پنجشنبه 26 شهریور 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

نزول ۷ پله‌ای ایران در رده‌بندی اقتصادهای جهان طی ۳ سال اخیر

تولید ناخالص داخلی ایران در دوره ۳ ساله تشدید تحریم های غرب ۱۶۰ میلیارد دلار کاهش یافت و ایران در رده بندی اقتصادهای بزرگ دنیا طی این مدت ۷ پله نزول کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده توسط بانک جهانی نشان می دهد از سال ۲۰۱۲ که سیاست تحریم غرب علیه ایران تشدید شده است تولید ناخالص داخلی ایران کاهش قابل ملاحظه ای داشته است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پیش از تشدید تحریم ها یعنی در سال ۲۰۱۱ تولید ناخالص داخلی ایران ۵۷۶ میلیارد دلار برآورد شده بود که با تشدید تحریم ها این رقم در سال بعد از آن به ۵۵۷ میلیارد دلار کاهش یافت. روند نزولی تولید ناخالص داخلی ایران در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ نیز ادامه یافت و رقم تولید ناخالص داخلی ایران در این سال ها به ترتیب به ۴۹۳ میلیارد دلار و ۴۱۵ میلیارد دلار رسید.
در عین حال تحریم ها تنها عامل کاهش تولید ناخالص داخلی ایران نبوده است بلکه افت شدید قیمت نفت نیز به ویژه در سال ۲۰۱۴ به این روند دامن زده است.
بر این اساس تولید ناخالص داخلی ایران طی دوره سه ساله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ با افت ۲۸ درصدی مواجه شده است. اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۶۰ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۱ کوچکتر شده است.
به همین ترتیب ایران در رده بندی اقتصادهای بزرگ جهان در طی سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ با نزول ۷ پله ای مواجه شده است. ایران که در سال ۲۰۱۱ در رتبه ۲۱ بزرگترین اقتصادهای جهان قرار داشت در سال ۲۰۱۴ به جایگاه ۲۸ نزول داشته است.
آمریکا با تولید ناخالص داخلی ۱۷.۴ تریلیون دلار بزرگترین اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۴ شناخته شده است. چین با ۱۰.۳ تریلیون دلار در رتبه دوم و ژاپن با ۴.۶ تریلیون دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016