سه شنبه 20 مرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
19 مرداد» حضور وکيل شرعی رهبری در سوريه + تصاوير
14 مرداد» مرگ ۹۰۰ عضو حزب‌الله در جنگ سوريه
پرخواننده ترین ها

سوریه: مازن درویش سرانجام آزاد شد؛ اکنون باید تبرئه شود، بیانیه برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر


پاریس ـ ژنو، ۱۰ اوت ۲۰۱۵ ـ برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر اعلام کرد: آزادی مدافع سر‌شناس حقوق بشر مازن درویش امروز پس از سه سال و نیم حبس نگرانی زیادی را رفع کرده است.

با وجود آزادی، مازن درویش، همچون همکارانش حسین غریر و هانی الزیتانی، به «تبلیغ اقدامات تروریستی» متهم شده و در دادگاه ضدتروریسم سوریه محاکمه می‌شود. سازمان ما خواهان لغو تمام اتهام‌های اوست. حکم او در ۳۱ اوت صادر خواهد شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر، گفت: «مازن، حسین و هانی تروریست نیستند. آن‌ها مدافع حقوق بشر هستند. تمامی اتهام‌های آن‌ها باید فوری لغو شود.»

این سه مدافع حقوق بشر از زمان دستگیری در ۱۶ فوریه ۲۰۱۲ در شرایطی در حبس به سر برده‌اند که معادل ناپدیدشدن قهری است و چندین بار مورد شکنجه قرار گرفته‌اند. به تازگی، یعنی از ۳ مه تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵، محل حبس آن‌ها نامعلوم بود.

جرالد استابروک، دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، نیز گفت: «ما از دادگاه ضدتروریسم سوریه می‌خواهیم آن‌ها را در حکم ۳۱ اوت خود تبرئه کند، زیرا آزار قضایی آن‌ها با هدف تنبیه به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری انجام شده است.»

مازن درویش، رئیس مرکز رسانه‌ها و آزادی بیان سوریه (SCM) ـ یکی از سازمان‌های عضو فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر ـ و همکارانش حسین غریر و هانی الزیتانی، در فهرستِ عفو به مناسبت عید فطر قرار داشتند. دو همکار او در تاریخ‌های ۱۷ و ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۵ آزاد شدند.

مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ۲۶۲/۶۷ خود به تاریخ ۱۵ مه ۲۰۱۳ خواهان آزادی این سه مدافع حقوق بشر شد. در ژانویه ۲۰۱۴، گروه تحقیق حبس‌های خودسرانه سازمان ملل حبس این سه مدافع حقوق بشر را خودسرانه و محروم از آزادی به خاطر فعالیت‌های حقوق بشری دانست و خواهان آزادی فوری آن‌ها شد. سرانجام، قطعنامه شماره ۲۱۳۹ شورای امنیت سازمان ملل نیز در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۱۴ خواهان آزادی تمام زندانیان سوریه که خودسرانه به حبس افتاده‌اند، شد.

برنامه نظارت از زمان دستگیری مازن، حسین و هانی از دولتمردان خواهان آزادی آن‌ها شده است. یک سال پس از دستگیری، قاضی تحقیق دادگاه ضدتروریسم با اشاره صریح به فعالیت مازن درویش برای ترویج و حمایت از حقوق بشر به آن‌ها اتهام تفهیم و علیه آن‌ها کیفرخواست صادر کرد.

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر در سال ۱۹۹۷ به صورت برنامه مشترک فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه ایجاد شد. هدف این برنامه مداخله در موارد سرکوب مدافعان حقوق بشر، جلوگیری از این سرکوب و چاره جویی در باره آن است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016