدام از ما خواسته می شود که ثابت کنیم برنامه هسته ای ما غیرنظامی خواهد ماند و این چیزی است که ما نیز مدام تایید می کنیم. هیچ کس نمی تواند به بهانه این که ممکن است استفاده شما از چاقو خطرناک باشد، شما را از دست زدن به چاقو منع کند.

وی خاطرنشان کرد: برای ایران مهم است که به غنی سازی اورانیوم و تولید سوخت مورد نیاز نیروگاه های هسته ای غیرنظامی خود بپردازد. ما نمی خواهیم تنها روی خرید سوخت از خارج همان گونه که به ما پیشنهاد شده، تکیه کنیم. در واقع امکان قطع تامین سوخت به دلایل برخی مسائل سیاسی و بین المللی همواره وجود دارد و ایران نمی تواند به طور مستمر این شمشیر داموکلس را بالای سر خود داشته باشد و خود را در معرض خطر قرار دهد. تهران به استقلال و خودکفایی خود در زمینه انرژی بسیار پایبند است.

وی اظهار داشت: زمانی که ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی، خصوصا بنا به توصیه آژانس به آمریکا، روسیه و فرانسه، مراجعه کرد تا از آن ها سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران، که برای تولید رادیو ایزوتوپ های دارویی به اورانیوم غنی شده با غنای 20 درصد نیاز داشت، را خریداری کند، به ما پاسخ داده شد که تبدیل اورانیوم 5/3 درصد و تولید میله سوخت دو سال زمان نیاز دارد. ایران از بیم این زمان که می توانست (به ویژه به دلایل سیاسی) و عدم جدیت از سوی مخاطبین ما، طولانی تر نیز بشود، مجبور شد تصمیم بگیرد خودش این سوخت را تولید کند و ما طی کمتر از دو سال موفق به این کار شدیم.

سفیر ایران در رابطه با ادعاها پیرامون احتمال انحراف برنامه هسته ای ایران گفت: هیچ چیز بدتر از آن نیست که کسی خود را به ناشنوایی زده باشد. ایران همیشه موضوع نظامی بودن برنامه هسته ای خود را قویا رد کرده است. بگذارید موضع کشورم را برایتان توضیح دهم. دو سال پیش از سوی آیت ا.. "خامنه ای"، رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوایی در ایران صادر گردید که هر گونه تولید، نگهداری و استفاده از سلاح های اتمی را کاملا ممنوع می سازد.ایشان در نیمه فوریه 2013 اظهار داشتند که استفاده از سلاح اتمی جنایت علیه بشریت می باشد.

وی تاکید کرد: لازم به یادآوری است که ایران در سپتامبر 1974 ابتکار ایده خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای نزد سازمان ملل متحد را طرح کرد و با قوت تحقق آن را دنبال می کند.با این وجود به نظر می رسد که همه این مولفه ها را نادیده می گیرند و کسی نمی خواهد ایران را به عنوان کشوری مسئول و امضا کننده ان پی تی که مانند سایر اعضای آژانس از حقوق مشروع خود می خواهد استفاده کند، بنگرد.

آهنی گفت: تهران همواره خواستار استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

خبرنگار این رسانه غربی سئوال کرد چرا در حالی که ایران دارای منابع سوختی طبیعی است به دنبال برنامه هسته ای غیرنظامی است که سفیر ایران در پاسخ تصریح کرد:برنامه هسته ای ایران حدود 40 سال پیش یعنی زمانی که جمعیت ایران نصف جمعیت کنونی بود، مطرح شد. در نتیجه با افزایش جمعیت و توسعه اقتصادی و صنعتی نیاز به منابع انرژی نیز بیش تر شد. مسئولیت مقامات در این است که برای هر گونه پرهیز از وقفه (در تامین انرژی) و بروز بحران انرژی، کار را برای آینده مهیا سازند.از همین رو نمایندگان مجلس با تصویب قانونی چنین تصمیم گرفتند که در کنار منابع نفتی موجود نیروگاه های هسته ای به منظور تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای، ساخته شود. اگر ظرفیت نیروگاه هسته ای بوشهر (با توان یک هزار مگاوات برق) را مبنا قرار دهیم، چنین نتیجه گیری می شود که کشور ما به ساخت حدود 20 نیروگاه اتمی دیگر نیاز دارد.

