یکشنبه 2 تیر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گروه "دوستان سوریه": مخالفان سوری باید فورا اسلحه بیشتری دریافت کنند

• گروه بین‌المللی تماس سوریه به‌رغم اختلاف‌نظرها تصمیم گرفت هرچه سریع‌تر کمک‌های بیشتر نظامی به مخالفان بدهد. هر کشور خود باید تصمیم بگیرد چگونه و به چه میزان می‌خواهد از ارتش آزاد سوریه حمایت کند.

دويچه وله ـ شورشیان سوریه می‌توانند برای مبارزه خود علیه رژیم بشار اسد روی حمایت‌های بیشتر حساب کنند. گروه "دوستان سوریه" در نشست روز یکشنبه (۲۲ ژوئن / اول تیر) خود در قطر تصمیم به کمک‌های بیشتر به شورشیان گرفت.

اجلاس دوحه تصویب کرد که شورشیان سوریه باید "به فوریت تمام نیازها و تجهیزات ضرور را دریافت کند". شورشیان باید بدین‌گونه این امکان را بیابند که در برابر "حملات خشونت‌بار رژیم" بشار اسد از خود دفاع کنند.

در مصوبه اجلاس گروه "دوستان سوریه" به صراحت آمده است که هر کشوری خود باید تصمیم بگیرد چگونه می‌خواهد از مبارزه مخالفان علیه رژیم سوریه حمایت کند. گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، از این پیشنهاد آمریکا حمایت کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در حالی که آمریکا و فرانسه تأکید دارند که باید برای شورشیان سلاح فرستاد، آلمان اصولا با ارسال سلاح مخالف است.

مناقشه‌های پشت پرده

در این اجلاس اختلاف‌نظرهای شدیدی بروز کرد. بیانیه پایانی این نشست باید یک بار دیگر بازبینی شود، زیرا شیخ حمد بن جاسم آل ثانی، نخست‌وزیر قطر، در این بیانیه شدیدتر از آمریکا بر کمک نظامی برای شورشیان تأکید کرده بود.

نخست‌وزیر قطر پیش از این گفته بود که در کنفرانس وزیران خارجه در دوحه "مصوبات محرمانه"ای نیز در رابطه با حمایت از مخالفان اسد وجود داشته است.

به گفته‌ی نخست‌وزیر قطر، به جز دو کشور، همه‌ی "دوستان سوریه" اتفاق نظر داشته‌اند که چگونه می‌توان به شورشیان "از مسیر شورای نظامی" متعلق به ارتش آزاد سوریه کمک کرد. وی نگفت که کدام‌‌ها کشورها نظر مخالف داشته‌اند.

در بیانیه مشترک آمده است که کمک‌های گروه "دوستان سوریه" باید توسط شورای عالی نظامی شورشیان تقسیم شود.

بیانیه‌ی وزیران خارجه "دخالت حزب‌الله لبنان و جنگجویانی که از ایران و عراق" وارد سوریه شده‌اند را محکوم کرد. بیانیه تأکید کرده که این نیروها باید هرچه سریع‌تر از سوریه عقب‌نشینی کنند.

تردید در یافتن راه حل سیاسی بحران سوریه

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، در این نشست گفت: «اگر اسد و رژیم‌اش فکر می‌کنند می‌توانند کل اپوزیسیون مشروع را با اعمال خشونت نابود کنند، آنجاست که ما باید از اپوزیسیون حمایت کنیم". وی افزود، در چنین شرایطی راه حل سیاسی برای حل مناقشه وجود نخواهد داشت.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از اجلاس دوحه اعلام کرده بود که با ارسال تسلیحات از شورشیان حمایت می‌کند. شورشیان نیز روز جمعه (۲۱ ژوئن) اعلام کردند که اولین محموله‌های سلاح را دریافت کرده‌اند.

از سوی دیگر روز جمعه مشخص شد که حدود ۷۰۰ سرباز آمریکایی که بخشی از نیروهای یک مانور نظامی آمریکا در اردن بوده‌اند، در اردن خواهند ماند.

این نیروها قرار است به واحدهای ویژه‌ی آمریکایی و مأموران سیا بپیوندند که چندین ماه است به آموزش نظامی بیش از ۵ هزار تن از رزمندگان ارتش آزاد سوریه مشغول‌اند.

"قوانین ما به ما اجازه نمی‌دهد"

گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان، یک بار دیگر در دوحه اعلام کرد که کشور متبوعش سلاح برای شورشیان نخواهد فرستاد. وی گفت: «قوانین ما به ما چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد».

وزیر خارجه آلمان افزود که سلاح‌ها می‌تواند به دست نیروهای نامطلوب و افراطی‌هایی بیافتد که علیه بشار اسد می‌جنگند.

با این حال آلمان با ارسال جلیقه‌‌های ضد گلوله و لوازم و مواد پزشکی، از ارتش آزاد سوریه حمایت می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016