جمعه 10 مهر 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

مقامات ایران: عربستان در پی ایجاد تنش میان ایران و بحرین است

در پی اخراج کاردار ایران از بحرین برخی مقامات ایرانی عربستان را متهم به ایجاد تنش میان تهران و منامه کردند. پس از کشف کارگاه بمب‌سازی در بحرین، مقامات این کشور مدعی شدند که این کارگاه در ارتباط با سپاه قدس بوده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگویی با خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد: «بحرین کنسولگری ما را تعطیل کرده است به طوری که این کشور ادعا داشته است که ایران باید سفارت خود را در آن جا تعطیل کند و این مسئله از سوی عربستان کلید خورده است.»

رضایی در این گفت‌وگو که در روز جمعه (۲ اکتبر/۱۰ مهر) بازتاب رسانه‌ای داشت، تنش موجود میان ایران و بحرین را در راستای تحریکات دولت عربستان سعودی علیه جمهوری اسلامی دانست و افزود: «ما به دنبال ماجراجویی نیستیم و باید اقتدارمان را حفظ کنیم.»

رضایی تاکید کرد که به آینده روابط ایران با عربستان خوش‌بین نیست. او گفت: «البته سعودی‌ها در مقابل ایران کسی نیستند.» او افزود که اقدامات عربستان "تند و غیرمنطقی" است و اعمال این کشور "یکی از عوامل موثر حمله صدام به ایران" محسوب می‌شود.

منصور حقیقت‌پور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز تنش میان تهران و منامه را ناشی از سیاست‌های عربستان سعودی خواند. بنا به گزارش سایت "خانه ملت" او گفت: «دولت بحرین در حد و اندازه‌ای نیست که اینگونه اقدامات را انجام دهد بلکه برخی حلقه‌های وابستگی این کشور به عربستان عامل این اقدام است.»

حقیقیت‌پور تاکید کرد: «در صورت اصلاح رفتار عربستان موضع و رفتار بحرین هم به تبع آن اصلاح خواهد شد.»

اغلب کشورهای عرب حاشیه خلیج ‌فارس ایران را متهم به دخالت در امور داخلی خود می‌کنند. وزارت خارجه بحرین در روز یک‌شنبه (۱۹ ژوييه/۲۸ تیر) کاردار سفارت جمهوری اسلامی در منامه را احضار کرد. مقامات بحرینی اعتراض خود را نسبت به سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مبنی بر "دفاع از ملت مظلوم بحرین" به کاردار ایران ابلاغ کردند.
0,,18550747_303,00.jpg
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز ضمن رد ادعاهای مقامات بحرینی پیرامون حمایت ایران از گروه‌های تروریستی در این کشور خطاب به آنان گفت: «به جای فرافکنی و جوسازی منفی، به ریشه مشکلات خود توجه کرده و با اقدامات اعتمادساز، زمینه مناسب و لازم را برای انجام گفت‌وگوهای جدی جهت حل معضل سیاسی آن کشور فراهم سازند.»

حامد هرشانی، رئیس کمیته امور خارجی در پارلمان کویت، روز ۸ شهریور )۳۰ اوت) گفت: «برای همه روشن شده که ایران دشمنی است که توطئه می‌چیند تا کشورها و منابع ما را ببلعد؛ این کشور دشمن حقیقی منطقه است.»

دولت بحرین در روز پنج‌شنبه (۱ اکتبر/۹ مهر) محمدرضا بابایی، کاردار ایران در منامه را "عنصر نامطلوب" خواند و به او ۷۲ ساعت فرصت داد که خاک بحرین را ترک کند. این اقدام واکنشی به کشف یک کارگاه بزرگ ساخت بمب است که به گفته مقامات بحرینی در ارتباط با سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، قرار داشته است. دولت بحرین در روز پنج‌شنبه اعلام کرد که یک انبار مهمات و سلاح را در زیرزمینی در روستایی در نزدیکی منامه کشف کرده است.

عیسی الحمادی، وزیر اطلاع رسانی بحرین نیز در همین ارتباط گفت: «دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران نقشه‌های شومی برای بحرین دارد.»

بحرین پیشتر راشد سعد الدوسر، سفیر خود در ایران را فرا خوانده بود. مقامات بحرینی ایران را متهم می‌کنند که از گروه‌های مخالف در این کشور حمایت می‌کند. به گفته مقامات بحرینی برخی از این گروه‌ها درصدد انجام اعمال "خرابکارانه و تروریستی" در این کشور بوده‌اند.

دولت عربستان نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که یک لنج ماهیگیری ایرانی که حامل سلاح برای شورشیان حوثی در یمن بوده را در دریای عرب توقیف کرده است.

مقامات ایرانی ضمن تایید خبر توقیف لنج ایرانی گفته‌اند که این شناور، لنجی ماهیگیری بوده و هیچ گونه سلاحی حمل نمی‌کرده است. به گفته مقامات ایرانی، نشر خبرهایی از این دست باید به عنوان "عملیات روانی" از سوی عربستان علیه جمهوری اسلامی تلقی شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016