آهنی در رابطه با تحریم ها علیه ایران نیز گفت:ما تلاش زیادی برای توضیح و روشنگری انجام داده ایم اما عدم درک جدی و حتی امتناع از درک واقعیت برنامه هسته ای غیرنظامی ایران دیده می شود. علاوه بر این، آژانس بین المللی انرژی اتمی نقش خود را به صورت حرفه ای و هدفمند ایفا نمی نماید و بر اساس برخی فشارهای سیاسی به ویژه از سوی امریکا عمل می کند.

وی ادامه داد: در سال 2003 به هنگام مذاکره با سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه، ما تمایل خود به داشتن تنها 20 سانتریفوژ به منظور تحقیقات هسته ای اعلام کردیم اما آن ها با این خواست ما مخالفت کردند. بنابر این ما تصمیم گرفتیم که به رغم همه مسائل برنامه هسته ای خود را آن که در نظر داشتیم دنبال کنیم. نتیجه این سرسختی بی حاصل اروپاییان این شد که ما امروز حدود 10 هزار سانتریفوژ داریم.

سفیر ایران گفت: به همین ترتیب در موضوع غنی سازی نیز در ابتدا میزان غنی سازی اورانیوم ما نمی بایست از 5/3 درصد فراتر می رفت اما اشتباه راهبردی گروه 1+5 ، یعنی پنج عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان، که از فروش سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران به ما ممانعت کردند، ایران را به سمت غنی سازی تا مرز 20 درصد جهت تولید سوخت مورد نیاز این رآکتور هسته ای غیرنظامی برای مصارف پزشکی، سوق داد.

آهنی در پاسخ به سئوالی درباره توسعه تولیدات تسلیحاتی در ایران بیان کرد: فراموش نکنید که بین سال های 1980 تا 1988 جنگی 8 ساله از سوی رژیم "صدام حسین" به تحمیل شد.به دلیل این جنگ که خسارات زیاد و قربانیان بسیاری بر جای گذاشت، نیروهای نظامی و دفاعی ما ضعیف شدند. بازسازی تجهیزات نیروهای مسلح ما ضروری است. به خصوص این که اعمال مجازات ها به ما امکان تامین و خرید این تجهیزات از خارج را نمی دهد. این مساله ما را تدریجا به سمت توسعه صنایع دفاعی پیشرفته ای هدایت کرد که شامل تمام بخش ها می شود.اما دکترین نظامی ما کاملا دفاعی و غیر تهاجمی است و تهدیدی علیه هیچ کس نیستیم.

سفیر ایران در رابطه با اظهارات رئیس جمهور "احمدی نژاد" در قبال اسراییل تاکید کرد:در این خصوص باید گفت که رسانه ها اظهارات رئیس جمهور احمدی نژاد را تغییر دادند. من یادآوری می کنم که "دان مریدور"، وزیر اطلاعات و انرژی اتمی اسراییل در مصاحبه ای با الجزیره در آوریل 2012 که نیویورک تایمز نیز آن را منتشر کرد، گفت که آقای احمدی نژاد هرگز این جمله که "اسراییل باید از نقشه جهان محو شود" را به کار نبرده است.

وی درباره مطالب برخی رسانه ها پیرامون جنگ مخفی اسراییل و امریکا برای کند کردن روند برنامه هسته ای ایران بیان داشت:این یک واقعیت است. ضمن این که در 12 فوریه گذشته "باراک اوباما"، رئیس جمهوری امریکا در نطق سالانه خود در کنگره اظهار داشت که امریکا برای بازداشتن ایران از دستیابی به بمب اتمی هر اقدامی که لازم باشد انجام می دهد. این در حالی است که در دکترین هسته ای ایران هرگز مساله رفتن به سمت ابعاد نظامی مطرح نبوده است.

