چهارشنبه 19 فروردین 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

سفر ظریف به اسلام‌آباد برای گفت‌وگو در مورد بحران یمن

وزیر خارجه ایران به پاکستان سفر کرد تا در مورد راه حل سیاسی بحران یمن با مقام‌های پاکستان گفت‌وگو کند. هم‌زمان در پارلمان پاکستان بحث در مورد شرکت یا عدم شرکت این کشور در ائتلاف نظامی ضد حوثی‌های یمن جریان دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه (۱۹ فروردین/ ۸ آوریل) عازم مسقط، پایتخت عمان شد. به گزارش خبرگزاری مهر، او پس از توقفی چندساعته در عمان راهی اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان خواهد شد. مقام‌های پاکستان می‌گویند، بررسی راه حل سیاسی بحران یمن از اهداف این سفر خواهد بود.


محمدجواد ظریف در عمان

همزمان با دیدار ظریف از پاکستان بحث‌هایی در پارلمان این کشور جریان دارد که پیوستن یا عدم پیوستن پاکستان به ائتلاف ضد شورشیان حوثی یمن به رهبری عربستان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بررسی تحولات منطقه

خبرگزاری مهر هدف سفر دوروزه ظریف به عمان و پاکستان را بررسی روابط دوجانبه و تحولات منطقه خوانده است. خبرگزاری آلمان نیز می‌‌نویسد، این سفر در تلاش برای بازسازی صلح در منطقه پرتنش خاورمیانه صورت می‌گیرد؛ جایی که ائتلافی متشکل از ۱۰ کشور به رهبری عربستان سعودی با شورشیان حوثی شیعه یمن می‌جنگد؛ شورشیانی که گفته می‌شود از حمایت ایران برخوردارند.

نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان روز سه‌شنبه (۷ آوریل) گفت، پاکستان و ترکیه به‌دنبال راه حل سیاسی بحران یمن‌اند و از ایران دعوت کرده‌اند تا به تلاش‌های آن‌ها بپیوندد.

شریف در پارلمان این کشور تصریح کرد: «ایران باید بپیوندد و ارزیابی کند، آیا سیاستش درست است یا نه.»

به گفته وزیر خارجه پاکستان، ظریف با شریف و سرتاج عزیز، مشاور امنیت ملی پاکستان دیدار و در مورد سرعت بخشیدن به تلاش‌برای استقرار صلح در یمن گفت‌وگو خواهد کرد.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان در باره تلاش‌های این کشور گفته است، نخستین اولویت در گفت‌وگوها این است که پاکستان به عنوان میانجی در منازعات یمن نقش ایفا کند.

آصف می‌گوید، عربستان سعودی از اسلام‌آباد خواسته تا واحدها، جت‌های جنگنده و کشتی‌های جنگی را برای کمک به ائتلاف ضد حوثی‌های یمن آماده کند.

تلاش‌های ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز روز سه‌شنبه در دیدار با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در تهران بر ضرورت برقراری صلح در یمن تأکید کرد. اردوغان گفت: «ما نیاز داریم به عنوان جبهه‌ای متحد جلوی کشتار و خونریزی را بگیریم.»

رئيس‌جمهور ایران نیز بر ضرورت تلاش برای برقراری صلح در یمن تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: خامنه‌ای در دیدار با اردوغان: برخی حکومت‌های اسلامی خیانت می‌کنند

پاکستان متحد پر و پا قرص عربستان سعودی ‌است. اما این کشور که نیاز وافری به انرژی دارد اخیرا روابط اقتصادی و سیاسی گرمی با ایران برقرار کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، عرفان شهزاد، محقق ارشد اندیشکده مطالعات سیاسی می‌گوید، اسلام‌آباد اینک بر سر دوراهی سختی برای راضی نگه داشتن هم‌زمان هر دو کشور عربستان و ایران قرار گرفته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016