پنجشنبه 24 بهمن 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

تظاهرات ضددولتی در ونزوئلا دست‌کم دو کشته داد

راديو فردا ـ دست‌کم دو نفر در اعتراضات، تظاهرات و درگیری‌هایی که روز چهارشنبه ۲۳ بهمن‌ماه در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا رخ داد، کشته شدند.

خبرگزاری رویترز تازه‌ترین دور از اعتراضات در آن کشور را «بدترین» از زمان قدرت گرفتن نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری آن کشور که با درگذشت هوگو چاوز روی کار آمد، عنوان کرده است.

همین خبرگزاری می‌گوید کشته‌شدگان با شلیک گلوله جان خود را از دست داده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


تظاهرات خشونت‌بار روز چهارشنبه خود در پی چند هفته اعتراضات نه‌چندان گسترده و راه‌پیمایی‌های کوچکی که مخالفان سیاسی مادورو ترتیب داده بودند، صورت می‌گیرد.

معترضان و مخالفان رئیس‌جمهوری ونزوئلا از وضعیت تورم، جرم و جنایت و کاهش تولید، اعلام نارضایتی کرده و خواستار استعفای او هستند.

از سوی دیگر دولت نیز مخالفان را متهم کرده که به دنبال ایجاد خشونت برای ترتیب دادن «کودتایی» شبیه آنچه یک دهه پیش هوگو چاوز را برای مدتی از کار برکنار کرد، هستند.

دادستانی کل ونزوئلا مرگ یک دانشجو و یکی از چهره‌های هوادار دولت را تائید کرده، آنچه در اغتشاش‌های ناشی از درگیری میان مخالفان و هواداران دولت رخ داده است. خبرنگاران رویترز نیز قربانی‌ای را دیده‌اند که از محل درگیری‌ها بیرون آورده شده بود و از سرش خون می‌آمد.

نیکلاس مادورو، گفته است یک دانشجو به دلیل شلیک گلوله به سرش در وضعیت بحرانی به‌سر می‌برد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در سخنرانی‌ای که در همان روز انجام داده گفته است «گروه‌های خشونت‌طلب هنوز موفق نشده‌اند ونزوئلا را به‌سوی خون و مرگ سوق دهند».

رویترز همچنین از زخمی‌شدن ۲۳ نفر و بازداشت ۲۵ نفر خبر داده است.

لئوپولد لوپز، چهره سیاسی مخالفت مادورو که تظاهرات اخیر را رهبری کرده از رئیس‌جمهوری آن کشور خواسته تا از مقام خود کناره‌گیری کند. در این میان رئیس‌جمهوری و دولت نیز با اعتراضاتی در مورد کنترل سازوکار قضایی و انتخاباتی روبه‌رو هستند.

در سال ۲۰۰۲ میلادی رهبران مخالف هوگو چاوز اعتراضاتی را علیه او ترتیب دادند که به کودتایی شکست‌خورده و برای مدتی نیز تعطیلی صنعت نفت آن کشور انجامید. با این همه آقای چاوز و سپس جانشین او مادورو، در حزب سوسیالیست، قدرت را در آن کشور نزدیک به ۱۵ سال است که در دست دارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016