اهنی گفت: همانگونه که رسانه های غربی اشاره داشتند در گذشته حملات سایبری علیه سیستم های رایانه ای ما وجود داشته است. اما این حملات آنگونه که آنها ادعا داشتند موثر یا موفقیت آمیز نبوده اند. موضوع ترور دانشمندان هسته ای ایران نیز یک واقعیت است. بر اساس اطلاعاتی که ما داریم مسئول اصلی این اقدامات رژیم صهیونیستی است.

وی بیان کرد: البته باید این تهدیدات و حملات را جدی گرفت اما در میان آن ها نیز بلوف زیاد دیده می شود. رژیم صهیونیستی به طور مدام از خطر ایران حرف می زند و می کوشد اروپا و امریکا را متقاعد کند که هدف ما ساخت سلاح اتمی است. تل آویو آن ها را مجبور به سخت کردن مواضع خود در قبال ایران و برنامه هسته ای ما کنند.

وی در خصوص احتمال مداخله نظامی با هدف نابود کردن تاسیسات هسته ای ایران گفت:حمله احتمالی اسراییل به خاک ایران با هدف ضربه زدن به تاسیسات علمی و هسته ای آن یک دیوانگی محض است. تبعات آن فاجعه آمیز و غیر قابل کنترل می باشد. ایران در برابر چنین تهاجمی بدون واکنش نخواهد ماند. این امر می تواند سلسله خشونت هائی را که ممکن است به جنگ جهانی سوم بیانجامد، به همراه داشته باشد.وانگهی لازم به یادآوری است که قطعنامه 533 آژانس بین المللی انرژی اتمی که در سپتامبر 1990 به تصویب رسیده به روشنی می گوید که هیچ تهدیدی علیه تاسیسات هسته ای نباید صورت گیرد و در صورت تهدید نظامی احتمالی نسبت به این نوع تاسیسات، شورای امنیت سازمان ملل متحد باید قاطعانه از خود واکنش نشان دهد. اما ظاهرا برخی می خواهند این مطلب را نادیده گیرند ...

خبرنگار سئوال کرد برخی بر این باورند که کشورهای غربی و امیرنشین های عربی حاشیه خلیج فارس در نبود توان رویارویی مستقیم با ایران تصمیم به حمله به متحدانش گرفته اند. سوریه نیز در همین راستا هدف قرار گرفته که آهنی گفت:محور مقاومت در منطقه و از جمله سوریه یکی از عناصر مهمی است که طی سالهای اخیر توانسته است معادلات منطقه ای را کاملا تغییر دهد. در نتیجه، سوریه به عنوان هدف اولویت دار اقدامات بی ثبات سازی قرار گرفته است. بین دمشق و تهران در زمینه های فراوان رابطه ای تنگاتگ وجود دارد. سالها پیش توافقاتی در زمینه های سیاسی، فرهنگی، علمی و دفاعی بین دو کشور امضاء شده اند. دو کشور به طور منظم در همین چارچوب به تبادل با یکدیگر می پردازند. از همان ابتدای تظاهرات مردمی در سوریه ما توجه دولت دمشق را به این موضوع جلب کردیم که به خواسته ها و مطالبات مردم این کشور جواب دهد.

وی اظهار داشت: با این حال رئیس جمهور اسد اصلاحاتی را در ابتدای وقایع در بهار 2011 پیشنهاد کرد. ما در باره تحول اوضاع خوشبین بودیم. ولی سریعا دیدیم که عناصری مسلح که توسط خارج از کشور و بواسطه دخالت خارجی تامین مالی می شدند، تحریکاتی از خود به نمایش گذاشتند. این شرایط دولت سوریه را به واکنش واداشت تا از مردم خود حمایت کند. درگیری های شدیدی که به دلیل ورود جنگجویان مسلح و حمایت مالی شده توسط خارجیان بوجود آمد، اوضاع سوریه را بیش از پیش پیچیده کرد.

