یکشنبه 19 مهر 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

کلیات طرح برجام در مجلس تصویب شد

صبح روز یکشنبه با ۱۳۳ رای موافق، و پس از حاشیه‌هایی طرح یک فوریتی اقدام متناظر و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ در اولویت کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


صبح روز یکشنبه با موافقت ۱۳۳ نماینده برای تغییر دستور مجلس و پس از حاشیه‌هایی، طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و ۱+۵ در اولویت کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد جوادظریف وزیر امور خارجه کشورمان، سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی و علی اکبر صالحی از مذاکره کنندگان ارشد هسته‌ای نیز برای حضور در جلسه بررسی و تصویب گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد برجام که یک فوریت آن در جلسه علنی ۱۲ مهر ۹۴ به تصویب رسیده بود در جلسه حاضر شدند.

پس سخنرانی مخالفان و موافقان نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در برجام را به تصویب رساندند.

منبع ویدئو: سایت لنزایران

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تصویب تغییر دستور مجلس به بررسی کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران پرداختند و در نهایت کلیات طرح برجام را با ۱۳۹ رای موافق و۱۰۰ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از۲۵۳ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

لاریجانی پس از تصویب کلیات گفت: جزییات طرح برجام روز سه‌شنبه در مجلس بررسی خواهد شد.

گزارش کامل ایسنا از روند بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی را در مطلب زیر بخوانید.

تجمع نمایندگان دلواپس در مقابل هیات رئیسه مجلس

دلواپسان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان عضو جریان پایداری در مقابل تریبون هیات رئیسه تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، در جریان جلسه علنی امروز مجلس و در زمان بررسی طرح اقدام متناظر ایران در اجرای برجام نمایندگان دلواپس مجلس با ابتکار حسینیان و کریمی قدوسی در مقابل هیات رئیسه تجمع کردند و در این میان دوندگی رسایی در صحن مجلس و تردد دائم وی به جایگاه هیات رئیسه نمود بیشتری داشت.

در میان تجمع کنندگان کریمی قدوسی، نبویان، رسایی، حسینیان و آقاتهرانی حضور فعال‌تری دارند و دائم با هیات رئیسه و رئیس جلسه مذاکره می‌کنند.

البته در میان این افراد برخی نمایندگان نیز با محفاظه‌کاری بیشتری حضور می‌یابند و دائم از بین آنها جدا می‌شوند و دوباره به صف آنها می‌پیوندند که رسایی از جمله این افراد است.

اظهارات بذرپاش در مخالفت با طرح اجرای برجام

مهرداد بذرپاش نماینده اصولگرای مجلس با کلیات طرح اجرای برجام مخالفت کرد و گفت که کسی منتظر مجلس نیست و توافق از روز ۲۶ مهر اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا بذرپاش در سخنان خود به هیأت رئیسه مجلس انتقاد کرد که چرا باعث شده مجلس اینطور دوتکه شود.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کمتر از دو ساعت این طرح را بررسی کرده و ۲۰۰ پیشنهاد را هم بررسی و یکجا رد کرده است.

او ادامه داد: آیا این بررسی به نظر شما درست و کارشناسانه است؟ اینکه ما از دولت خواسته‌ایم لایحه بدهد آیا کار بدی است؟ آیا تندروی است و آیا کاسب تحریم هستیم؟ بعضی‌ها نمی‌دانم این اعداد را از کجا می‌آورند و می‌گویند ۸۰ درصد، ۹۰ درصد و بعضاً ۱۲۰ درصد مردم موافق هستند. اگر ما به دنبال رأی و استفاده سیاسی بودیم آن طرف می‌ایستادیم.

بذرپاش مدعی شد: کسی منتظر ما نیست. خطی را شروع کردند که می‌گویند هر روز تأخیر اینقدر میلیارد ضرر است. این دروغ است. هر کس این حرف را می‌گوید به خاطر این است که شما را تحت فشار قرار دهد.

این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت: یکی از کشورهایی که ما با آن مواجه هستیم آمریکاست و هر دو مجلس سنا و نمایندگان با برجام مخالف هستند. رئیس جمهور آنها نیز یک سال بیشتر روی کار نیست. مگر مجلس آمریکا برجام را تصویب کرده که آنها از شما تصویب می‌خواهند. این حرف اشتباهی است که منتظر مجوز مجلس هستند. اگر بودند لایحه ارائه می‌کردند.

