شنبه 16 خرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

ناگفته های هاشمی از ارتحال خمینی و انتخاب رهبری

rafsanjani_akbar_persian_herald.jpg
آیت الله هاشمی رفسنجانی در آغاز جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان چگونگی انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری بعد از ارتحال امام (ره) و اشاره به اینکه در آن زمان 14 نفر قصد داشتند جریان انتخاب رهبری را به نحو دیگری رقم بزنند، تاکید کرد: مباحث انجام شده ثبت و ضبط شده است که البته هنوز قابل انتشار و بازگویی نیست.

به گزارش پایگاه خبری «تیک»، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آغاز این جلسه طی سخنانی، با تبريك ولادت باسعادت حضرت حجت، مهدي موعود(عج) به اعضای مجمع و آحاد مردم متديّن كشورمان و منتظران واقعي آن حضرت، گفت: ظهور حضرت صاحب الزمان(عج) در وقت مقرري كه خداوند تعيين فرموده‌اند، انجام خواهد شد و بعد از سپري شدن يك دوره سخت فشار و ظلم كه بر مردم جهان مي‌گذرد، با ظهور آن حضرت، دنيا شكل ديگري خواهد يافت و زندگي انسان‌ها با علم و تعقل و به دور از هياهوهاي جاهلانه و ظالمانه، تداوم خواهد يافت.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ايشان با آرزوي تعجيل در فرج آن امام منجي بشريت در زمان حاضر و روشن شدن چشم همه جهانيان به جمال آن حضرت، گفت: حضرت حجت(عج) خود از طولاني شدن زمان ظهورشان در زحمت هستند، ولي خداوند صبور و عادل است و اين ظهور در زمان مقرر به اذن الهي انجام خواهد شد.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با تسليت ايام رحلت و سوگواري حضرت امام خميني(ره)، گفت: برگزاري باشكوه مراسم رحلت معمار بزرگ و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران بحمدلله در سراسر كشور با شكوه فراوان برگزار شد كه اين شكوه حكايت از آن دارد كه مردم همچنان به راه و سيره امام راحل وفادارند.

ايشان با اشاره به سخنان رهبري معظم انقلاب اسلامي در مرقد مطهر امام راحل گفت: سخنان ارزشمند و رهنمودهاي ايشان در اين مراسم، شكوه اين ايام را كامل كرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، پانزده خرداد را نقطه عطفي در تاريخ مبارزات مردم ايران عليه رژيم ستم شاهي و طاغوت توصيف كرد و گفت: پس از تصويب قانون انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي، توسط دولت شاهنشاهي، امام(ره) با هدايت مردم، به طور جدي با دولت وارد مبارزه شدند تا حدّی که دولت ظرف مدت کوتاهی، مجبور به عقب نشینی شد و قدرت رهبری امام و تبعیت مردم از ایشان در راه اسلام و معارف دینی جامعه، بسیار نیرومند آشکار شد.

ایشان افزود: تحریم رفراندوم شاهنشاهی و جشن نیمه شعبان در آن زمان توسط امام، موجب خشم بیشتر شاه شد تا جایی که کماندوها به مراسم عزاداری امام جعفر صادق(ع) در مدرسه فیضیه و جلسه عزاداری آیت‌الله العظمی گلپایگانی، حمله کردند و با ضرب و شتم و غارت حجره‌های طلاب، جلسه را به هم زدند و چند روز بعد معافیت از سربازی طلاب حوزه را لغو و جمعی از آنان را بازداشت و عده‌ای را به خدمت سربازی فرستادند که من هم جزء آن گروه بودم.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ذکر خاطراتی از دوران سربازی خود در پادگان باغ شاه تهران و فعالیت‌های مذهبی، انقلابی طلاب در دوران سربازی، گفت: من از پادگان مرخصی گرفتم و برای دیدار همسر و فرزندان به قم رفتم و خدمت امام رسیدم، امام بسیار محبت کردند، شرحی از پادگان و وضع طلاب که حدود پنجاه نفر بودیم، دادم و امام فرمودند در روز عاشورا سخنرانی مهمی خواهند داشت. روز عاشورا طلاب در فضای باغ شاه برای سربازها سخنرانی داشتند، رژیم از فعالیت طلاب در پادگان‌ها نیز به ستوه آمد تا جایی که سپهبد عظیمی، همان روز در بازدید از باغ شاه به فرماندهان اعتراض کرد که چرا پادگان را طلاب‌ خانه و به حوزه علمیه تبدیل کرده‌اند؟