آهنی در رابطه با تحولات سوریه اظهار کرد:ایران از مردم و دولت و سوریه در این دوره دشوار حمایت می کند. همانطور که روسیه و چین این کار را می کنند. ولی ما سه کشور در قالب دو جانبه عمل می کنیم و جبهه سازماندهی شده ای به نام تهران- مسکو - پکن وجود ندارد. سیاست ما حرکت در مسیر توقف درگیری های خونین است و ما از اقدامات جامعه بین المللی و نمایندگان سازمان ملل متحد در این مسیر حمایت می کنیم.

وی تاکید کرد: ما از دیالوگ ملی با گروه های اوپوزیسیون صلح طلب حمایت می کنیم. ایران با آنها در تماس است و در روز 18 نوامبر 2012 آنها را به تهران دعوت کرد. در این موارد باید حرف تمام قشرهای مردم را شنید. ما اطمینان داریم که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. باید مرزها را نیز کنترل کرد. این مهم است زیرا بهم ریختگی های سوریه می تواند به منطقه سرایت کرده و غیرقابل کنترل شود. در حال حاضر دولت دمشق کنترل بر بحران را در دست دارد. کشورهایی که خواهان رفتن بشار اسد هستند هم برخورد نرمتری دارند. نباید فراموش کرد که این به دیگر کشورها مربوط نیست که برای مردم سوریه تصمیم می گیرند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سفیر ایران درباره بیداری اسلامی نیز گفت:مردمان عرب بیدار شده اند. آنها دیگر نمی توانند نظام های دیکتاتوری را بپذیرند. از سال 2011 به بعد، همه خواهان تغییرات و آزادی بیشتر که ملهم از اصول اسلامی باشد هستند. برای همین هم به آن اسم بهار عربی داده شد تا دیگر اسمی از بیداری اسلامی برده نشود. مرحله حفاظت از دستاوردهای جنبش های مردمی مرحله دشواری است. در همین نقطه است که مداخلات خارجی ظاهر می شوند. این مداخلات در این روندها مهم بوده اند زیرا قدرتهای غربی خارجی می خواستند که نظام های جدید در مسیری که خواسته آنهاست حرکت کنند. بخصوص آمریکایی ها همه تلاش خود را کردند که کنترل اوضاع و تحولات آن را در دست داشته باشند.

خبرنگار این رسانه غربی در خصوص رسیدن این موج به ایران پرسید که آهنی گفت:ایران ثبات دارد و اصلا با کشورهای منطقه قابل قیاس نیست. ما کشوری مستحکم داریم. با این حال ما در قلب منطقه ای حساس واقع شده ایم. ایران از سالها پیش در بحران های مختلف منطقه ای مانند قفقاز، تاجیکستان، افغانستان، عراق، خلیج فارس و غیره محصور بوده است. در عین حال دیپلماسی ما آرام کردن بازی بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای و حل بحران های خاورمیانه است. ما در سال 1991 و در زمان حمله صدام حسین به کویت نیز این موضوع را ثابت کردیم به این معنی که ایران، به رغم حمایت کویت از رژیم صدام در طول جنگ هشت ساله علیه ایران از اوضاع سوء استفاده نکرد.

این خبرنگار پرسید در اواسط ژانویه 2013 در تهران توافقنامه مهم امنیتی بین "محمد مصطفی نجار"، وزیر کشور ایران و همتای روسی او "ولادیمیر کولوکولت سیف" امضاء شد. این توافقنامه بخصوص روی همکاری های اطلاعاتی برای مبارزه با تروریسم و جنایت تاکید می کند. پیش زمینه های فکری این توافق نامه چه بودند؟ آیا این کار به نوعی یک مقابله قبلی علیه تلاش های جدید در مقابل وقوع یک نوع "بهار ایرانی" است ؟ که آهنی گفت:ایران و روسیه دو کشور همسایه هستند که منافع و نگرانی های مشترکی همانند تروریسم، جرم و جنایت، حفظ نظم و غیره دارند. ما فقط به تقویت همکاریهای خود در زمینه امنیتی و مبارزه با تروریسم و جنایت سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر پرداختیم.

