چهارشنبه 10 دی 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

قطعنامه ضرب الاجل پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینیان رای نیاورد

141230232801_palestine_east_jerusalem_640x360_getty_nocredit.jpg
قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی و فلسطینیان برای تعیین ضرب الاجل سه ساله ترک مناطق اشغال شده سرزمین‌های فلسطینیان توسط اسرائیل، در شورای امنیت سازمان ملل متحد رای نیاورد.

به گزارش بی‌بی‌سی٬ این قطعنامه که توسط ۲۲ کشور عرب و فلسطینیان تهیه شده و توسط اردن به شورای امنیت برده شده بود، روز سه‌شنبه (۳۰ دسامبر) به رای گذاشته شد و با وجود کسب ۸ رای موافق در برابر دو رای مخالف و پنج رای ممتنع، تصویب نشد. حداقل مورد نیاز برای تصویب این قطعنامه کسب ۹ رای موافق از میان ۱۵ عضو شورای امنیت بود.

روسیه، چین، فرانسه (سه عضو دائم شورای امنیت) در کنار آرژانتین، اردن، لوکزامبورگ، چاد و شیلی که از اعضای غیردائمی این شورا هستند به این قطعنامه رای مثبت دادند اما آمریکا (عضور دائم) و استرالیا رای مخالف دادند و بریتانیا (عضو دائم) نیجریه، لیتوانی، روآندا و کره‌جنوبی، کشورهایی بود که رای ممتنع به این قطعنامه دادند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در متن این قطعنامه خروج کامل اسرائیل از تمامی مناطق اشغال شده فلسطینیان تا پایان سال ۲۰۱۷ پیش بینی شده بود. همچنین از سرگیری مذاکرات صلح میان دو طرف بر اساس مرزبندی‌های ۱۹۶۷ و پیش از ورود اسراییل به این مناطق، در متن این قطعنامه مورد تاکید قرار گرفته بود.

آمریکا مخالف جدی این قطعنامه، معتقد است در متن آن نگرانی‌های امنیتی اسرائیل در نظر گرفته نشده است. کاخ سفید پیش تر اعلام کرده بود که حتی در صورت رای آوردن این قطعنامه در شورای امنیت، آن را وتو خواهد کرد.
سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، همزمان با رای مخالف دادن به این قطعنامه گفت: "ما مخالفت کردیم اما این به آن معنی نیست که از وضعیت موجود (بحران خاورمیانه) راضی هستیم. ما رای مخالف دادیم چون همان طور که همه می‌دانند، هرگونه مصالحه و تصمیم‌گیری بر سر مشکلات دو طرف، باید بر سر میز مذاکره صورت گیرد... ما معتقدیم که در این متن منافع و ملاحظات هر دو سو، مورد توجه قرار نگرفته است."

حدود دو هفته پیش و در آستانه مذاکرات دیپلماتیک برای ازسرگیری روند صلح خاور میانه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته بود به هیچ وجه طرح فلسطینی‌ها برای عقب‌نشینی اسرائیل از مناطق اشغالی بیت‌المقدس شرقی و کرانه باختری را نخواهد پذیرفت.

رای گیری امروز بعد از حدود سه ماه تلاش فلسطینیان در سازمان ملل متحد صورت می‌گرفت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016