پنجشنبه 27 آذر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

مخالفت صریح با برنامه اتمی ایران در همایش هسته‌ای دانشگاه تهران

E473B2CB-4700_s.jpg
رادیو فردا - سه سخنران یک همایش درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی که روز چهارشنبه ۲۶ آذر در تهران برگزار شد به صراحت با برنامه اتمی ایران مخالفت و اعلام کردند که این برنامه بیش از جنگ هشت ساله ایران و عراق به کشور ضربه زده است.

این نخستین بار طی ده سال گذشته است که مخالفان برنامه هسته‌ای ایران در داخل کشور به صورت علنی و در سطحی وسیع امکان ابراز مخالفت با این برنامه را پیدا کرده‌اند.

احمد شیرزاد، نماینده پیشین مجلس، در این همایش گفت که ایران نه منابع اولیه فناوری هسته‌ای را دارد و نه احاطه‌ای به فن‌آوری آن.

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه، نیز تصریح کرد که «موضوع هسته‌ای» بیشتر از جنگ هشت ساله ایران با عراق به کشور ضربه زده است.

داود هرمیداس باوند، استاد دانشگاه تاکید کرد که حسن روحانی وظیفه دارد به طور مسالمت آمیز مناقشه هسته‌ای ایران را حل و فصل کند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران در این همایش که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد بنا بود که سیروس ناصری، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در دولت محمد خاتمی، نیز سخنرانی کند که به گفته برگزار کنندگان به دلیل «هماهنگ نشدن زمان پروازش» نتوانست در آن حضور پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم، در این همایش با اشاره به سخنان پیشین خود گفت که از «چاه هسته‌ای آبی در نمی‌آید مگر برای بعضی‌ها نانی در آید. اما دریغ از یک لیوان آب».

وی افزود: «در سال ۷۹ وقتی وارد مجلس شورای اسلامی شدم درباره سیاست‌های هسته‌ای از هر کس سوال می‌کردم که استراتژی ما در بحث هسته‌ای چیست؟ جوابی نمی‌شنیدم و هرکس جواب را به دیگری موکول می‌کرد».

این استاد فیزیک و فارغ التحصیل دکترای فیزیک ذرات بنیادین از دانشگاه صنعتی شریف همچنین با بیان اینکه ایران نه منابع اولیه فناوری هسته‌ای را دارد و نه احاطه‌ای به فن‌آوری آن، تاکید کرد که استخراج اورانیوم از عمق ۳۰۰ متری برای ایران ۱۰ برابر قیمت جهانی هزینه دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


این استاد دانشگاه تصریح کرد: «آقای پوتین درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت که شرایط در این بحث برای ایران به این شکل است که مثلا برای تولید کفش مورد نیاز یک خانواده اقدام به ساخت کارخانه کفش‌سازی کنیم».

آقای شیرزاد گفت: «عده‌ای هم در یک اتاق بسته می‌نشینند و فکر می‌کنند عقل کل هستند در حالی که برای یک ملت تصمیم می‌گیرند همین می‌شود که ۲۰ سال از سیاست هسته‌ای ایران می‌گذرد در حالی‌که این‌جا هستیم».

احمد شیرزاد پیش از این نیز بار‌ها از برنامه اتمی ایران انتقاد کرده بود، از جمله نطق پیش از دستور او در مجلس ششم بازتاب‌های فراوانی داشت.

وی در نطق پیش از دستور خود گفته بود: «از ما تصویر رژیمی ساخته‌اند که دروغ می‌گوید و به تعهدات خود در مقابل جامعه جهانی پایبند نیست... چند روز پیش تیتر درشت برخی از روزنامه‌های اروپا این بود که جمهوری اسلامی ایران ۱۹ سال به جهانیان دروغ گفت».

آقای شیرزاد در سال ۸۵ نیز در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» گفته بود که «استخراج هر کیلو اورانیوم ناخالص از معادن یزد ۱۳۰ دلار برای ایران خرج دارد، در حالی که در بازارهای جهانی بهای یک کیلو کیک زرد اندکی بیش از ۲۰ دلار است».

«ادعای تاثیرگذاری انرژی هسته‌ای بر ۲۰۰ رشته دیگر»

این نماینده پیشین مجلس در ادامه سخنان روز چهارشنبه خود گفت: «ما برای استفاده‌های پزشکی و تحقیقاتی به چشمه‌های ضعیف رادیواکتیو نیاز داریم و همین برای ما کافی است و هیچ وقت هم تا قبل از تحریم‌ها مشکلی در تامین این چشمه‌ها نداشتیم».

وی اظهار داشت: «اینکه می‌گویند انرژی هسته‌ای در ۲۰۰ رشته دیگر تاثیرگذار است و آن‌ها را فعال می‌کند کجاست؟ کسانی که این ادعا را دارند بیایند و چند تا از این رشته‌ها و تاثیراتی که تاکنون انرژی هسته‌ای بر صنایع ما گذاشته است را بگویند».

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه بحث هسته‌ای در کشور «ناموسی» شده است، افزود: «وقتی چیزی ناموسی شد دیگر نمی‌توان بر روی آن گفت‌وگو کرد و مشکل ما در ۱۱ سال گذشته همین مسئله بوده است».

ساعاتی پس از انتشار خبرهای میزگرد دانشگاه تهران، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران مصاحبه‌هایی را در واکنش به سخنان مطرح شده در این میزگرد منتشر کرد.