وی درخصوص وقایع سال 88 که مورد سئوال این خبرنگار بود نیز گفت:یک بار دیگر تاکید می کنم که تصویری که از ایران در غرب ارائه شده تصویری غلط می باشد. کشورهای غربی دوست داشتند آقای "موسوی" برنده شود زیرا عملا دوست نداشتند دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تمدید شود.

آهنی گفت: در این رای گیری میزان مشارکت مردم 85 درصد بود. ولی ما در برابر رفتارهای ناشیانه برخی از فعالان سیاسی داخلی که به رقابتی مخرب و برخی حوادث دامن زدند قرار داشتیم. شمارش آراء نشان داد که یک اختلاف ده میلیون رایی به نفع رئیس جمهور منتخب وجود داشت. اتهامات مربوط به تقلب نیز بی اساس هستند زیرا جامعه ایرانی یک جامعه باز است و هیچ چیز را نمی توان در آن مخفی کرد. وضعیت ایران اصلا با آنچه در برخی از کشورهای منطقه می گذرد قابل مقایسه نیست.

سفیر ایران در خصوص روابط ایران و عراق تصریح کرد:عراق کشوری با سنت و فرهنگ عربی است. این کشور نمی تواند برخلاف آنچه ادعا می شود زیر سلطه ایران قرار گیرد یا ایران در آن دخالت کند. ترس از توسعه طلبی فرضی ایران در این کشور کاملا بی اساس است. ضمن اینکه ما فکر می کنیم که باید از قومیت گرائی در عراق اجتناب و در عوض نگرش ملی در این کشور را تقویت کرد. در این راستا اجتناب ناپذیر است که همه گروه ها و همه اقوام تشویق شوند در دولت مرکزی بغداد حضور داشته باشند.

ادعای مداخله ایران در بحرین موضوع سئوال دیگر این خبرنگار بود که آهنی گفت:ما از اصول دمکراتیک در بحرین،یا همان" هر نفر، یک رای "حمایت می کنیم. ایران انتظار دارد جامعه بین المللی و اروپا واکنش های قوی و منسجمی همانند رفتارهایی که در دیگر کشورها دارند ارائه دهند. نمی توان در قبال بحرین برابر این کشور، سیاست یک بام و دو هوا را داشت.

وی در خصوص واهمه عربستان سعودی و قطر، از ایران و تشکیل محور دمشق- بغداد- تهران و هلال شیعی بیان کرد:ایران هیچ وقت در مسیر اختلاف سنی و شیعه حرکت نکرده است. مناسب است نگذاریم گرفتار محدویت های این نوع بیان شویم . وحدت برای اسلام ضروری است. نباید اختلاف بوجود آورد. به رغم وجود برخی اختلاف نظرها ما نقاط و منافع مشترکی هم داریم. ایران در مسیر وحدت اسلامی حرکت می کند. سیاست ما نشان میدهد که ما از مجموعه جهان اسلامی حمایت می کنیم حتی اگر شیعه نباشند مثل سوریه، حماس و غیره... در مقابل ما مخالف هرگونه افراط گرائی و سنی - شیعه نشان دادن مسایل هستیم زیرا اینها برای اسلام خطرناکند.

وی در رابطه با اختلافات عمیق میان قطر- بحرین و قطر- عربستان سعودی گفت:در واقع، این حرف درستی است. وجود اختلاف و عدم توافق مرزی دیرینه یکی از دلایل اختلاف میان این کشورها است. با این وجود، اختلاف ها در باره خطوط مرزی به این سه کشور مربوط نمی شوند بلکه همه کشورهای واقع در جنوب خلیج فارس از این نوع اختلاف ها دارند. دلیل دیگر اختلاف میان این کشورها به موضوع امنیتی و رقابت های سیاسی شدید و پنهان و همچنین رسمی در قالب مسایل مربوط به شورای همکاری باز می گردد.