ایشان افزود: سخنرانی کوبنده امام در عصر عاشورا در مدرسه فیضیه قم آبروی شاه را به طور کامل خدشه دار کرد و شاه فهمید که امام در مبارزه بسیار جدی هستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: شبانه امام را از منزلشان دستگیر و به زندان منتقل کردند و علیرغم آمادگی پلیس، ارتش و ساواک فردای آن روز مردم در تهران و شهرهای دیگر و به خصوص ورامین قیام کردند.

ایشان ادامه داد: در دوران آموزش گردان‌ها را از جمله طلاب با کوله‌بار، پیاده از باغ شاه به اردوگاه آموزش نظامی چیتگر بردند که روی چادرها شعار مرگ بر شاه و زنده باد خمینی نوشته شده بود، مطلع شدم که در ستاد من را متهم کردند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: هر چند رژیم شاه موفق شد با زندانی کردن و سپس تبعید امام و سرکوب مردم، موقتاً، قیام مردم را ساکت کند، ولی همان وقایع آتش زیر خاکستری شد که بعدها، شعله‌های آن در انقلاب اسلامی سال 57 فروزان، برافروخته و انقلاب اسلامی پیروز شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پانزدهم خرداد، به ویژه در شهرهای قم، ورامین و تهران، از خانواده‌های معزز آن عزیزان نیز تجلیل کرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، برگزاری مناسب مجلس خبرگان رهبری پس از رحلت حضرت امام(ره) را برای تعیین رهبری نظام، یکی از مقاطع درخشان انقلاب اسلامی ذکر کرد.

ایشان افزود: بعد از رحلت امام اعضای خبرگان شبانه برای تشکیل جلسه به تهران فراخوانده شدند تا خللی در اداره کشور ایجاد نشود. در آن زمان 14 نفر قصد داشتند جریان انتخاب رهبری را به نحو دیگری رقم بزنند که اکثریت اعضا با تصمیم قاطع خود، رهبری آیت‌الله خامنه‌ای را اعلام کردند.

ایشان با تأکید بر اینکه بحث شورایی یا فردی بودن رهبری در آن زمان مطرح و موافقین و مخالفینی داشت، گفت: شخص آیت‌الله خامنه‌ای در موافقت با رهبری شورایی سخنرانی کردند که در نهایت در رأی‌گیری، 45 نفر به فرد و 35 نفر به شورایی رأی دادند که در نتیجه با رد نظریه شورای رهبری، به انتخاب رهبری معظم انقلاب رسیدیم.

ایشان گفت: مباحث انجام شده در مورد انتخاب شورایی ثبت و ضبط شده است که البته هنوز قابل انتشار و بازگویی نیست.

در ادامه این جلسه، آقای مظفر یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با تسلیت ایام درگذشت امام(ره) و تبریک آغاز رهبری آیت‌الله خامنه‌ای، به ذکر مشاهدات یک خبرنگار کانادایی، آقای روبین وود زورث در مورد شخصیت گیرا و نفوذ کلام امام(ره) در انقلاب و نزد مردم ایران در کتابی به نام «زیباترین خاطرات من» پرداخت.

شایان ذکر است درجلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که علاوه بر اکثریت اعضا، وزرای اطلاعات و دادگستری، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی و معاون سیاسی وزیر کشور نیز حضور داشتند، یک بند و دو تبصره دیگر از سیاست‌های کلی انتخابات به شرح ذیل به تصویب رسید:

21ـ ممنوعیت ورود قوای سه‌گانه، اعم از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های تابعه آنها، سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان

تبصره 1ـ ورود افراد به صورت شخصی و بدون استفاده از موقعیت حقوقی و امکانات دولتی بلامانع است.

تبصره 2ـ مجریان و ناظران انتخابات حق جانبداری از داوطلبان را ندارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016