پنجشنبه 14 آبان 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

معرفی "دنیای بسته - جامعه‌شناسی و روان‌شناسی زندان از درون"، کتاب جدید عمادالدین باقی

شناسنامه کتاب
نام کتاب دنیای بسته
نویسنده عمادالدین باقی
ناشر سرایی
چاپ اول ۱۳۹۴
قیمت

۱۹ هزارتومان
تعداد صفحات ۳۳۹ صفحه

کتابی جدید از عمادالدین باقی پس از ۱۰ سال منتشر شد.

«دنیای بسته» کتابی است که اخیرا نشر سرایی از عمادالدین باقی محقق و پژوهشگر ایرانی که در حوزه حقوق بشر فعالیت می‌کند، منتشر کرده است. کتاب به جامعه شناسی زندان می‌پردازد و به واکاوی و روانشناسی زندانی از درون نگاه می‌کند. کتاب در ۶ بخش تنظیم شده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


نویسنده در بخش اول به زندانوارگی پرداخته و تاکید کرده است که زندان ملموس ترین و عریان ترین پدیده انسانی و انسانشناختی است برای کسانی که از درون با آن سروکار دارند.

عمادالدین باقی در بخش دوم کتاب «جامعه بسته و قربانیان» را مورد توجه قرار داده و نوشته است: هرچه محیط بسته تر و کوچک تر و جهان ما محدودتر شود ناخودآگاه جهان بینی انسان هم کوچک تر خواهد شد. یک جامعه بسته نیز افرادش مانند برکه هستند. وقتی به جامعه بزرگتر متصل می‌شوند که درآن موج و حرکت و انتقال است، روح و روانشان بازتر می‌شود. زندانی در جامعه بسته که جهان بینی‌اش را محدود و افق نگاهش را کوتاه می‌سازد کارهایی انجام می‌دهد که دچار زوال عقلی نشود.

نویسنده در بخش سوم از زوایای مختلف به «رفتار شناسی و روانشناسی اجتماعی و فردی در زندان» می‌پردازد و از یک سو از پاردوکس‌های روحی زندانی سخن می‌گوید و از دیگر سو به خواب هایی که زندانی می‌بیند و تحت تاثیر آنها قرار می‌گیرد اشاره می‌کند.

در فصل دیگری نیز علل منابع تنش را در زندان واکاوی می‌کند، عنوان بخش چهارم کتاب «زندانبانی» است. او از دریچه ذهن زندانبان به زندان و زندانی نگاه می‌کند و به این پرسش می‌رسد که چرا زندانبان‌ها لاجوردی را دوست دارند. عمادالدین باقی این موضوع را یکی از رازو مرزهای زندان می‌داند.

بخش پنج کتاب نیم نگاهی جامعه شناختی و روانشناختی به جرم و مجازات است. باقی قدرت جامعه، مهارت‌های تازه و تحلیل شهودی کارآمدی زندان را بررسی می‌کند و در بخش ششم و پایانی کتاب به بررسی «پایان زندان» می‌پردازد دو خروج از زندان را مورد واکاوی قرار می‌دهد. اول خروج رفتاری و سپس خارج شدن از زندان.

نویسنده کتاب دنیای بسته تاکید می‌کند: «خروج اول به معنای خارج شدن از قاعده عادی رفتار است، به معنای قیام و شورش و طغیان کردن است. خروج دوم به معنای خارج شدن زندانی از زندان است و این دو نوع خروج پیوندی عمیق با همدیگر دارند. در اغلب زندان‌های دنیا مرکزی به نام مرکز مراقبت‌های پس از خروج از زندان وجود دارد اما وقتی که به خود دوره زندان و شرایط زندانی و حقوق او توجه نمی‌شود چگونه می‌توان انتظار داشت به شرایط و به حقوق او پس از آزاد شدن توجه شود.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016