گفتوگو نباشد، یا خشونت جای آن میآید یا فریبکاری، مصطفی ملکیانما فقط با گفتوگو میتوانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مسالهای از سه راه رفع میشود، یکی گفتوگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفتوگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را میگیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]
خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
7 آبان» سخنان مخالفان وزير پيشنهادی علوم در مجلس7 آبان» حمید رسايی: تعامل دولت و مجلس سازنده نيست
پرخواننده ترین ها
» دلیل کینه جویی های رهبری نسبت به خاتمی چیست؟
» 'دارندگان گرین کارت هم مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا میشوند' » فرهادی بزودی تصمیماش را برای حضور در مراسم اسکار اعلام میکند » گیتار و آواز گلشیفته فراهانی همراه با رقص بهروز وثوقی » چگونگی انفجار ساختمان پلاسکو را بهتر بشناسیم » گزارشهایی از "دیپورت" مسافران ایرانی در فرودگاههای آمریکا پس از دستور ترامپ » مشاور رفسنجانی: عکس هاشمی را دستکاری کردهاند » تصویری: مانکن های پلاسکو! » تصویری: سرمای 35 درجه زیر صفر در مسکو! مجلس به وزير علوم پيشنهادی روحانی اعتماد نکردمحمود نيلی احمدآبادی وزير پيشنهادی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای وزارت علوم از نمايندگان مجلس رای اعتماد نگرفت. وی از مجموع ۲۴۶ رای مأخوذه با کسب فقط ۷۹ رای موافق، ۱۶۰ رای مخالف و ۷ رای ممتنع، نتوانست بر کرسی وزارت علوم تکيه بزند. نمايندگان مجلس شورای اسلامی به محمود نيلی احمدآبادی به عنوان وزير علوم، تحقيقات و فنآوری اعتماد نکردند. به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود نيلی احمد آبادی در جلسه علنی امروز مجلس با ۱۶۰ رای مخالف، ۷۹ رای موافق و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای، نتوانست اعتماد نمايندگان مجلس را برای تصدی پست وزارت علوم، تحقيقات و فناوری کسب کند. *** روحانی: اين افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد/ ملت لجبازی را نمی پسندد تهران - ايرنا - رييس جمهوری با بيان اينکه اين افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و هميشه از ما وحدت را می خواهد، گفت: ملت نه فاصله را می پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می پسندد. به گزارش خبرنگاران سياسی ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حسن روحانی که برای دفاع از محمود نيلی احمد آبادی سومين وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری دولت يازدهم در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس حضور يافته بود، افزود: هر کجا با هم بوديم، دست بدست هم داديم، هم دل و هم نوا بوديم، دل نازک نبوديم و دل به هم داديم، آنجا پيروز صحنه بوديم، در سياست خارجی و سياست داخلی پيروز شديم، در اقتصاد گام های مهمی رو به جلو برداشتيم و نه تنها برای امنيت کشور بلکه برای امنيت جهان، قدم های استوار برداشتيم. رييس دولت تدبير و اميد يادآور شد: هر کجا که خدايی ناکرده بين ما اندک فاصله ای ايجاد شد، دشمن از آن شکاف و فاصله استفاده کرد، راه دولت همانطور که بارها اعلام کرده است در برابر مجلس شورای اسلامی، ادب، اخلاق وقانون است. روحانی تصريح کرد: بين ما و شما؛ حکم و حاکم، قانون اسلاسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است، اين افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و هميشه از ما وحدت را می خواهد. افکار عمومی ملت ما نه فاصله را می پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می پسندد. رييس جمهوری تاکيد کرد: اين دولت اهل لجبازی نيست؛ درباره تصميم مجلس شورای اسلامی، برای سوال از وزرا و يا استيضاح از وزرا به رای نمانيدگان شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می گذارد.