سفیر ایران در پاریس اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که این اختلاف ها به یمن رایزنی ها و همکاری میان مجموعه اعضای کشور های خلیج فارس گسترش نیابند و امنیت و ثبات پایدار این منطقه بتواند از سوی خود کشورهای منطقه تضمین شود بدون اینکه نیازی به حضور نیروهای خارجی باشد.

آهنی در خصوص خروج نام منافقین از لیست تروریستها گفت:سازمان مجاهدین خلق ایران یک" فرقه تروریستی" که متحد صدام بوده می باشد. مردم ایران از این فرقه متنفرند و نگاه مردم به آنان همانند همان نگاه تنفر آمیزی است که مردم فرانسه در زمان اشغال نازی ها به "کسانی که با آنان همکاری می کردند و Collabos خوانده می شدند" دارند.

وی ادامه داد: رهبران این فرقه دنبال آن هستند چهره ای متفاوت از ماهیت و اقداماتشان به غرب ارائه دهند در حالیکه از دید مردم ایران کاملا تروریست محسوب می شوند. خروج نام این فرقه از فهرست سازمان های تروریستی با دلایل و اهداف سیاسی انجام می شود. اقدامات تروریستی آنها هیچ وقت از ذهن مردم ایران پاک نخواهند شد زیرا نام آنها برای همیشه به لکه های خون قربانیان بی گناه ایرانی در جنایت های این سازمان آغشته است.

آهنی اضافه کرد: این فرقه تروریستی از ابزارهای قضایی بهره برداری کرده و با طرح انتقادهایی "شکلی وصوری" امکان خروج از این فهرست ها را بوجود آورده است. باید دانست که خروج نام سازمان از فهرست گروهک های ترویستی آمریکا و اتحادیه اروپا بر پایه ایرادات شکلی و نه ماهوی، صورت گرفته است.این سازمان با تاکید بر اینکه از سال 2001 به بعد سوء قصدی انجام نداده و صرفا به سوی شعارهای ادعایی دمکراتیک و به نفع حقوق بشر حرکت کرده، تلاش کرده است جنایت های گذشته خود را به فراموشی بسپارد. در حالیکه این سازمان همچنان ماهیت خشن مسلحانه خود را حفظ کرده و نمی تواند خود را از جنایت های مرتکب شده، مبری و پاک کند و اقدامات تروریستی گذشته را به فراموشی بسپارد.همانطور که هیچ وقت القاعده نمی تواند به یک سازمان سیاسی مشروع تبدیل شود، این سازمان نیز هرگز نمی تواند چنین شود.

وی یادآور شد: علاوه بر جنایت هایی که این سازمان علیه مردم ایران و با ترور بیش از 16 هزار نفر شهروند ایران مرتکب شده، همکاری این سازمان با رژیم صدام حسین در نسل کشی کردها و شیعیان عراقی هم که پرونده های قضایی علیه آنها در عراق مفتوح است نمی تواند از سوی کسی نادیده گرفته شوند.

آهنی در رابطه با ادعاها مبنی بر حمایت ایران از ترویسم به بهانه حمایت از مقاومت در لبنان تصریح کرد:جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دولت هایی که خود جزء بزرگترین قربانی تروریسم و از جمله تروریسم دولتی توسط مامورین رژیم صهیونیستی که دانشمندان ایرانی را ترور کرده اند بوده، همواره تروریسم را در هر شکل آن و در هر کجا که باشد محکوم کرده است. در حالیکه در افغانستان نه دیپلمات ایرانی توسط طالبان و القاعده کشته شدند چگونه قابل تصور است که جمهوری اسلامی ایران بتواند از چنین گروه و عناصر وابسته به آن حمایت کند ؟ این نوع اتهامات در باره ایران کاملا بی اساس هستند.

