دوشنبه 9 آذر 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

تظاهرات جهانی سبز‌ها، کفش‌های معترض در پاریس

صد‌ها هزار نفر یک روز مانده به برپایی نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در پاریس، یکی از بزرگ‌ترین تظاهرات طرفداران محیط زیست را در سرتاسر جهان برپا کردند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رادیو زمانه ـ در پاریس به سبب ممنوعیت برپایی راه‌پیمایی، در اقدامی نمادین بیش از ۲۰۰ هزار جفت کفش به نمایندگی از مردم در میدان «جمهوری» کنار هم چیده شده است. یک جفت کفش نیز به عنوان نماد حضور پاپ فرانسیس از واتیکان به پاریس ارسال شده است.


پاریس

همچنین خبرهای دیگر حاکی از بازداشت خانگی بیش از ۳۰۰ فعال محیط زیست در پاریس است. در همین حال بسیاری از این فعالان و بیش از ۵۰۰ آنارشیست با پرچم‌های سیاه خود در حوالی میدان جمهوری به قانون منع تجمع در این شهر توجهی نکردند و دست به تظاهرات زدند. بسیاری از این افراد با پلیس درگیر شدند و پلیس برای مقابله با این افراد از گاز اشک آور و ماشین آب پاش نیز استفاده کرده است.

روز گذشته نیز پلیس فرانسه دست‌کم ۲۴ تن از فعالان محیط زیست را به اتهام سازماندهی تظاهرات در آستانه نشست تغییرات آب و هوایی در پاریس، به بازداشت خانگی محکوم کرد.

تظاهرات در لندن، توکیو، برلین و نیویورک

بزرگ‌ترین تظاهرات در اروپا یکشنبه ۲۹ نوامبر، در لندن برگزار شد؛ یک گردهمآیی بزرگ با حضور ده‌ها هزار نفر در مرکز لندن. جرمی کوربین، رهبر جدید حزب کارگر نیز در این تظاهرات حاضر است.

مردم لندن مشخصاً به لغو یارانه‌های دولتی برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک معترض‌اند.

هزاران نفر نیز در شهرهای مختلفی از جمله برلین، آمستردام و سائوپائولو نیز راه‌پیمایی بزرگی برپا کردند. در بسیاری از نقاط استرالیا نیز مردم با پرچم‌های «یک ابله فسیلی نباش» دست به تظاهرات بزرگی زدند.

بسیاری از فعالان محیط زیست بر این باورند که بهره‌برداری از سوخت‌های فسیلی باید تا سال ۲۰۵۰ خاتمه یابد و تمام کشورهای جهان به انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورند.

در توکیو پایتخت ژاپن هزاران نفر در رویدادی به نام «راهپیمایی زمین» در یک پارک گردهم آمدند. ژاپن کشوری است که فاجعه فوکوشیما را تجربه کرده است ولی برنامه مشخصی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای ندارد. بسیاری از فعالان محیط زیست نسبت به این مسئله به دولت این کشور معترض‌اند.



تظاهرات در برلین

روز گذشته نیز بسیاری از مردم فیلیپین در مانیل پاییتخت این شهر راه‌پیمایی کردند. مجمع الجزایر فیلیپین به گفته دانشمندان از جمله کشورهایی است که بر اثر گرم‌شدن زمین و بالا آمدن سطح آب‌ها آسیب‌های بسیاری متحمل شده است.

سازماندهندگان این تجمعات می‌گویند با برگزاری این راهپیمایی‌ها به دنبال تشدید فشار به دولتمردان برای دستیابی به توافقی جامع در پاریس هستند.

به گزارش رویترز بزرگ‌ترین گردهم‌آیی طرفداران محیط زیست تا به امروز، سال گذشته در نیویورک و با حضور ۳۱۰ هزار نفر رخ داده است.

نگاه تمام فعالان محیط زیست به نشست بزرگ پاریس معطوف شده است. این نشست دوشنبه ۳۰ نوامبر با حضور سران و نمایندگان بیش از صد و پنجاه کشور جهان افتتاح می‌شود.

روز گذشته نیز بیش از ۳۰۰ هنرمند سر‌شناس با ارسال بیانیه‌ای به لورن فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که ریاست گردهمایی «پاریس ۲۰۱۵» را بر عهده دارد، از سیاستمداران خواستند این فرصت را از دست ندهند و به یک قرارداد الزام‌آور جهانی برای متوقف کردن پدیده گرمایش زمین دست پیدا کنند.

سازمان‌دهندگان تجمعات امروز دو هزار و ۱۷۳ مکان در بیش از ۱۵۰ کشور از سرتاسر جهان را برای برگزاری راه‌پیمایی در روزهای ۲۸ و ۲۹ نوامبر تعیین کرده‌اند.

پیش از آغاز بحران اخیر پاریس و لغو راه‌پیمایی‌ها در این شهر، فعالان محیط زیست تخمین‌زده بودند که بیش از ۲۰۰ هزار نفر در تظاهرات تغییرات آب و هوایی در پاریس مشارکت خواهند کرد. اکنون همین فعالان امیدوارند میلیون‌ها نفر در اقصی نقاط جهان به خیابان‌ها بیایند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016