وی ادامه داد: اين دولت منشا مشروعيت حقوقی و سياسی را، آرا مردم و نظرات مردم و مشروعيت دينی و مذهبی را هم جدا از مقبوليت اجتماعی و مشروعيت سياسی نمی بيند. رييس جمهوری با بيان اينکه ما امروز در شرايط بسيار حساس جهانی و منطقه ای هستيم، اظهار داشت: شرايط جهانی به گونه ای است که از درآمد اصلی کشور يعنی درآمد نفت حدود ۳۰ درصد کاهش پيدا کرده است و ما با شرايط جديد و وضع اقتصادی جهانی روبه رو هستيم که البته هميشه در موضوع نفت، اقتصاد تنها حاکم نبوده و معمولا سياست و توطئه های جهانی نقش بسزايی داشته و دارد. روحانی ادامه داد: در شرايطی هستيم که متاسفانه منطقه ما را ناامنی و بی ثباتی فراگرفته است؛ از شمال آفريقايش تا خاورميانه اش، همسايگان شرقی و غربی ما از همه سمت. مشکلات و ناامنی را امروز شاهديم. چشم اميد دوستان ما، مسلمانان و مردم منطقه به ايران اسلامی و به ملت بزرگ و متحد اين سرزمين است.
رييس جمهوری افزود: وزارت علوم از حساسيت خاصی برخوردار است، آن هم با جمعيت دانشجويی بالای چهار ميليون نفر و با اعضای هيات علمی و محققان حدود ۷۰ هزار نفری که جمعيت بسيار بزرگ، فرهيخته و تاثيرگذاری و اميدهای آينده کشور هستند. روحانی ادامه داد: اگر به فکر نشاط، پيشرفت و توسعه علمی، اقتصادی و اقتصاد دانش محور و دانش بنيان هستيم، راهش از مراکز آموزش عالی و از دانشگاه های ما می گذرد. رييس دولت يازدهم عنوان کرد: در انقلاب اسلامی و در تحولات اجتماعی همواره دانشگاه جزو پيشتازان بوده است، از سال ۴۲ دانشگاه به ويژه دانشگاه تهران در صحنه نهضت اسلامی بود. روحانی خاطرنشان کرد: فراموش نکرده ايم که فروردين سال ۴۳ در بازگشت امام (ره) از زندان در مدرسه فيضه، دانشگاهيان عزيز در آن جشن شرکت کردند و با دسته گل قرمزی که به همراه خود آورده بودند، وحدت حوزه و دانشگاه را بنيان نهادند. رييس جمهوری اضافه کرد: دانشگاه نياز دارد که مرکز علم و دانش باشد، امروز دانشگاه های ما از نظر کميت وضع خوبی دارند، از لحاظ تاسيسات و ساختمان شايد امروز با صندلی خالی و فضای خالی هم در دوره کارشناسی مواجه باشيم اما نياز داريم دانشگاه ها را از لحاظ کيفيت در مسير توسعه بيشتر قرار دهيم، چه در زمينه علوم تجربی، بهداشت و درمان و چه در زمينه علوم انسانی که برای ما بسيار حايز اهميت است.
رييس دولت تدبير و اميد اظهار داشت: دانشگاه های ما امروز نياز به يک فضای آرام دارند که يک مرکز انديشه، علم، تحقيق و دانش باشند. ما نمی خواهيم بگوييم که دانشگاه ها از سياست فاصله داشته باشند و از مسايل سياسی غافل باشند اما حتما هم نمی خواهيم دانشگاه باشگاه سياسی باشد. روحانی افزود: ما امروز دانشگاهی می خواهيم که آگاه به مسايل سياسی باشد، اما شعارهايش را از سياسيون نگيرد و دنبال آن نباشد که گوشش بدهکار گروه های سياسی باشد. رييس جمهوری عنوان کرد: اگر گروه های سياسی می خواهند فعاليت سياسی کنند از طريقش که حزب و احزاب سياسی است، اقدام کنند اما ما در عين حال از تشکلات دانشجويی استقبال می کنيم و به نظرات آنها احترام می گذاريم، می خواهيم دانشگاه محيطی آرام باشد. روحانی تصريح کرد: من بسيار خوشحالم که از دوره يازدهم تا امروز، هم وزيری که سمت وزارت را برعهده داشت و دو سرپرست که در دو مقطع اين مسووليت را بردوش گرفتند، تلاش کردند محيط دانشگاه محيط آرامی باشد. رييس دولت يازدهم تاکيد کرد: ما می خواهيم دانشگاه به توليد متکی باشد، ما می خواهيم پيشرفت علمی ما در کتاب ها و مقالات علمی منحصر نباشد، ما می خواهيم زنجيره علم و دانش تا توليد و فتح بازارها و برندهای جديد ادامه پيدا کند. رييس جمهوری ادامه داد: ما می خواهيم دانشگاه ما به صنعت، کشاورزی و خدمات متصل باشد. روحانی گفت: ما می خواهيم دانشگاه های ما به نيازهای امروز جامعه و کشور توجه کند . آنچنان نباشد که فارغ التحصيل دانشگاه در رشته ای باشد که امروز جامعه خيلی به آن نياز ندارد و جامعه ما نيازهايی داشته باشد که برای رفع آن نيازها فارغ التحصيل به اندازه کافی نداشته باشيم.
