چهارشنبه 5 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اعتراضات در فرگوسن به ۱۷۰ شهر دیگر آمریکا هم کشیده شد

• دامنه اعتراضات نسبت به تبرئه یک مأمور پلیس از اتهام قتل یک نوجوان سیاه‌پوست در شهر فرگوسن، به سراسر آمریکا کشیده شده است. همزمان این مأمور پلیس در نخستین مصاحبه‌اش پس از برائت، گفته است که "احساس عذاب وجدان ندارد."

دویچه وله ـ شمار معترضان به تصمیم دادگاه مبنی بر تبرئه "دارن ویلسون"، مأمور پلیس سفیدپوستی که "مایکل براون"، نوجوان سیاه‌پوست را در شهر فرگوسن با شلیک گلوله از پای درآورد، بیشتر و بیشتر می‌شود.

در نزدیک به ۳۰ ایالت آمریکا معترضان دست به تظاهرات خیابانی زدند. در ۱۷۰ شهر آمریکا نیز مسدود شدن خیابان‌ها رفت و آمد خودروها را با اختلال شدید مواجه ساخته یا به طور کامل متوقف کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


هیئت منصفه دادگاهی که رسیدگی به پرونده دارن ویلسون را بر عهده داشت، اخیرا اعلام کرد به دلیل عدم شواهد کافی علیه این مأمور پلیس اعلام جرم نخواهد کرد. اعلان این تصمیم باعث بروز ناآرامی و آشوب در شهر فرگوسن و بازداشت ۶۱ تن شد. معترضان با پرتاب سنگ و شکستن شیشه‌های مغازه‌ها و ساختمان‌ها با پلیس درگیر شدند و پلیس نیز در مقابل با پرتاب گاز اشک‌آور به مقابله با آن‌ها پرداخت.

اوباما: آشوب و خشونت قابل توجیه نیست

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه (۲۵ نوامبر/۴ آذر) خشونت‌های رخ داده در شهر فرگوسن را محکوم کرد و خواستار آرامش و خویشتن‌داری معترضان شد. به گفته وی به آتش کشیدن خودروها و ساختمان و نیز به خطر انداختن جان انسان‌ها "قابل توجیه نیست".

رئیس‌جمهور آمریکا آشوب‌های خیابانی در این شهر ۲۰ هزار نفری را "اقدامی جنایت‌کارانه" توصیف کرده و خواستار مجازات کسانی شد که در وقوع آن دخیل بوده‌اند.

او با این حال اعلام کرد که احساس خشم مردم را درک می‌کند و قوانین "همیشه یکدست یا عادلانه نیستند." اوباما اضافه کرد: «این مشکل تنها مختص شهر فرگوسن نیست، این مشکل مربوط به آمریکاست.»

در شهرهای مختلف آمریکا از نیویورک و لس‌آنجلس گرفته تا بوستون، شیکاگو و آتلانتا شهروندان خشمگین خیابان‌ها و بزرگراه‌ها را مسدود کرده و در برابر ساختمان‌های شهرداری ‌و پاسگاه‌های پلیس تظاهرات کردند.

معترضان نیویورک برای مدتی کوتاه رفت‌وآمد خودروها را روی پل بروکلین مختل کردند. همچنین صدها نفر نیز برای چندین ساعت در میدان تایمز این شهر دست به تجمع زده و خواستار زندانی شدن دارن ویلسون شدند.

اوضاع در شهر فرگوسن شامگاه سه‌شنبه اندکی آرام بود. با این حال جی نیکسون، فرماندار ایالت میسوری، برای جلوگیری از بروز شورش‌های خیابانی و غارت، ۱۴۰۰ عضو گارد ملی را در این شهر کوچک مستقر کرد. این تعداد افزون بر ۷۰۰ عضو دیگری است که پیش‌تر در این شهر کوچک مستقر شده بودند. با این همه آشوبگران موفق شدند یک خودروی پلیس را طعمه آتش کنند.

ویلسون: عذاب وجدان ندارم

شامگاه سه‌شنبه به وقت محلی دارن ویلسون، مأمور پلیسی که مایکل براون را کشته است، برای نخستین بار در یک مصاحبه تلویزیونی حاضر شد. او از مرگ این نوجوان ۱۸ ساله سیاه‌پوست ابراز تأسف کرد، اما گفت، اگر امروز نیز آن شرایط دوباره تکرار می‌شد، همین کار را انجام می‌داد.

دارن ویلسون در این مصاحبه اظهار داشت، تنها وظیفه‌‌اش را انجام داده و "عذاب وجدان ندارد."

به گفته شهردار شهر فرگوسن هنوز نسبت به آینده شغلی دارن ویلسون تصمیمی گرفته نشده است.

او از ماه اوت که این حادثه رخ داد، به مرخصی اداری با حقوق فرستاده شده است.

انتقاد شدید وکیل خانواده مایکل براون

وکیل خانواده براون در یک نشست خبری در شهر سنت لوئیس، دومین شهر بزرگ ایالت میسوری، با انتقاد شدید از حکم هیئت منصفه، روند بررسی پرونده را "کاملا ناعادلانه" خواند.

او رابرت مک‌کالا، دادستان میسوری را متهم به داشتن روابط گرم و نزدیک با پلیس محلی کرده و گفت به همین دلیل، حضور وی در این پرونده اشتباه بوده است.

به گفته آنتونی گری، وکیل مدافع خانواده براون، دادستانی عمدا شواهد را طوری ارائه کرده تا علیه دارن ویلسون اعلام جرم نشود. پس از تبرئه دارن ویلسون از سوی هیئت منصفه، خانواده مایکل براون اکنون تنها این امکان را دارند که از وی به خاطر زیرپاگذاشتن حقوق شهروندی فرزندشان به دادگاه شکایت کنند.

در این‌صورت دارن ویلسون با اتهامات جنایی روبرو نخواهد شد.

پیشینه ماجرا

روز ۹ اوت امسال مایکل براون جوان سیاه‌پوست ۱۸ ساله با شلیک دست‌کم ۶ گلوله از سوی دارن براون پلیس ۲۸ ساله و سفیدپوست شهر فرگوسن به قتل رسید. براون مسلح نبود و سوء سابقه نیز نداشت. اداره پلیس شهر فرگوسن در آغاز مدعی شد که براون مظنون به دست داشتن در سرقت یک مغازه چند دقیقه قبل از تیراندازی بوده است، اما چندین بار روایت خود را از ماجرا تغییر داد.

ویلسون چهار سال در ادارهٔ پلیس شهر فرگوسن و دو سال در ادارهٔ پلیس دیگری خدمت کرده‌ است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016