یکشنبه 16 شهریور 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

عراقچی: هنوز درباره تعداد سانتریفیوژهای ایران روی هیچ عددی موافقت نشده است

به گزارش ایرنا، معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا با کاهش تولید سانتریفیوژها به 7 هزار دستگاه موافقت کرده ایم؟ افزود: این اخبار به هیچ وجه صحت ندارد و مردم نباید به فضاسازی رسانه های غربی که با انگیزه های مختلف انجام می دهند؛ اهمیت بدهند. بر اساس آن چه در مذاکرات اتفاق افتاده بر روی هیچ عددی تا کنون موافقت نشده است و من هم این اعدادی را که مطرح کرده اند، تأیید نمی کنم.

عراقچی درمورد سرفصل هایی که در مذاکرات قبلی ژنو درج شده بود، اظهار داشت: در توافق ژنو یکسری تعهدات را ایران و یکسری را کشورهای 1+5 قبول کردند. هدف از برگزاری مذاکرات ژنو ایجاد فضای مناسب برای مذاکرات اصلی بوده است به نوعی که می توان نام آن را «توافق نامه آتش بس» گذاشت که زمان آن 6 ماه بود و در آن هر کدام از دو طرف یک سری اقدامات انجام می دهند که بتوان مذاکره کرد که البته دیدید که در این توافق 6 ماهه مذاکرات به پایان نرسید و چهار ماه دیگر تمدید شد.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای درباره تعهدات توافق ژنو گفت: اضافه نکردن و متوقف کردن تحریم هایی که قرار بود اضافه شود، گسترش ندادن تحریم ها، تعلیق بخشی از تحریم ها مثل تعلیق تحریم های پتروشیمی، صنایع خودرو، طلا و اجناس گرانبها و ایجاد کانال های بانکی برای تعاملات مربوط به کالاهای اساسی و آزاد شدن بخشی از پول هایی که مسدود شده؛ از جمله اقداماتی بود که قرار شد طرف مقابل انجام دهد.

عراقچی تصریح کرد: همچنین ایران قبول کرد به تعداد سانتریفیوژها اضافه نکند و با سانتریفیوژهای موجود کار کند؛ لذا غنی سازی 20 درصدی را متوقف و مواد تولید شده را به اکسید تبدیل یا رقیق سازی کردیم و نیز قبول کردیم یکسری اقدامات نظارتی در این مدت انجام شود.

معاون وزیر امور خارجه اظهار داشت: این اقدامات فی النفسه ارزش خاصی ندارد و فقط برای مساعد کردن فضای مذاکره است که اگر مذاکرات تا 24 نوامبر شکست بخورد تمامی این اقدامات به حالت قبل برمی گردد.

عراقچی در عین حال اظهار امیدواری کرد تا هفته پایانی نوامبر تیم مذاکره کننده بتواند به توافق جامعی برسد که همه مسائل و مشکلات با آن حل شود و در نتیجه آن، همه تحریم ها برداشته شود.

شروع کاری پردامنه بعد از توافق ژنو

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای که در برنامه رویداد رادیو گفت وگو سخن می گفت، درباره اهمیت رایزنی های دکتر ظریف با کاترین اشتون گفت: دیپلماسی و پیشبرد سیاست خارجی کار بسیار گسترده و پرحوصله ای است. تماس های بسیار زیادی باید صورت بگیرد، جلسات متعددی باید برگزار شود و رفت وآمدهایی باید انجام شود تا به تدریج دیدگاه ها عوض شود و اهداف سیاست خارجه تأمین شود که این یک کار پرحوصله و مستمر است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


عراقچی اضافه کرد: بعد از توافق ژنو در دولت جدید یک کار پردامنه آغاز شد که تماس با همه کشو ر هایی که با آن ها روابط دوستانه داشتیم و برقراری ارتباط جدید با کشورهای غربی و اروپایی از این جمله بود که این روابط جهت ایجاد فضایی جدید برای همکاری و ایجاد فضای مبتنی بر همکاری بود تا مذاکرات از روی تنش و اختلاف نباشد و دیگر آنها نتوانند ایران را در آن فضا به یک تهدید بین المللی متهم کنند تا در نهایت فضای ایران هراسی و شیعه هراسی شکسته شود که لازمه این ها همان تماس های مستمر و طولانی بود.

معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه افزود: دکتر ظریف در سفرهای متعددی که داشتند در بروکسل به غیر از گفت وگو با اشتون، با مقامات اتحادیه اروپا و مقامات بلژیکی ملاقات کردند و همچنین به استانبول و رم هم رفتند که تماس با رم خیلی خوب بود و من نیز همزمان به فرانسه رفتم و با مقامات آن کشور ملاقات داشتم.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به این سوال که آیا نقش آمریکایی ها در مذاکرات هسته ای پر رنگ است؟ پاسخ داد: هم بله و هم خیر. بله از این جهت که بخش عمده ای از تحریم ها، تحریم های یک جانبه آمریکا است و به هر حال در مذاکراتی که به رفع تحریم ها منجر می شود آمریکا نقش پر رنگی دارد و خیلی مسائل با آنها حل و فصل می شود.

عراقچی افزود: بعد دوم هم این است که با بقیه اعضای 1+5 روابط سیاسی داریم و هم چنین رفت و آمدهای سیاسی بین ما وجود دارد که به غیر از انگلیس در کشورهای دیگر کاردار و سفیر داریم و تماس های ما مستمر است و هر موقع بخواهیم می توانیم با آن ها تماس برقرار کنیم.

وی اضافه کرد: اما با آمریکایی ها روابط دو جانبه نداریم و باید به یک کشور ثالث برویم و این برای رسانه ها ایجاد جاذبه می کند. در واقع چیزی بیش تر از آن چه در اعضای دیگر داریم، نیست. با آمریکایی ها هم همین رایزنی ها را داریم و هدف هم آماده شدن برای دور جدید مذاکرات است که قرار است در نیویورک از 18 سپتامبر (27 شهریور ماه)آغاز شود که در این فاصله همه رایزنی ها با اعضای 1+5 ادامه دارد.

ارتقا کاردار به سفیر در لندن، منوط به جلب نظر مجلس است

عراقچی درباره بازگشایی سفارت ایران در لندن نیز گفت: مسیری که در حال طی شدن است دچار مسائل و مشکلاتی است که به تدریج و گام به گام درست می شود. روابط ابتدا از برقراری روابط در سطح کاردار غیرمقیم آغاز شد و به مرحله ای رسیدیم که کاردارها مقیم شدند.

وی افزود: در مراحل بعدی شروع به خدمات کنسولی و ویزا خواهیم کرد تا به یک کارکرد کامل سفارتخانه برسیم. البته ارتقا کاردار به سفیر منوط به جلب نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که اگر به این نتیجه برسد که برای ارتقای روابط مفید خواهد بود، کاردار را به سفیر تغییر دهد.

سفر رییس جمهوری در صورت انجام، ربطی به مذاکرات هسته ای ندارد

معاون وزیر امور خارجه در مورد سفر رییس جمهوری به نیویورک نیز اظهار داشت: رییس جمهور هنوز تصمیم نهایی را برای سفر اعلام نکرده اند و اگر به این جمع بندی برسند، سفر در مورد سازمان ملل است و سخنرانی خواهند داشت و ملاقات دوجانبه خواهند داشت و ربطی به مذاکرات هسته ای ندارد.

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره مطرح کردن پذیرفته نشدن «حمید ابوطالبی» به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل در مذاکرات گفت: ما در این مذاکرات فقط به انرژی هسته ای می پردازیم و موضوع دیگری را دخیل نمی کنیم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016