وی گفت:ایران که خود یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان است همواره تروریسم را قویا محکوم کرده است. حمایت ما از حماس و حزب ا.. لبنان روشن است و هیچ تردیدی در آن وجود ندارد. برداشت برخی دولت های غربی در باره حماس و حزب ا.. لبنان غیر واقع بینانه و تاسف بار است.در واقع نباید فراموش کرد که به دنبال برگزاری یک انتخابات آزاد بود که حماس در سال 2006 در نوار غزه دولت قانونی و مشروع تشکیل داد و از محبوبیت بالائی هم برخوردار است.

آهنی تاکید کرد: حزب ا.. لبنان نیز به یمن مشروعیت و قدرت مبتنی بر محبوبیت مردمی است که یک وزنه تعیین کننده در دستگاه های سیاسی و پارلمانی و شوراهای شهری لبنان محسوب می شود. یادآور می شوم که حزب ا.. نقشی اساسی در حفظ امنیت و تمامیت ارضی لبنان در مقابل تهاجمات رژیم صهیونیستی بازی کرده است.

سفیر ایران در پاریس در ارزیابی روابط ایران و فرانسه گفت:روابط بین پاریس و تهران ریشه در تاریخ دارند. این روابط با اینکه فراز و نشیب هایی هم داشته اند، ولی به طور کلی خوب و دوستانه بوده اند. با این وجود، از چندین سال پیش به این طرف این روابط به دلیل موضوع هسته ای نتوانسته اند شکوفا شوند. تبادلات دانشگاهی، علمی و فرهنگی بلوکه شده اند. روابط تجاری دائما رو به تخریب بوده اند به این معنی که تجارت 5/3 میلیارد یورویی سال 2011 به کمتر از یک میلیارد یورو در سال 2012 رسیده است. و همینطور صنعت خودورو سازی فرانسه ( پژو ) سهم بسیار مهمی از بازار خود در ایران را از دست داده است.

وی افزود: شرکت های فرانسوی بسیار علاقمند هستند از فرصت های بازار ایران ( 78 میلیون جمعیت ) و منطقه از طریق ایران بهره ببرند. پتانسیل همکاری بین دو کشور در همه زمینه های سیاسی، اقتصادی، بازرگانی، فرهنگی و هنری و غیره بسیار وسیع است. به همین خاطر ضرورت دارد اقداماتی را برای جبران این وضعیت اتخاذ نمود.

سفیر ایران ادامه داد: نباید به این خاطر که بین دو کشور اختلاف دیدگاه وجود دارد، دیالوگ نداشت. این دیالوگ اجتناب ناپذیر است. چرا که این همان کاری است که بقیه کشورهای اروپایی هم با ایران انجام می دهند. مناسب است تبادلات سیاسی و پارلمانی که امروزه در نقطه " رکود" قرار دارند دوباره توسعه یابند. در نبود این تماس ها، این اختلاف نظر، عدم تفاهم و بدبینی است که بی وقفه رشد خواهند کرد.

وی در خصوص مداخله نظامی فرانسه در کشور مالی بیان داشت:دو سوال باید مطرح شوند. اول اینکه آیا این مداخله در راستای منافع ملی مردم مالی بوده است ؟ دوم اینکه آیا این مداخله در راستای حفظ تمامیت ارضی مالی صورت گرفته است ؟ به نظر می رسد که این مداخله در انطباق کامل با قطعنامه سازمان ملل نبوده باشد و ترس این وجود دارد که در صورتی که حضور نیروهای خارجی طولانی شود، عواقب خطرناکی را در بر داشته باشد.

آهنی در پایان گفت: به نظر ما ضرورت دارد راهکار دیگری به غیر از راهکار نظامی برای حل این مشکلات یافت. با این حال ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد آمادگی دارد در یافتن یک راه حل مناسب برای مشکل کشور مالی همکاری نماید.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016