جمعه 20 تیر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اشتون: وزرای خارجه ۱+۵ به وین بیایند

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از وزاری خارجه گروه ۱+۵ خواسته برای برگزاری بخش پایانی دور ششم مذاکرات هسته‌ای با ایران روز یکشنبه در وین، پایتخت اتریش، حضور یابند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گزارش بی‌بی‌سی٬ همزمان، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که امروز (پنجشنبه دهم ژوئیه - ۱۹ تیر) به افغانستان سفر کرده، اعلام کرده برای شرکت در ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران به وین سفر خواهد کرد.

آقای کری چند روز پیش هم از وزاری خارجه گروه ۱+۵ دعوت کرده بود برای حضور در بخش پایانی این مذاکرات به اتریش حضور بروند.

با وجود این، دیپلمات‌ها می‌گویند تایید رسمی حضور جان کری یا وزرای دیگر کشورهای غربی در این مذاکرات به معنای نزدیک شدن به توافقی جامع در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران یا حتی در آستانه رسیدن به چنین توافقی نیست.

روز سه شنبه (۱۷ تیر)، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه از 'اختلاف رویکرد' میان روسیه و دیگر اعضای گروه ۱+۵ در روزهای اخیر خبر داده بود و به کمیسیون روابط خارجی پارلمان فرانسه گفته بود هیچ یک از موارد اصلی اختلاف در این مذاکرات حل نشده است.

بر این اساس، گمانه زنی می‌شود که حضور وزاری خارجه در وین بیشتر به منظور کاهش اختلاف‌ها و احتمالا تمدید مهلت رسیدن به توافقی جامع در این باره است.
مذاکرات وین در آستانه ۲۰ ژوئیه، مهلت تعیین‌شده در توافق موقت ژنو و با هدف نگارش متن و رسیدن به توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود.
در حال حاضر گروهی ۱۵ نفره متشکل از معاون و مدیرکل‌های وزارت خارجه آمریکا همراه با سیزده نفر از دیپلمات ها و متخصصان مسائل اتمی و ایران در وزارت خارجه آمریکا، وزارت انرژی و خزانه‌داری این کشور در وین به سر می‌برند که قوی ترین تیم مذاکره کننده آمریکا طی شش دور گذشته است.

گروهی از برجسته‌ترین حقوقدانان ایرانی هم مذاکره‌کنندگان ارشد اتمی ایران را در دور ششم گفتگوهای وین همراهی می‌کنند.

دولت برای برداشتن تحریم‌ها با کنگره مشورت کند

در حالی که آمریکا و قدرت‌های بزرگ جهان در وین اتریش برای حل و فصل مناقشه اتمی ایران گفتگو می‌کنند، صدها عضو کنگره آمریکا با امضای نامه‌ای از باراک اوباما خواسته‌اند در مورد کاهش احتمالی تحریم های ایران، با آنها مشورت بیشتری انجام بدهد.

از سوی دیگر، دو سناتور جمهوری‌خواه برای نخستین بار طرحی را برای تحریم آیت‌الله علی خامنه‌ای و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در ارتباط با مسائل حقوق بشر مطرح کرده‌اند.

بنا بر توافق مقدماتی گفتگوهای هسته‌ای که در ماه نوامبر ۲۰۱۳ در ژنو سوئیس بین ایران و قدرت‌های بزرگ امضا شد، آمریکا و سایر اعضای گروه پنج به علاوه یک باید در توافق نهایی، تمام تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را لغو کنند.

کنگره آمریکا سرچشمه وضع سنگین‌ترین تحریم‌های نفتی و بانکی علیه ایران است ولی دست کاخ سفید را هم برای تعلیق بسیاری از تحریم ها باز گذاشته است.
با این حال کم نیستند قانون‌گذارانی که می‌گویند اگر قرار است در تحریم‌های اتمی ایران تعلیق بزرگی انجام شود، کنگره هم باید در روند تصمیم‌گیری دخیل شود.

روز پنجشنبه بیش از سه چهارم اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای از باراک اوباما خواستند در مورد میزان قابل قبول کاهش احتمالی تحریم‌های ایران با کنگره به طور جدی مشورت کند.

آنها یادآور شدند بخش مهمی از تحریم‌های ایران به اتهام واشنگتن مبنی بر حمایت ایران از گروه‌های تروریستی و نیز برنامه موشکی این کشور مربوط می‌شود، و محدود به فعالیت‌های هسته‌ای این کشور نیست.

این نمایندگان نوشته‌اند: "با نزدیک شدن مهلت ۲۰ ژوئیه، ما امیدواریم که دولت شما با کنگره در مورد میزان قابل قبول کاهش تحریم ها به مشورت های بپردازد."

آنها می‌افزایند: "این خردمندانه خواهد بود که کنگره و دولت با هم همکاری کنند تا به تهدیدی که تلاش ایران برای دستیابی به توانایی سلاح هسته‌ای برای امنیت ملی آمریکا خواهد داشت پایان دهند."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016