شنبه 18 مرداد 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
پرخواننده ترین ها

مسیح مهاجری: در کشور گروه‌های خطرناکی هستند که از داعش و طالبان خطرناکترند

masih-Mohajeri-sahamnews.jpg
مسیح مهاجری روحانی، روزنامه‌نگار و سیاست‌مدار ایرانی و با حکم حسن روحانی، نماینده رئیس‌جمهور در دانشگاه مذاهب اسلامی است. او از سال ۱۳۶۰ تاکنون مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی است
----------------------------------------------
در حالی که بسیاری از چهره های منتسب به اصلاح طلبان و برخی اطرافیان میرحسین در برابر ادامه حصر موسوی و رهنورد و کروبی سکوت کرده اند، معدود چهره هایی از اصولگرایان که در انتخابات ۸۸ به حامیان میرحسین پیوستند، هنوز هم بر مواضع اصولی خود در انتقاد از دوره احمدی نژاد، مخالفت با سرکوب های ۸۸، خواست اجرای بدون تنازل قانون اساسی و اعتراض با حصر غیر قانونی استوارند. یکی از این چهره ها، حجت الاسلام والمسلمین مسیح مهاجری است.

به گزارش کلمه، این روحانی آزاده که در حادثه تروریستی هفتم تیر جانباز شده است، از معدود بازماندگان حزب جمهوری اسلامی است که هنوز هم در خط شهید بهشتی سیر می کنند. او که پس از میرحسین موسوی به روزنامه جمهوری اسلامی رفته، در هر فرصتی از همسنگر دیرین خود به نیکی یاد می کند و بر خود لازم می داند در روزهایی که بر دو روی سکه سیاستمردان، عافیت طلبی و کاسبی با فتنه نقش بسته است، یک رویی پیشه کند و صادقانه از میر حسین بگوید.

او امروز هم در مراسم روز خبرنگار گفته است: ” لازم می‌دانم از مهندس موسوی یاد کنم و آرزوی استخلاص ایشان را داشته باشم؛ بنده هر روز در هر نماز برای آزادی ایشان دعا می‌کنم.”



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


مدیر مسوول روزنامه جمهوری اسلامی در سخنان خود در این مراسم که از سوی انجمن صنفی روزنامه‌های غیردولتی در برج میلاد تهران برگزار شده، همچنین تصریح کرده:” درست فهمیدن مسائل، تحلیل مسائل داخلی و خارجی، بیان حرف مردم در مطبوعات و مبارزه با ناحق و همچنین ایستادن در مقابل قدرت را موسوی در روزنامه جمهوری اسلامی ترویج کرد.”

مسیح مهاجری همچنین با بیان اینکه میرحسین موسوی “حق بزرگی به گردن مطبوعات در ایران دارد”، یادآور شده که او روزنامه نگاران بسیاری را در حوزه سیاست،‌ مطبوعات و دفاع مقدس تربیت کرده است.

وی اضافه کرده است:” اگر بعد از وقایع سال ۸۸ ما یک رادیوی خصوصی و یا تلویزیون خصوصی داشتیم که حرف دیگران پخش می‌شد وضعیت بهتر بود، می‌توانیم حداقل مانند افغانستان و پاکستان تلویزیون خصوصی داشته باشیم.”

به عقیده مسیح مهاجری، “تکریم خبرنگار به این نیست که در روز خبرنگار به آنها بگوییم از اتوبوس و مترو مجانی استفاده کنند و یا از برج میلاد بالا بروند بلکه باید خبرنگاران طرف مشورت و مسئولیت قرار بگیرند.”
مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی همچنین گفته است: “‌امروز باید از ظرفیت اعتدال به خوبی استفاده شود، دولت قدرتش کم است اما از همین قدرت کم هم درست استفاده نمی‌کند زیرا استفاده از قدرت شجاعت و جسارت می‌خواهد ما باید از فضای اعتدال استفاده کنیم زیرا امروز در کشور گروه‌های خطرناکی وجود دارند که برای کشور از داعش و طالبان خطرناکترند.”

این اولین بار نیست که مسیح مهاجری از میرحسین موسوی به صراحت دفاع می کند. عملکرد او در تمام زمان پس از وقایع سال ۸۸ نشان می دهد که هم خود مستقل است و هم روزنامه ای که تحت مدیریت او منتشر می شود مستقل از جریانات تندرو سیاسی عمل می کند.

نزدیک به یک ماه و نیم پیش او یک بار دیگر تمام قد از میرحسین موسوی و آنچه بر او رفته است انتقاد کرده بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مسیح مهاجری درباره ی اتفاقات سال ۸۸ و رفتاری که با نخست وزیر امام شد، معترض شده و گفته بود: پرونده‌ای است که آن را باید دستگاه قضایی رسیدگی کند. چون این وظیفه دستگاه قضایی است و خود آنها هم باید در آن دنیا پاسخگو باشند. اما به چه مجوزی هرکسی یک حکمی را برای آقای موسوی تعیین می‌کند؟ به چه مجوزی هرکسی هر تهمتی را که بخواهد به او نسبت می‌دهد؟ کسی حق چنین کاری را ندارد و دستگاه قضایی رسیدگی خواهد کرد و تصمیم‌گیری خواهد نمود. اگر کسی بخواهد در مورد حکم قضایی اظهارنظر کند آنوقت افرادی وجود خواهند داشت که انتقادی داشته باشند. لیکن زمانی که دستگاه قضایی حکمی صادر نکرده، شما‌ها چه کار‌ه‌اید که این حرف‌ها را می‌زنید؟

او در گفت و گو با روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه ی سخنان خود افزوده بود: اصلا یک عده‌ای هستند که شعار می‌دهند و حکمشان را هم صادر می‌کنند، اینها با اخلاق اسلامی جور در نمی‌آید. ما نظام جمهوری اسلامی را داریم که این حرف‌‌ها در کار نباشد و کارها طبق موازین و قانون باشد. در این بین بعضی‌ها انتقام‌گیری می‌کنند و بعضی‌ها خود شیرینی می‌کنند که ما هم هستیم. در صورتیکه که هیچ اطلاع و آگاهی از مسایل مربوط به حزب ندارند و فقط برای اینکه خود‌شان را مطرح کنند این حرف‌ها را می‌زنند. یکی از دلایلی که این حرف‌ها را می‌زنند مطرح کردن خودشان است. خوشبختانه مردم به این مطالب اهمیت نمی‌دهند و اعتباری برای افرادی که بی‌سند صحبت می‌کنند قایل نمی‌شوند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا پرونده به همین شکل رها شده و محاکمه صورت نمی‌گیرد و یک پاسخ کاملی به افکار عمومی داده نمی‌شود، گفته بود: این سئوال بنده و همه است ولی جواب آن را بنده نباید بدهم و دستگاه قضایی باید پاسخگو باشد و این دستگاه تا به حال جوابی نداده است.

مهاجری با انتقاد از برخی اظهار نظرها گفته بود: البته در همین حرف‌های این آقایان که شما اشاره کردید، آمده که اگر دستگاه قضایی آنها را در حصر نگه نمی‌داشت، مردم آنها را می‌کشتند. اولا که این حرف صحیح نیست ثانیا باید دید آیا خود ایشان راضی هستند که به این بهانه نگه داشته شوند. دستگاه قضایی وظیفه دارد به آنچه را قانون گفته عمل کند. ما چون مسئولیتی نداریم اگر هر جوابی بدهیم درست نیست.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016