رييس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما در آموزش علمی نياز به دکترين و برنامه ريزی جديد داريم. ما نمی خواهيم دانشگاه ما مرکز سياست بازی باشد ما نمی خواهيم دانشگاه ما جولانگاه اين جناح يا آن جناح باشد. ما می خواهيم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم باشد و هرکسی که مسوول آموزش عالی است بايد بداند مبنا شايسته سالاری است نه اين حزب نه آن حزب ، نه اين جناح نه آن جناح، فرقی برای ما وجود ندارد . روحانی يادآور شد: من اولين سخنم با هرسه وزير، وزير اولی که نتوانست به اندازه کافی رای اعتماد بگيريد، وزير دومی که رای اعتماد گرفت و امروز وزير سوم، به هرسه آنها سفارشات مساوی داشتم. رييس جمهوری ادامه داد: به هر سه آنها عرض کردم ما می خواهيم کيفيت علمی دانشگاه ها افزايش پيدا کند، ما دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی و فرهنگی در دانشگاه هستيم. من به آنها گفته ام می خواهيم دانشگاه ما يک دانشگاه مومن، پايبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگذار به ملت بزرگ ايران باشد. روحانی اضافه کرد: من به همه آنها عرض کردم کسی بايد مسووليت را بپذيرد که مديريت و لياقت لازم، علم و دانش کافی و تعهد اخلاقی لازم را دارد، معتدل است و افراطی نيست، اين جناح يا آن جناح فرقی نمی کند.
رييس جمهوری گفت: دولت ما امروز دولت فراجناحی است هم اين جناح حضور دارند و هم آن جناح، البته از معتدلان آنها حضور دارند . روحانی ادامه داد: همان طور که دولت، دولت فراجناحی است امروز خواهش من از شما برای وزير علوم هم يک رای فراجناحی ملی است تا هرچه زودتر دانشگاه های ما بتوانند بر مبنای مسير استوار، پايدار و بلندمدت برنامه ريزی لازم داشته باشند. رييس دولت يازدهم اضافه کرد: همه شما می دانيد دانشگاه و آموزش عالی برای پيشرفت و توسعه کشور چه مقدار برای ما اهميت دارد .
رييس قوه مقننه به ويژگی های وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری پرداخت و گفت: جناب آقای دکتر محمود نيلی احمد آبادی که جزو دانشمندان کم ادعای ما است با آن همه مقالات علمی، ۸۰ مقاله ISI ، ۹۰ مقاله علمی، آن همه پژوهش هايی که زير نظر او انجام گرفته است و من خوشحالم که شخصيتی است که دانشگاه و صنعت را در کنار هم مديريت کرده است. روحانی افزود: آن جا که دانشگاه بايد دست به دست هم بدهند، وی مديريت اين هماهنگی و اتصال را در بخشی از اين کار بر دوش داشته و پژوهش های بسيار تاثير گذاری را هم بر عهده داشته است . رييس جمهوری اضافه کرد: وی در دانشگاه های معتبر درس خوانده است، دانشگاه شيراز، شريف، ژاپن، در مراکز علمی توانسته استعداد درخشان خود را با نمره بالا و عالی به نمايش بگذارد و يکی از شرايط است فردی که می خواهد مديريت اين بخش را برعهده بگيرد بايد خود انديشمند ، دانشمند و صاحب نظر و صاحب فکر باشد. روحانی اظهار داشت: و همچنين بايد