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، اظهارات احمدشیرزاد و صادق زیباکلام در دانشگاه تهران را تلاش به گفته او «مدعیان اصلاحات» برای تشویق دولت به «خیانت» دانست.

وی از دولت حسن روحانی خواست که از اظهارات این دو نفر «اعلام برائت» کند.

«ضربه‌ای بیش از جنگ هشت ساله»

صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، نیز در همایش روز چهارشنبه گفت که «موضوع هسته‌ای» بیشتر از جنگ هشت ساله ایران با عراق به کشور ضربه زده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، این استاد دانشگاه اظهار داشت: «حکومت دو استدلال در رابطه با مسئله هسته‌ای داشت. یکی از آن‌ها این بود که می‌گفتند برنامه هسته‌ای باعث پیشرفت‌های علمی فراوانی می‌شود و استدلال دوم هم این بود که می‌گفتند این برنامه باعث به وجود آمدن صنایع انبوهی در کشور خواهد شد. احمدی‌نژاد هم در جایی گفت که مسئله‌ هسته‌ای ۲۵۰ صنعت به وجود می‌آورد بنابراین چون غربی‌ها نمی‌توانند پیشرفت ما را ببینند با ما مخالفت می‌کنند».

وی تاکید کرد: «من بار‌ها از اصولگرایان پرسیدم حداقل یکی از این ۲۵۰ صنعتی که هسته‌ای به وجود می‌آورد بگویید. هیچ پیشرفت و نوآوری علمی در رابطه با مسئله هسته‌ای نه تنها در ایران بلکه در هیچ کشوری وجود ندارد».

آقای زیباکلام تصریح کرد: «فعالیت‌های هسته‌ای دست کم از سال ۸۲ به این سو خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی و چه بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است».

وی افزود: «ما در مقابل همه تهدید‌هایی که داشته‌ایم فقط گفته‌ایم که اسلام با سلاح هسته‌ای مخالف است و علما و مقام معظم رهبری فتوا داده‌اند که سلاح هسته‌ای حرام است و یک طلبه ساده هم می‌داند که فتوا تابع زمان است».

این استاد دانشگاه یادآور شد که «برای اولین‌بار» اجازه داده می‌شود درباره مسئله هسته‌ای در تریبون‌های مستقل از حکومت صحبت شود و این دستاوردی است که با روی کارآمدن دولت یازدهم به دست آمده است.

صادق زیباکلام در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «وقتی توافق ژنو صورت گرفت جریان دلواپسیم به راه افتاد... با این حال این فضا باعث شد تا افرادی مثل من هم به سیاست‌های هسته‌ای هشت ساله دولت احمدی‌نژاد انتقادات‌مان را داشته باشیم».

از ابتدای شروع مذاکرات هسته‌ای ایران در دولت آقای روحانی، اصولگرایان به‌ویژه شاخه تندروی آن جبهه پایداری، انتقادات شدیدی از عملکرد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مطرح کرده‌اند، از جمله ۲۳ تیرماه شرکت‌کنندگان در همایش «خط قرمز» با ادبیاتی شدیداللحن به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران حمله کردند.

پیش از آن نیز سیزدهم اردیبهشت‌ماه همایش مشابهی با عنوان «دلواپسیم» با حضور تعدادی از نمایندگان عضو جبهه پایداری مجلس برگزار شده بود.

«روحانی در مقابل تاریخ و مردم مسوول است»

داود هرمیداس باوند، استاد دانشگاه، نیز در میزگرد روز چهارشنبه، ادعاهای مطرح شده درباره مقایسه فعالیت‌های هسته‌ای ایران با ملی شدن صنعت نفت را رد کرد.

وی تصریح کرد: «آنچه در دولت مصدق صورت گرفت نوعی مبارزه حق طلبانه مبتنی بر حقوق بین‌الملل بود اما در بحث هسته‌ای روند مقاومت در برابر زورگویی‌ها به سمتی رفت که در بلندمدت حقوق مسلم دیگری از ایران کاسته شد و هر بار بی‌نتیجه ماندن مذاکرات باعث می‌شد تا تحریم‌های جدیدی علیه کشور مشروعیت یابد».

این استاد دانشگاه گفت: «روحانی در مقابل تاریخ و مردم مسوول است و... وظیفه دارد به طور مسالمت آمیز و سازنده موضوع هسته‌ای را حل و فصل کند».

در ادامه واکنش‌ها به این همایش، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تهران سخنان مطرح شده در میزگرد دانشکده ادبیات این دانشگاه را «‌ساده‌اندیشانه» خواند و افزود: «نباید با این بهانه‌‌ها با دست خودمان تسلیم دشمن شویم».

یه گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم کلانتری افزود: «در دنیای امروز گاهی حتی مسائل بسیار ناچیز‌تر از بحث هسته‌ای برای کشور‌ها به مسئله ناموسی تبدیل می‌شود. به نظر من حرف ساده‌ اندیشانه‌ای است که گفته می‌شود چرا مسئله هسته‌ای را ناموسی کرده‌اند یا موضوع هسته‌ای برای ما سود ندارد».

برگزاری این همایش با برگزاری نخستین نشست از دوره هفت ‌ماهه ادامه مذاکره با گروه ۱+۵ در روز چهارشنبه ۲۶ آذر در ژنو سوئیس همزمان شده است.

مهلت مذاکرات ایران و ۱+۵، سوم آذر گذشته به پایان رسید، اما طرف‌ها برای به دستیابی به توافق جامع هسته‌ای، این گفت‌وگوها را برای هفت ماه دیگر تمدید کردند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016