چهارشنبه 6 آبان 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

محمدحسن راستگو "مبتکر شیوه خاصی از آموزش و تفریح برای کودکان"، ایرج مصداقی

محمدحسن راستگو
حضور این "مربی کودک" در کشتارگاه اوین و در سیاه‌ترین سال‌های دهه‌ی ۶۰ و روزهایی که کودکان نابالغ با ساده‌ترین بهانه‌ها به جوخه‌‌ی اعدام سپرده می‌شدند گویای واژگونی مفاهیم در جمهوری اسلامی‌ است

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 



محمدحسن راستگو

در جمهوری اسلامی هیچ‌چیز سر جای خودش نیست. محمدحسن راستگو متولد ۱۳۳۲ در مشهد، آخوندی است که از وی به عنوان «مبتکر شیوه خاصی از آموزش و تفریح برای کودکان» نام برده می‌شود. او مدیریت «مرکز مربی کودکان حوزه علمیه قم را به عهده دارد و بیش از ۳۶ سال است که برنامه‌های متعدد تلویزیونی برای کودکان را اداره می‌کند. او همچنین مربیان پرورشى را در مراکز تربیت معلم و حوزه هاى علمیه درس می‌دهد.

این تنها هنر او نیست. چنانچه در تصویر زیر مشاهده می‌کنید او در حال مزه‌پرانی برای لاجوردی قصاب تهران در زندان اوین است.


نفر سوم از چپ محمدحسن راستگو

او همچنین یکی از کسانی بود که در عملیات فروغ جاویدان مجاهدین در سال ۶۷ همراه با «سردار» سعید قاسمی خود را به غرب کشور رساند و در سرکوب نیروهای مجاهدین و ارتش آزادیبخش فعالانه شرکت کرد. همان موقع برنامه تلویزیونی «روایت فتح» گفتگویی را نیز با وی در منطقه عملیاتی پخش کرد.

حضور این «مربی کودک» در کشتارگاه اوین و در سیاه‌ترین سال‌های دهه‌ی ۶۰ و روزهایی که کودکان نابالغ با ساده‌ترین بهانه‌ها به جوخه‌‌ی اعدام سپرده می‌شدند گویای واژگونی مفاهیم در جمهوری اسلامی‌ است.

برای شناخت دیدگاه‌های وی می‌توان به نظرات او در مورد برنامه‌ی «فیتیله، جمعه تعطیله» که برای کودکان تهیه می‌شود و از سیمای جمهوری اسلامی پخش می‌شود توجه کرد:

او که «مبتکر» تفکیک جنسیتی از کودکی و حتی پیش از «سن تکلیف» است، اختلاط کودکان را از اشکالات برنامه «فیتیله، جمعه تعطیله» دانسته و می‌گوید:

«هر چند بچه‌های حاضر در این برنامه کوچکند و از نظر شرعی، تکلیفی ندارند و من هم انسان تنگ‌نظری نیستم که حجاب کامل را برای بچه‌های نابالغ واجب بدانم، ولی مساله این است که دختر بچه باید بداند پوشش او با پسرها فرق دارد و مجاورتش با آنها کار درستی نیست، از این رو می‌توان با پوشاندن لباس‌های رنگی زیبا با پوشش مناسب به دختر بچه‌ها، آنها را از کودکی با این مفاهیم آشنا کرد و در برنامه‌‌های تلوزیونی هم می‌توان آنها را از هم جدا، یا یک برنامه ویژه دختران و یک برنامه ویژه پسران تولید کرد. »
http://persiangulf.blogfa.com/post-26.aspx

رئیس مرکز تربیت مربی کودک و نوجوان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، مساله هورا و جیغ کشیدن و سوت و کف زدن را در برنامه‌های کودک قابل پذیرش ندانسته و می‌گوید:

«هر چند شاید بتوان از کف‌زدن با مسامحه گذشت، ولی در موارد دیگر باید تجدید نظر شود، چرا که نادرستی آن مثل کراهت وجود مجسمه در مکان نمازگزار است با این توجیه که امروزه در ایران کسی از دیدن مجسمه به یاد بت نمی‌افتد، ولی باید دانست که احکام اسلام تنها برای یک منطقه جغرافیایی مثل ایران نیست و همین الان در کشورهایی مانند هند بت‌پرستی رواج دارد. به هرحال سخن این است که چرا ما با این فرهنگ قوی دینی و ایرانی، نوآوری نکنیم و لفظی را بر اساس فرهنگ و مذهب خودمان ابداع نکنیم و از الفاظی مانند هورا استفاده کنیم که شاید مخفف اهورامزدای زرتشتیان است که هنگام روشن کردن آتش آن را بیان می‌کردند.»

حجت‌الاسلام راستگو همچنین خواهان کنترل حرکات مجریان برنامه در حین اجرا شده و می‌گوید:‌

«به هر حال سازندگان برنامه فیتیله باید نسبت به انتخاب موسیقی‌ها دقت کافی داشته باشند و در حین اجرا نیز حرکات خود را کنترل کنند، چرا که در برخی موارد دیده شده که این حرکات بر بچه‌ها به ویژه دختر بچه‌هایی که در منزل این برنامه را تماشا می‌کردند، تاثیرگذار بوده و آنها را به حرکت واداشته است.»

این متخصص امور کودکان همچنین معتقد است «از آنجا که روز جمعه، ‌عید آل محمد(ص) است و ظهور حضرت حجت(ع) نیز در این روز خواهد بود، جا دارد هم در برنامه فیتیله و هم در برنامه عموپورنگ روی این مساله بیشتر و با ظرافت افزون‌تری کار شود.»

او همچنین در گفتگو با خبرگزاری رسا در تبیین وضعیت ادبیات کودک و نوجوان و ابعاد اثرگذاری مهدکودک‌ها در شکل‌گیری تربیت مطلوب و به عنوان یک روان شناس پا به میدان گذاشته و می‌گوید:‌

«بسیاری از مهد کودک¬ها، کودکان را به رقص تشویق می‌کنند و هنگامی که به این کارشان ایراد گرفته می¬شود، می گویند رقص کودک چه اشکالی دارد و نسبت به مبانی دینی و شیوه برخورد با روان کودک آگاهی ندارند.»
http://www.rasanews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=282753

این نادره، از قرار معلوم با صرف بودجه‌های هنگفت در ده‌ها کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی به اجرای برنامه پرداخته است!

دومین «جشنواره مادران قصه‌گو» از محمدحسن راستگو، به عنوان یکی از نفرات برتر فعالیت‌های فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان تقدیر کرد.
http://isna.ir/fa/news/91122214517

راستگو در مراسمی که برای تقدیر از «خدمات» او برگزار شد به هنرنمایی پرداخت و مدعی شد کودکان را با شعرهایی که خود سروده برای نماز صبح بیدار می‌کند:‌
https://www.youtube.com/watch?v=J7SSetfKugE

راستگو یکی از عوامل مؤثر ابتذال فرهنگی و محروم کردن کودکان میهن‌مان از نشاط و شادی و شور و امید است. از نقش این افراد و فاجعه‌ای که آفریده‌اند نبایستی غافل شد.

ایرج مصداقی
[email protected]
www.irajmesdaghi.com


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016