بذرپاش در ادامه به سخنان وندی شرمن اشاره کرد و از اعضای تیم مذاکره کننده خواست به صحبت‌های او پاسخ بدهند.

بذرپاش صحبت‌های وندی شرمن را اینطور نقل کرد: هیچ یک از بخش‌های طرح یک فوریتی مجلس مانع اجرایی شدن برجام نیست که مغایر با نیاز امروز ما و تأکید کاخ سفید باشد. روحانی بسیار دوست دارد روز اجرای برجام پیش از اجرای انتخابات مجلس باشد تا مردم ایران شاهد برداشته شدن تحریم‌ها باشند. حتی اگر تحریم‌ها هم برداشته شود به غیر از تحریم‌های محدود از قبیل تحریم‌های هوایی، پسته و خاویار، فعالان اقتصادی آمریکا اجازه نخواهند داد برداشته شود.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: وندی شرمن که خود عضو تیم مذاکره کننده است این حرف‌ها را می‌زند و حرف‌هایش تکذیب نمی‌شود. آیا ما نباید حساس باشیم که بعد از اجرای برجام چه میزان آز تحریم‌ها باقی می‌ماند؟ اگر طرف مقابل تحریم‌ها را برگرداند به بهانه‌هایی مثل حمایت از تروریسم و حقوق بشر تکلیف ما چیست؟ چند سال دیگر نه دولت است و نه تیم مذاکره کننده و همه عوض شده‌اند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: این یک سند است. این طرح را در کمتر از دو ساعت بررسی کردند. اینکه گفته می‌شود برجام حفره‌های امنیتی دارد آیا نباید برای ‌آن راه‌حلی ببینیم؟

در واکنش به اظهارات بذرپاش،

بروجردی: چرا به نتیجه رای‌گیری اعتراض دارید؟

علاءالدین بروجردی در واکنش به سخنان مهرداد بذرپاش در مخالفت با طرح اجرای برجام گفت: ایشان جزو تیم تهیه کننده طرح هستند. البته نه به معنای اینکه اصل طرح را تهیه کرده باشند.

به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی ادامه داد: ۴ نفر از فراکسیون اصولگرایان و ۳ نفر دیگر از فراکسیون رهروان نشستیم تمام ابعاد موضوع را دوستان پیشنهاد و نظر دادند. ما چند ساعت وقت گذاشتیم اما آقای رسایی طرح جایگزین را مطرح کردند. چند دقیقه به ایشان وقت داده شد و طرح‌شان را تشریح کردند، اما رأی نیاورد. اگر ملاک رأی آوردن است و ما هم بر اساس رأی آوردن در مجلس هستیم چرا اعتراض دارید؟

در ادامه این سخنان بذرپاش اعتراض خود را مطرح کرد که رئیس مجلس به او متذکر شد: شما هم مثل بقیه باید اجازه بگیرید تا بتوانید صحبت کنید.

نگاه به طرح برجام تک‌بعدی نباشد

یک نماینده موافق کلیات اجرای برجام از نمایندگان خواست کلیات این طرح را تأیید کنند و نگاهی یک‌بعدی به آن نداشته باشند.

به گزارش ایسنا، سیدبهلول حسینی در صحبت‌های خود گفت: چرا ما باید این طرح را رد کنیم در حالی که حاصل دو سال توافق طاقت‌فرساست و زحمات زیادی برای آن کشیده شده است؟

سید بوهلول حسینی همچنین گفت:‌ ما نباید نسبت به موضوع برجام و توافق نگاهی یک بعدی داشته باشیم بلکه باید به این قضیه از تمام زوایا بنگریم. مبادا فقط در پی تحقق آرمان‌ها باشیم. ما باید در مواجهه با مسائل داخلی و خارجی هم آرمان‌ها و هم واقعیت‌ها را در نظر بگیریم.

او تصریح کرد: بهترین نتیجه یک مذاکره خوب برد – برد است و ما در توافق به آن رسیده‌ایم اما برخی از دوستان چنان در برابر برجام جبهه می‌گیرند که گویی راه های متنوع‌تری داریم.

این نماینده مجلس همچنین خاطر نشان کرد: ما نمایندگان ملت هستیم و در حال حاضر قاطبه ملت فهیم و جسور ایران با لحاظ کردن همه شرایط با تصویب برجام موافقند.

