یکشنبه 17 اسفند 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
16 اسفند» تخریب شهر باستانی حضر توسط داعش
15 اسفند» عملیات تخریب شهر باستانی "نمرود" توسط داعش
پرخواننده ترین ها

بوکو حرام با داعش بیعت کرد

0,,18256616_303,00.jpg
گروه اسلام‌گرای بوکو حرام در نیجریه در یک پیام ویدیویی اعلام کرد که با خلیفه ابوبکر بغدادی، رهبر گروه "دولت اسلامی" بیعت می‌کند. این پیام ویدیویی که در اینترنت منتشر شده، به ابوبکر شکاو، رهبر بوکوحرام نسبت داده شده است.

به گزارش دویچه وله٬ گروه تندروی اسلام‌گرای بوکو حرام در نیجریه در یک پیام ویدیویی اعلام کرد که به گروه "دولت اسلامی" می‌پیوندند. در این پیام، بوکوحرام اعلام می‌کند که "در زمان خطر و موفقیت" پیرو ابوبکر بغدادی خلیفه خودخوانده‌ی "دولت اسلامی" خواهد بود.

این پیام که به ابوبکرشکاو، رهبر بوکوحرام نسبت داده شده، آمده است: «ما تمام مسلمانان سراسر جهان را به بیعت با خلیفه فرا می‌خوانیم.» این پیام به دو زبان عربی و انگلیسی در اینترنت منتشر شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


"بوکو حرام" نام رسمی گروهی خشونت‌گرا و مسلح در نیجریه است که از سال ۲۰۰۹ برای برپایی حکومت اسلامی مبتنی بر قانون شریعت تلاش می‌کند.

شبه‌نظامیان این گروه سنی تروریستی تا کنون دست به گروگانگیری‌ها و سوءقصد‌های خونین متعددی زده و تا کنون بیش از ۱۳ هزار نفر را به قتل رسانده‌اند.

شنبه شب (۷ مارس/ ۱۶ اسفند) در شهر مایدوگوری در شمال نیجریه طی یک عملیات انتحاری گروه بوکوحرام، دست‌کم ۵۰ نفر کشته شدند.

این گروه در ماه‌های اخیر نفوذ خود را به کشورهای نیجر، کامرون و چاد نیز گسترش داده است. دولت نیجریه پیشروی‌های این گروه را "بد اما قابل پیش‌بینی" خوانده و خواستار ائتلاف جامعه جهانی در مقابله با بوکو حرام شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از ریتا کاتز، کارشناس امور تروریسم می‌نویسد: «بوکو حرام از یک گروه کوچک جهادی حالا تبدیل به یکی از مهمترین بازوهای دولت اسلامی شده است. با پیشروی این گروه در شمال آفریقا، دولت اسلامی در تلاشش برای تشکیل یک خلافت اسلامی پیشرفت کرده است.»

هم‌اکنون در افغانستان، پاکستان و شمال آفریقا گروه‌های جهادی متعددی به "دولت اسلامی" پیوسته‌اند. "دولت اسلامی" هم‌اکنون بخش‌های بزرگی از سوریه و عراق را در اختیار دارد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016