قدرت مديريت داشته باشد که او(نيلی احمدآبادی) مديريت را از رده های پايين شروع کرده تا رده بالا و اين مراحل را طی کرده است، خوشبختانه او فردی انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس بوده است . رييس دولت يازدهم تاکيد کرد: برای ما بسيار مهم است کسانی بار مسووليت را بر دوش بگيرند که هم انقلاب را باور داشته باشند، هم پايبند به اصول نظام باشند، هم ولايی باشند، ولايی بينديشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند. روحانی تصريح کرد: من يکی از افتخاراتم اين است که بسياری از وزرا در دولت، ميدان جنگ و جهاد را تجربه کرده اند و آشنايی من با برخی از آنها مربوط به جبهه و جنگ و سالهای دفاع مقدس است. رييس جمهوری تاکيد کرد: می بويسيم آن کفشی که بر روی آن کفش، غبار جبهه و جنگ و ميدان نبرد نشسته باشد و ما به حمدالله امروز با کانديدايی در اين زمينه مواجه هستيم که حدود ۷ سال از زندگی دوران جوانی اش را در ميان نهاد انقلابی و مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسووليت بر دوش داشته است. روحانی ادامه داد: در بخش علمی، صنعتی و نيروی هوايی سپاه و همه آنهايی که سوابق آنها سوابق انقلابی، حضور در ميدان جنگ ، دفاع مقدس ، ايثار و فداکاری بوده برای ما افتخار است. رييس جمهوری اضافه کرد: نيلی فردی است اخلاقی و معتدل، خيلی مهم است کسی که امروز مسووليت را بر دوش می گيرد بتواند آن اخلاق حسنه را داشته باشد، آرام و معتدل باشد و با اعتدال بتواند بار مسووليت را به مقصد برساند.
رييس قوه مقننه يادآور شد: من در اينجا می خواهم نکته ای را عرض کنم که البته در اينجا مخاطب من نه نمايندگان محترم ملت هستند و نه ملت بزرگ ايران ، مخاطب من برخی از رسانه هايی هستند که متاسفانه گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی دهند. روحانی ادامه داد: بسيار مهم است که ما امروز اصل صداقت و راستگويی را در همه جا مدنظر قرار دهيم. اگر می خواهيم راجع به فردی قضاوت کنيم از آقای دکتر نيلی مهمتر، از وزارت علوم مهمتر، از دولت مهمتر و از نظام مهمتر، اخلاق است. در راس اخلاق هم راستگويی و امانتداری است. رييس جمهوری در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به آيه ای ازقرآن، گفت: اينکه کسی رکوع و سجده اش طولانی تر باشد و نماز مستحبی اش بيشتر باشد گرچه آنها عبادت بوده و ارزشمند است اما معيار نبايد طول رکوع و سجده باشد. روحانی افزود: برخی عادت به نماز و رکوع طولانی دارند اما بايد نگاهشان به صدق حديث باشد، راستگويی و امانتداری دو اصل مهم برای قضاوت افراد است، نسبت به افراد چه موافق و چه مخالف بايد آنچه راست است را بگوييم. رييس جمهوری ادامه داد: در برخی رسانه ها آمده است آقای نيلی مطلوب واقعی رييس جمهوری برای آموزش عالی نيست و وی را برای دستگرمی به مجلس فرستاده است تا پس از آن فرد ديگری را معرفی کند، اين دروغ است.
