جمعه 2 مرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

گزارش رویترز از گرفتاری بانکی ایرانیان مقیم آمریکا

5adff51c.jpg
خبرگزاری صداوسیما - توافق هسته‌ای ایران می تواند در نهایت به هزاران آمریکایی-ایرانی تبار که درگیر کاغذبازی، بسته شدن حساب های خود و حتی پیگرد قضایی بوده اند، کمک کند معاملات بانکی انجام دهند، هر چند که بعید است این گشایش به این زودی اتفاق افتد.
به گزارش رویترز در حالی که واشنگتن در سال‌های اخیر تحریم‌ها را علیه تقریبا هرگونه تجارت با ایران تشدید کرده، انتقال‌های بانکی بین‌المللی که بیشتر آمریکایی‌ها آن را امری پیش پا افتاده می‌دانند، برای نزدیک به ۵۰۰ هزار آمریکایی-ایرانی تبار مستقر در آمریکا بیش از پیش دشوار شده است.

آمریکایی‌های-ایرانی تبار و خانواده‌های آن‌ها که قصد دارند حواله بفرستند و دریافت کنند، از دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که نیازمند دریافت پول شهریه خود از خانواده‌شان هستند گرفته تا آمریکایی‌های -ایرانی تبار که قصد دارند اموال والدین متوفی خود را در ایران انحصار وراثت کنند، به شدت از این محدودیت‌ها لطمه خورده‌اند.

رضا هدایتی، یک رادیولوژیست در نیویورک که حتی یک سنت از محل فروش اخیر خانه خانواده خود در ایران دریافت نکرده است، می‌گوید: «پول من آن‌جاست ولی من نمی‌توانم این‌جا از آن استفاده کنم».



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


هدایتی، ۷۰ ساله، که در سال ۱۹۷۳ به آمریکا مهاجرت کرد، هنوز نمی داند چگونه این پول را از ایران خارج کند.

توافق تاریخی که هفته گذشته ایران و شش قدرت بزرگ امضا کردند، کورسوی امیدی برای افرادی همچون هدایتی است.

این توافق در نهایت برخی محدودیت‌ها در زمینه ارتباط با چندین بانک بزرگ ایرانی را لغو خواهد کرد.

ممنوعیت تجاری آمریکا هم‌چنان انتقال‌های مستقیم بین بانک‌های آمریکایی و ایرانی را غیرممکن می‌کند ولی این تغییر می تواند راه را برای بانک‌های اروپا یا منطقه خلیج فارس به عنوان عمل به عنوان واسطه انتقال پول بین اعضای خانواده‌ها در آمریکا و ایران باز کند.

یک روزنه در ممنوعیت تجارت آمریکا با ایران امکان فرستادن حواله‌جات خانوادگی را فراهم می‌کند ولی این پول‌ها باید از طریق نهادهای مالی کشور ثالت که با ایران ارتباط دارد، انتقال یابد.

با توجه به این که طیفی از تحریم‌های غیرهسته‌ای آمریکا علیه ایران پابرجا می‌ماند، بانک‌های بزرگ هم‌چنان فوق‌العاده نگران ارتباط با موسسات ایرانی هستند.

انتظار نمی رود وزارت خزانه داری آمریکا، برچسبی را که بر کل بخش مالی ایران به عنوان یک منبع «نگرانی اصلی در زمینه پولشویی» زده است بردارد.

شماری از بانک‌های عمدتا اروپایی از جمله «اچ اس بی سی» و «ب ان پ پاریبا» از سال ۲۰۰۹ به علت نقض تحریم‌ها تقریبا ۱۴ میلیارد دلار در زمینه مجازات‌های آمریکا پرداخت کرده‌اند.

با این حال، ایتان جی فیچ، معاون سابق اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا که بر تحریم‌ها نظارت می‌کند، اعلام کرد برخی از موسسات مالی خارجی در نهایت می‌خواهند اوضاع را محک بزنند.

