یکشنبه 9 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اوجالان: صلح با دولت مرکزی ترکيه ممکن است

رادیو زمانه ـ عبدالله اوجالان دستيابی به صلح بين مبارزان کرد و دولت ترکيه را ظرف چندماه آينده ممکن دانست.

به گزارش خبرگزاری رويترز، عبدالله اوجالان، رهبر حزب «کارگران کردستان» (پ ک ک) که در اسارت دولت ترکيه به سر می‌برد، روز يکشنبه ۳۰ نوامبر گفته‌ است که اگر دولت ترکيه برای به‌رسميت‌شناختن حقوق کردها ضمانت‌های قانونی لازم را ارائه دهد، دستيابی به صلح ظرف چهار تا پنج ماه آينده دور از دسترس نخواهد بود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پيام اوجالان: اميد و هشدار

سخنان اوجالان روز جمعه در بيانيه رسمی حزب چپ‌گرای «دموکراتيک خلق»، يکی از احزاب وابسته به حزب کردی «مناطق دموکراتيک» منتشر شد. بر اساس اين بيانيه، اوجالان در حالی به امکان دستيابی به راه‌ حلی عمده و دموکراتيک اشاره می‌کند که شکست در مذاکرات صلح را نيز تعميق‌کننده آشوب منطقه‌ای می‌داند.

رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهوری کنونی ترکيه، سال ۲۰۱۲ در دوران نخست‌وزيری خود فرآيند صلح با پ ک ک را آغاز کرد تا به قيام کردها عليه دولت مرکزی پايان دهد.

نزاع سی‌ساله پ ک ک و دولت مرکزی تا کنون به کشته‌شدن ۴۰ هزار نفر انجاميده است. اکثريت غالب قربانيان را کردهايی تشکيل می‌دهند که در حملات نظامی و بمباران‌های ارتش ترکيه کشته شدند.

مذاکرات صلح، فرآيندی شکننده

حمله گروه «دولت اسلامی» به شهر کردنشين «کوبانی» در مرز سوريه با ترکيه، مذاکرات صلح بين کردها و دولت مرکزی ترکيه را بيش از پيش تحت تاثير قرار داده است.

دولت مرکزی ترکيه که پيش از آن نيز به حمايت از دولت اسلامی متهم شده‌بود، مرزهای خود را به روی آن گروه از مبارزان کردی که خواهان پيوستن به نيروهای کرد در کوبانی بودند بست. اين مرزها همچنين برای مدتی به روی پناهجويان کرد فراری از کوبانی نيز بسته‌ بود.

در همين زمان، هزاران کرد به دعوت پ ک ک و حزب دموکراتيک خلق به خيابان‌ها ريختند تا عليه سياست‌های آنکارا در قبال کوبانی و دولت اسلامی اعتراض کنند.

بنابر گزارش‌‌ها حدود ۴۰ تن از آنها در درگيری‌های مربوط به اين اعتراض‌ها به دست نيروهای امنيتی يا گروه‌های حمله‌کننده به تظاهرکنندگان کشته شدند.

پ ک ک يکی از احزاب متحد «يگان‌های مدافع خلق» (ی پ گ) در کردستان سوريه است که محافظت از شهر کوبانی را در برابر حملات داعش برعهده دارد.

ادامه سياست‌های بحث‌برانگيز ترکيه؟

در طی هفته‌های اخير مبارزان ی پ گ، با پيوستن شماری از پيشمرگه‌های کردستان عراق و همچنين حملات هوايی نيروهای ائتلاف، توانستند پيکارجويان گروه دولت اسلامی را به عقب برانند.

با اين حال ديروز شنبه ۲۹ نوامبر بار ديگر گروه دولت اسلامی حملات خود را از سر گرفت.

اين حملات با عمليات انتحاری مهاجمی صورت گرفت که از خاک ترکيه وارد سوريه و منطقه کوبانی شده‌ بود. حزب چپ‌گرا و کرد «دموکراتيک خلق» به تلويح دولت ترکيه را متهم به همکاری در اين عمليات کرد و در بيانيه‌ای نوشت: «اين اتفاق بار ديگر نشان می‌دهد که دولت اسلامی از درون ترکيه حمايت می‌شود؛ واقعيتی که ماه‌ها شاهد آن بوده‌ايم.»

با اين حال، احمد داووداغلو، نخست‌وزير ترکيه نيز در بيانيه‌ای چنين پاسخ داد که «عبور اين خودرو از مرز ترکيه يک دروغ است».

پس از آغاز اعتراض ها و سپس جنگ داخلی در سوريه، ترکيه از ابتدا خواهان برکناری بشار اسد، رئيس‌جمهوری کنونی سوريه و از رقبای منطقه‌ای خود از قدرت بوده‌ است. به همين دليل، دولت مرکزی ترکيه به حمايت از گروه‌های مخالف اسد پرداخت.

يک روز پيش از حمله انتحاری به کوبانی نيز مطبوعات ترکيه گزارش دادند که يک هیأت نمايندگی از سوی حزب پ ک ک راهی دمشق خواهد شد تا در کنفرانسی به ميزبانی دولت بشار اسد درباره بحران‌های کنونی منطقه و راه‌حل‌های ممکن آن شرکت کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016