جمعه 24 بهمن 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

اردوغان از سکوت اوباما درباره قتل سه جوان مسلمان انتقاد کرد

150213073628_erdogan_obama___512x288_afp.jpg
به گزارش بی بی‌سی٬ رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، از همتای آمریکایی خود به خاطر اینکه نسبت به کشته شدن سه مسلمان در آمریکا واکنشی نشان نداده انتقاد کرده است.

روز سه شنبه، اجساد سه دانشجوی مسلمان که در اثر اصابت گلوله به سرشان کشته شده بودند در یک مجتمع آپارتمانی در شهر چپل‌هیل، ایالت کارولینای شمالی یافت شد و کوتاه مدتی پس از آن، پلیس اعلام کرد که یک مرد چهل و شش ساله به نام گریک هیکس، با قبول مسئولیت قتل این سه نفر، خود را به پلیس محلی تسلیم کرده است.

آقای اردوغان که برای دیدار رسمی به مکزیک سفر کرده، در یک نشست خبری مشترک با رئیس جمهوری آن کشور با اشاره به این واقعه، گفت که سکوت باراک اوباما، رئیس جمهوری، جو بایدن، معاون او و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در مورد این واقعه "پرمعنی" است و افزود که مقامات ارشد آمریکایی می‌بایست در قبال چنین حادثه‌ای موضعگیری می‌کردند.

رئیس جمهوری ترکیه با محکوم کردن "کسانی" که مرتکب قتل این سه دانشجو شده‌اند، گفت: "اگر در مواجهه با چنین حادثه‌ای سکوت اختیار کنید و در باره آن سخنی نگویید، جهانیان هم نسبت به شما سکوت اختیار خواهند کرد."

سه فردی که روز سه شنبه کشته شدند ضیا شادی برکات، ۲۳ ساله دانشجوی رشته دندانپزشکی، همسرش یُسر محمد ابوصالحه، ۲۱ ساله و خواهر همسرش رزان محمد، ۱۹ ساله بودند و مراسم تشیع جنازه آنان روز گذشته با حضور هزاران نفر در چپل‌هیل برگزار شد. به گفته منابع خبری، وقوع این قتل ساکنان چپل‌هیل را به شدت تکان داده است.

با انتشار اخبار قتل در چپل‌هیل، روز چهارشنبه، کاخ سفید، دفتر رئیس جمهوری آمریکا، با صدور بیانیه‌ای گفت که برای اظهار نظر در مورد این واقعه، در انتظار نتیجه تحقیقات پیرامون انگیزه قتل است.

در مراسم تشییع اجساد این سه نفر، پدر یُسر و رزان گفت که دو دختر و داماد او قربانی "تنفر مذهبی" شده‌اند و قاتل را متهم کرد که به خاطر عقاید دینی این سه نفر، آنان را به قتل رسانده است. پس از انتشار خبر قتل این سه نفر نیز، به نقل از برخی منابع پلیس محلی گزارش شد که احتمال دارد انگیزه قاتل، نفرت مذهبی بوده باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در مقابل، به نقل از دیگر منابع پلیس گفته شد که ممکن است قتل با انگیزه شخصی صورت گرفته باشد زیرا گریک هیل همسایه سه فرد مقتول بود و بین آنان سابقه اختلاف و درگیری لفظی در مورد استفاده از پارکینگ وجود داشته است. همسر قاتل نیز گفته بود که این قتل صرفا به دلیل اختلاف بر سر مسایل شخصی بروز کرده و شوهرش دارای تعصب خاص مذهبی نبوده است.

با اینهمه، کوتاه مدتی پس از وقوع قتل، مطالبی در توئیتر منتشر شد که با انتساب این واقعه به تنفر مذهبی، از اینکه خبر آن پوشش رسانه‌ای گسترده‌ای در جهان انعکاس نداشته انتقاد به عمل آمده بود. برخی رسانه‌های داخلی ایران نیز همین نظر را تکرار کردند.

در مقایسه با واکنش گسترده جهانی به عملیات اسلامگرایان تندرو در اوایل ماه ژانویه در پاریس که به کشته شدن هفده نفر، از جمله تعدادی از روزنامه نگاران نشریه شارلی ابدو منجر شد، پوشش رسانه‌ای واقعه چپل‌هیل در ساعات پس از این واقعه، از حد گزارش وقایع متعدد تیراندازی و قتل در آمریکا فراتر نرفت تنها بعد از مطرح شدن امکان وجود انگیزه عقیدتی بود که این حادثه پوشش گسترده یافت.

اظهارات رجب طیب اردوغان در حالی منتشر می‌شود که روابط بین او و رئیس جمهوری آمریکا در یکی دو سال اخیر تا حدودی به سردی گراییده است. سال گذشته، آقای اردوغان گفت که روابط شخصی او با باراک اوباما به صمیمیت سابق نیست و آن دو دیگر مانند گذشته، به طور مستقیم با هم گفتگوی تلفنی ندارند زیرا رئیس جمهوری آمریکا از اقدام لازم در سوریه خودداری ورزیده است. وی گفت که به جای اوباما، با جو بایدن، معاون او در مورد مسایل عراق گفتگو می‌کند.

ترکیه تنها کشور مسلمان عضو پیمان ناتو است و سال‌هاست که خواستار ورود به اتحادیه اروپا بوده است. اگر چه این کشور با آمریکا در مبارزه علیه نیروهای دولت اسلامی - داعش - همکاری دارد، اما در زمینه نحوه حمایت از مخالفان حکومت سوریه به خصوص از زمان خودداری باراک اوباما از دست زدن به عملیات نظامی علیه حکومت سوریه، بین دو طرف اختلاف نظر جدی وجود داشته است.
آقای اردوغان عضو حزب اسلامگرای توسعه و عدالت است که حدود سیزده سال است قدرت را در ترکیه در دست دارد. دولت ترکیه به شدت با ادامه زمامداری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، مخالف بوده است. در حالیکه اکثر مردم سوریه مسلمانان سنی هستند، خانواده اسد از اقلیت علوی مذهب است و به گفته منتقدان رژیم، مواضع قدرت سیاسی و امکانات اقتصادی را در اختیار پیروان این فرقه قرار داده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016