فیچ که هم اکنون وکیلی در واشنگتن است که به موسسات مالی مشاوره می‌دهد، افزود: «این به نوعی یک روند ساخت کند خواهد بود ولی من فکر می‌کنم این اتفاق خواهد افتاد».

برخی از معاملات، همچون فروش ملک در ایران، نیازمند کسب مجوز از اداره کنترل دارایی‌های خارجی است که معمولا به فروشنده اجازه می دهد پول را انتقال دهد.

وکلا می‌گویند روند اخذ مجوز فروش می تواند شش ماه یا بیشتر طول بکشد و هزینه‌های حقوقی آن می تواند از دو هزار تا ۱۲ هزار دلار باشد.

فرهاد علوی، یک وکیل در واشنگتن که به آمریکایی‌های-ایرانی تبار برای تسهیل ارسال حواله‌جات به ایران و از این کشور کمک می‌کند، اعلام کرد: «خیلی از این معاملات که از لحاظ قانونی امکان‌پذیر است، از لحاظ پشتیبانی چالش برانگیز است».

آمریکایی‌های-ایرانی تبار بیشتر مجبور هستند به صرافان غیررسمی در کشورهایی همچون ترکیه یا امارات عربی متحده برای انتقال پول بین ایران و آمریکا متوسل شوند.

به گفته ناظران و دادستان‌های آمریکایی، بسیاری از این موسسات هم‌چنین مورد استفاده پولشویان و دیگر شبکه‌های تبهکار قرار می‌گیرند.

سال‌ها تحریم‌، برخی از آمریکایی‌های-ایرانی تبار را گرفتار کرده است.

در یک مورد برجسته، ماموران فدرال در سال ۲۰۱۰ به خانه محمودرضا بانکی، یک مهاجر ایرانی و شهروند آمریکایی که برای شرکتی در نیویورک کار می‌کرد، پس از آن حمله کردند که وی حدود ۳٫۴ میلیون دلار از اعضای خانواده خود در ایران دریافت کرد.

بانکی گفت این پول، که وی در مالیات‌های خود اعلام و از بخشی از آن برای خرید یک آپارتمان در نیویورک استفاده کرده بود، در پی حل و فصل پرونده طلاق مادرش به دست آمده است.

این فرد ۳۹ ساله به اتهام توطئه برای نقض قوانین تحریم‌ها مجرم شناخته و به دو و نیم سال حبس محکوم شد.

یک دادگاه استیناف در سال ۲۰۱۲ این محکومیت را لغو کرد ولی بانکی تا آن زمان ۲۲ ماه را در حبس گذرانده بود.

بانکی، که به علت بیان سخنان کذب هم‌چنان دارای سوابق کیفری است، در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرد در یک مقطع با یک قاتل محکوم در یک سلول فوق امنیتی هم بند بوده است و هم‌چنان تلاش می‌کند کار پیدا کند.

بسیاری از آمریکایی‌های-ایرانی تبار به نحوی ملایم‌تر گرفتار هستند.

بنابر اعلام «شورای ملی ایرانیان آمریکا» مستقر در واشنگتن و دیگر آمریکایی‌های-ایرانی تبار، برخی موفق شده‌اند پول را وارد حساب‌های خود در آمریکا کنند ولی این حساب‌ها بعدا به طور یک‌جانبه توسط بانک‌های آمریکایی که نگران نقض قوانین تحریم‌ها هستند، بسته شده است.

احسان لرافشار، یک انسان شناس ۳۸ ساله از اورنج نیوجرسی اعلام کرد در سال ۲۰۱۲ برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در نیویورک، از ایران به آمریکا آمده است.

دو ماه بعد، وی متوجه شده است که «بانک آمریکا» حساب وی را با ۱۸ هزار دلار موجودی که خانواده وی به طور قانونی انتقال داده بودند، مسدود کرده است.

لرافشار افزود دو ماه بعد، بانک آمریکا پولش را به وی بازگرداند ولی از بازگشایی حساب وی خودداری کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016