لاریجانی در واکنش به تذکرات نادران،

طرح برجام یک طرح عادی نیست

نماینده مردم تهران در تذکری گفت: هیچ یک از ۲۰۰ پیشنهاد نمایندگان در خصوص برجام در کمیسیون امینت ملی بررسی نشده است که این سخن نادران با واکنش لاریجانی روبرو شد و گفت: تمام آنچه که شما گفتید مربوط به طرح‌های عادی است اما طرح برجام یک طرح عادی نیست.

به گزارش ایسنا، الیاس نادران در تذکری با استناد به تبصره ۳ و ۵ ماده ۱۴۵ آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: بررسی طرح‌ها و لوایح علاوه بر کمیسیون تخصصی باید در کمیسیون‌های فرعی نیز باید انحام شود و نظرات کمیسیون‌های فرعی در کمیسیون اصلی مطرح شود و بعد گزارش نهایی کمیسیون اصلی تدوین شود که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.

نادران با استناد به ماده ۱۵۰ آیین‌نامه داخلی مجلس ادامه داد: چگونگی رسیدگی به طرح‌ها و لوایح از نظر دو فوری یا یک فوری تعیین تکلیف کرده است و نمایندگان پیشنهاددهنده می‌توانند در کمیسیون اصلی حضور یافته و نظراتشان را اعلام کنند و کمیسیون موظف است ۲۴ ساعت قبل، از نمایندگان پیشنهاددهنده که پیشنهاداتشان را به صورت کتبی اعلام کرده‌اند، نظرخواهی کند، اما کمیسیون امنیت ملی چنین نکرده است. به ما بگویید کدام یک از ۲۰۰ پیشنهاد نمایندگان در کمیسیون امنیت مطرح و رسیدگی شد.

لاریجانی در واکنش به تذکرات نادران گفت: تمام آنچه که شما گفتید مربوط به رسیدگی به طرح‌ها و لوایح عادی است ولی طرح برجام طرح عادی نیست.

لاریجانی در پاسخ به تذکری،

مجلس طی ۳ ساعت لایحه غیرعادی برجام را بررسی می‌کند

در پی تذکر مهرداد لاهوتی مبنی بر الزام آیین‌نامه برای رسیدگی به طرح‌ها و لوایح مهم به مدت ۳ ساعت در مجلس لاریجانی این تذکر را وارد دانست و از مجلس نظرخواهی کرد که از ۲۴۵ نماینده حاضر ۱۴۶ نماینده این تذکر را وارد دانستند. بنابراین مجلس طرح برجام را در سه ساعت مورد رسیدگی قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، بر اساس رأی‌گیری انجام شده ۴ نماینده موافق و ۴ نماینده مخالف برجام در جلسه علنی امروز مجلس در کنار سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و نماینده دولت در قالب ۳ ساعت به ارائه نظرات خود خواهند پرداخت.

لاهوتی در تذکر خود با استناد به بند (د) ماده ۱۱۲ آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: بر اساس این ماده مجلس باید ۳ ساعت وقت بگذارد و برجام را رسیدگی کند و برای هر نماینده موافق و مخالف نیز ۱۵ دقیقه وقت بگذارد و طرح برجام را بررسی کند.

نماینده لنگرود تأکید کرد: ما امروز باید به دولت بگوییم که کجای کارش اشتباه است نه اینکه طرح جدیدی برایش به تصویب برسانیم.

لاریجانی در پاسخ به تذکر لاهوتی گفت: مدت نطق برای طرح‌های و لوایح مهم از جمله موافقتنامه‌ها و عهدنامه‌های بین‌المللی ۳ ساعت است اما از طرف دیگر ماده ۱۷۶ نیز ۲ موافق و ۲ مخالف را برای اعلام نظر نمایندگان پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: طرح برجام از جنس مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی نیست اما از جمله طرح‌های مهم است. از اینرو باید برای این مسأله تصمیمی بگیریم.

وی افزود: یا باید تعداد موافقان و مخالفان دو برابر شود یا از این لحظه به بعد که ۲ موافق و ۲ مخالف صحبت کرده‌اند، ۲ موافق و ۲ مخالف دیگر نیز صحبت کنند تا پس از صحبت‌های نماینده دولت و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جمعاً ۳ ساعت وقت برای طرح برجام اختصاص داده باشد.

سپس لاریجانی پیشنهاد دوم را به رأی گذاشت که از ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه ۱۴۶ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع به این درخواست داده شد. بدین ترتیب مجلس با اعلام نظر ۴ نماینده موافق و ۴ نماینده مخالف و به همراه اظهارنظر کمیسیون امنیت و نماینده دولت رأی مثبت داد.

[ادامه را با کلیک اینجا بخوانید]


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016