روحانی اضافه کرد: منتخب بنده آقای نيلی است، با وی صحبت کرده ام و تمام تحقيقات در مورد وی به من گفته است که لياقت لازم را برای اين مسووليت دارد. رييس قوه مجريه اظهار داشت: حالا اگر کسی مخالف آقای نيلی است اشکالی ندارد که علت مخالفت خود را بگويد اما چرا دروغی را علم کنيم. روحانی تصريح کرد: هدف و مطلوب نهايی، آقای نيلی است. از نظر ما فردی شايسته و از نظر شخصی بنده نيز وی شايسته است و می تواند به خوبی بار مسووليت وزارت علوم را با توجه به سوابقی که بر عهده داشته است بر دوش بکشد. رييس شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکيد کرد: شرح حال و برنامه های وی نشان می دهد که شخصيت فرهيخته ای است، پس چرا نسبت به گذشته افراد اتهام بزنيم؟ والله، تالله، بالله بايد روزی پاسخگو باشيم. رسانه محترمی که هر چيزی را آزاد می داند که بنويسد چرا اين کار را می کنی؟ چرا اتهام وارد می کنيد؟ بررسی کرديم. همان حساسيت هايی را که نمايندگان دارند بنده، دولت و بزرگان ما هم دارند. روحانی افزود: همه ما يک جور هستيم مگر دولت و مجلس از هم فاصله دارند؟ آقای نيلی فردی لايق، با تجربه و شايسته است و از لحاظ علمی و مديريتی توانمند و پايبند به انقلاب، نظام و پايبند به فرامين رهبری، ولايی و انسانی آماده برای فداکاری و فردی معتدل و اخلاقی برای اداره اين وزارتخانه مهم است . رييس جمهوری اظهار داشت: از نمايندگان دعوت می کنم با رای قوی خود هم مردم را خوشحال و هم دانشگاه و دولت را. انشاءالله در اين خوشحالی رضای خداوند نيز خواهد بود.
رييس شورای عالی امنيت ملی با يادآوری اين نکته که امروز به حمدالله شاهد يک تفاهم، توافق، همفکری و همدلی در سايه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب هستيم، گفت: همه ما هدف واحدی را دنبال می کنيم که بعد از رضای حق رضای عامه است. خشنودی خداوند و مردم همه هدف ما است. روحانی اظهار داشت: انشاءالله و در کنار هم با توفيقات الهی، عنايت حق و توجهات حضرت ولی عصر (عج) و ارواح طبيبه پيامبر (ص) و ائمه هدی (ع)، ابی عبدالله الحسين (ع)، اصحابش و يارانش ما می توانيم اين راه را ولو با دشواری های مختلف به خوبی به مقصد برسانيم. رييس قوه مجريه ادامه داد: شايد پارسال در همين ايام بود که در جمع شما نمايندگان محترم، وزير مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت، يک سالی از آن رای اعتماد گذشته است. رييس جمهوری گفت: گرچه نمايندگان محترم در مقطعی ديگر در چارچوب حق قانونی اعتمادشان را پايدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را در حد لازم به آن وزير نداند و به ناچار وزارت بسيار مهم علوم، تحقيقات و فناوری از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد. روحانی افزود: امروز برای سومين بار است که برای اين وزارتخانه در جمع شما حاضر شدم و وزيری که به اعتقاد ما می تواند اين بار سنگين مسووليت را بر دوش گيرد به محضر شما معرفی خواهم کرد.
رييس جمهوری در ابتدای سخنانش به ايام سوگواری اباعبدالله الحسين(ع) اشاره کرد و گفت: خوشحالم که بار ديگر فرصتی پيش آمد تا در محضر نمايندگان محترم ملت راجع به يکی از عزيزان و کارگزارانی که بنا است بار مسووليت سنگين آموزش عالی را بر دوش گيرد با هم به بحث و گفت و گو بنشينيم. روحانی افزود: اما سرآغاز سخنم را از آن معلم بزرگ ياد می کنم، از سردار آزادی، از پرچمدار ايستادگی و مقاومت، از کربلايش، از عاشورايش، از بوی عطر ايستادگی و شهادت او و يارانش که اين عطر روز به روز مشام انسان ها و جامعه را در مسير هدايت معطر می سازد. رييس جمهوری ادامه داد: امام حسين (ع) همه خشنودی ها، لبخندها و رضايت ها را در سايه رضايت آفريدگار جهان می دانست و می ديد و لذا با افتخار، خود، ياران، اهل بيت (ع) و هر آنچه داشت در راه رضای حق فدا کرد. وی ادامه داد: افتخار همه ما شيعيان، همه ما مسلمانان و همه آزادگان عالم به وجود مقدس ابی عبدالله الحسين (ع)، به راه و سيره او است. روحانی گفت: امام حسين(ع) راه پيامبر و اميرالمومنين و امام مجتبی را پيمود که سراسر نهضتش برای ما درس است، درس اخلاق، درس ادب، درس ايستادگی، درس فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام که «انما خرج لطلب الاسلام فی امت جدی» بود. روحانی ادامه داد: او برای اصلاح همه نابسامانی ها، مفاسد، ظلم و فشارها در جامعه ايستاد که گفت « انی احب يا انی اريد ان امر بالمعروف و انهی عن المنکر»، او می خواست تا همه نيکی ها و خوبی ها در جامعه استقرار يابد و بدی ها و رذالت ها را از جامع بزدايد. رييس شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: مهمترين هدف دولت، مجلس، قوای سه گانه و همه مسوولين جمهوری اسلامی ايران، اصلاح جامعه، استقرار نيکی ها و پاک کردن جامعه از رذايل اخلاقی است. *** نيلی: دانشگاهها نبايد باشگاه سياسی جريانها شوند وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری در سخنانی بحث اعتماد به فرهيختگان، نيازهای جامعه و رشتههای تحصيلی، ارتقای دانشگاهها، توسعه متوازن آموزش علمی و توجه به مناطق محروم را مورد تاکيد قرار داد. به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود نيلی احمدآبادی در سخنانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دفاعيات خود، گفت: من هميشه به اين سخن امام راحل معتقد بودم که مجلس در راس امور است و در اين يک هفته بيش از پيش به اين موضوع واقف شدم. *** مايندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح روز چهارشنبه صلاحيت وزير پيشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم را برسی کردند و در نتيجه آن محمود نيلی احمدآبادی رای اعتماد مجلس را کسب نکرد. به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، محمود نيلی احمد آبادی در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس با ۱۶۰ رای مخالف، ۷۹ رای موافق و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای، نتوانست اعتماد نمايندگان مجلس را برای تصدی پست وزارت علوم، تحقيقات و فناوری کسب کند. ***گزارش ايسنا از روند بررسی صلاحيت وزير پيشنهادی علوم در خبرها و لينکهای زير قابل مشاهده است. به گزارش ايسنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه به رياست علی لاريجانی و با حضور ۱۹۵ نفر از نمايندگان آغاز شد و در همان دقايق اوليه حجتالاسلام والمسلمين حسن روحانی نيز به همراه نيلی وزير پيشنهادی علوم، فانی وزير آموزش و پرورش، علوی وزير اطلاعات و برخی ديگر از اعضای هيات دولت برای دفاع از وزير پيشنهادی علوم وارد مجلس شورای اسلامی شد. علی لاريجانی حضور رييسجمهور و هيات دولت در مجلس را خير مقدم گفت و پس از آن روحانی طی سخنانی به دفاع از وزير پيشنهادی خود پرداخت و تاکيد کرد که «اين دولت اهل لجبازی نيست » و همچنين خاطرنشان کرد که نمیخواهيم دانشگاه باشگاه سياسی باشد. رييسجمهور پس از سخنرانی خود و با آغاز نطق مخالفان و موافقان نيلی صحن علنی مجلس شورای اسلامی راترک کرد. به گزارش ايسناحجتالاسلام مجيد انصاری معاون پارلمانی رئيس جمهوری در يادداشتی با اشاره به بررسی صلاحيت وزير پيشنهادی علوم در مجلس تصريح کرد که خروج وزارت علوم، تحقيقات و فناوری از بلاتکليفی در گرو اين است که نمايندگان محترم مجلس شورای اسلامی با توجه به اهميت مسائل جاری حوزههای علمی و دانشگاهی کشور به دکتر نيلی احمدآبادی رأی اعتماد بدهند. حجتالاسلام سبحانینيا اسامی موافقان و مخالفان عضو هيات رييسه مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی رای اعتماد به وزير پيشنهادی علوم را به اين شرح اعلام کرد: اکبريان و عبدالکريم جميری به عنوان مخالف و غلامعلی جعفرزاده و ابراهيم نکو به عنوان موافق. به گزارش ايسنا عزيزاکبريان نماينده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزير پيشنهادی علوم گفت: وزارت علوم نبايد دنبال اهداف و گروه خاصی باشد. ابراهيم نکو يک نماينده مجلس شورای اسلامی در نطق خود در موافقت با وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری، گفت: وزير پيشنهادی علوم حاشيه سياسی ندارد. همچنين سيدمحمود نبويان در مخالفت با وزير پيشنهادی علوم از آنچه «عدم توجه به ارزشهای اسلامی در زمان مديريت نيلی» خواند، انتقاد کرد. وی در سخنان خود مدعی شد که از دکتر نجفی در مورد امضای يک نامه سوال کرده است و دکتر نجفی تاييد کرده است که آن را امضا نموده در حالی که با صحبتهای رييس مجلس ادعای اين نماينده رد شد. رئيس مجلس شورای اسلامی، همچنين به نقل از رئيس کميسيون آموزش مجلس نظر مثبت اين کميسيون در مورد وزير پيشنهادی علوم را تکذيب کرد. به گزارش ايسنا محمدقسيم عثمانی عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نيزدر نطق خود در موافقت با وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری تاکيد کرد که نگاه سياسی را از وزير پيشنهادی برداريد. همچنين جميری نماينده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی که به عنوان مخالف وزير پيشنهادی علوم سخن گفت بر حفظ ارزشهای دينی و اسلامی تاکيد کرد. به گزارش ايسنا،غلامعلی جعفرزاده ايمنآبادی در پاسخ به مخالفان نيز تأکيد کرد که نيلی از جنس دانشگاه است. همچنينالياس نادران نماينده مردم تهران که به عنوان مخالف وزير پيشنهادی علوم صحبت میکرد، گفت: کاش صحبتهای امروز رئيسجمهور را در جمع نخبگان و مردم زنجان هم میشنيديم. علی لاريجانی پس از مخالفت الياس نادران با وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فنآوری و در واکنش به بخشی از سخنان وی تقديم نامه معرفی نيلی قبل از انتشار در رسانهها را تأييد کرد. مهرداد لاهوتی نيز در موافقت با وزير علوم به تعدادی از شبهات و مسائل مطرح شده توسط مخالفان نيلی پاسخ داد. به گزارش ايسنا پس از پايان اظهارات موافقان و مخالفان محمود نيلی احمدآبادی وزير پيشنهادی علوم، تحقيقات و فناوری در سخنانی بحث اعتماد به فرهيختگان، نيازهای جامعه و رشتههای تحصيلی، ارتقای دانشگاهها، توسعه متوازن آموزش علمی و توجه به مناطق محروم را مورد تاکيد قرار داد. پس از آن لاريجانی صلاحيت وزير پيشنهادی علوم دولت را به رای مجلس گذاشت که نيلی رای نياورد. اين سومين بار بود که رئيس جمهور برای دفاع از وزير پيشنهادی علوم در مجلس حضور میيابد. پيش از اين دولت جعفر نيلی منفرد و رضا فرجی دانا را به عنوان وزرای پيشنهادی علوم معرفی کرده بود که ميلی منفرد موفق به کسب رأی اعتماد مجلس نشد و فرجی دانا بعد از گذشت چند ماه از فعاليتش از سوی مجلس استيضاح شد. در آغاز جلسه علنی مجلس محمدجواد ظريف وزير امور خارجه در صحن پارلمان حضور داشت. براساس آييننامه داخلی مجلس در جلسه رای اعتماد، رييسجمهور يک ساعت برای دفاع از وزير پيشنهادی خود فرصت داشت. در ادامه نيز دو نفر از نمايندگان مخالف و دو نفر از نمايندگان موافق با حفظ ترتيب يک نفر مخالف و موافق هرکدام برای مدت ۱۵دقيقه اجازه نطق داشتند. دولت يازدهم در زمان معرفی کابينه جعفر ميلی منفرد را به عنوان اولين گزينه پيشنهادی برای تصدی وزارت علوم به مجلس معرفی کرد که وی موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشد. پس از آن رييس جمهور جعفر توفيقی را به عنوان سرپرست وزارت علوم انتخاب کرد و در مهلت سه ماهه رضا فرجی دانا به عنوان وزير علوم به مجلس معرفی شد و موفق به جلب نظر نمايندگان شد. با استيضاح رضا فرجی دانا در مردادماه سال جاری رييس جمهور محمدعلی نجفی را به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی کرد و نهايتا چهارشنبه هفته گذشته محمود نيلی احمدآبادی را به عنوان سومين گزينه پيشنهادی دولت برای وزارت علوم به مجلس معرفی کرد. Copyright: gooya.com 2016
|