پنجشنبه 3 دی 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

کرباسچی : باید با حداکثر توان در انتخابات شرکت کنیم

شیراز- ایرنا- دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، ضمن تاکید بر لزوم شرکت حداکثری در انتخابات هفتم اسفند گفت: از دست دادن انتخابات و شرکت نکردن در آن ممکن است به فرمایشی شدن انتخابات منتهی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین کرباسچی، عصر چهارشنبه در همایش انتخابات، حق الناس، مشارکت حداکثری در شیراز، افزود: پیامبر (ص) روزی در جهان هستی شورا، بیعت و انتخاب را مطرح کرد که قدرت آن روز بخصوص در سرزمین حجاز چیزی جز زور، شمشیر و خونریزی نمی شناخت.

وی ادامه داد: در آن شرایط پیامبر (ص) بحث بیعت، انتخاب مردم، رای مردم و شورا را مطرح کرد اما امروز در کشورهای اسلامی حاکمیت های موروثی وجود دارد و اگر رای گیری هم است آن رای گیری سمبلیک است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


کرباسچی گفت: بحث سیاسی و اداره کشور بحث عقل و منطق است، ما با کسی دعوا نداریم اما می گوییم یک مجموعه ای در مقطعی روی کار آمده و کشور را به اینجا رسانده اند و آیا باز هم باید همان روش دنبال شود؟

دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی افزود: باید در صحنه انتخابات خیلی شفاف عمل کنیم، نباید دنبال اتحاد ظاهری باشیم، باید حرف های سیاسی را بزنیم، نباید مخالفت سیاسی را به نارسایی اخلاقی تبدیل کرد و هر کس با ما مخالف بود را از دین و ایمان و همه چیز بیاندازیم.

او گفت: اسلام به همه گروه ها بها می دهد، باید از حضور زنان در همه عرصه ها استفاده کرد، اگر امروز دانشگاه های ما مملو از خانم های با استعداد است باید شرایطی ایجاد شود که بیشتر مدیریت های ما در اختیار خانم ها قرار گیرد.

وی، ضمن تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت و توان جوانان گفت: جوانان امروز ما از دنیایی از معلومات بهره مند هستند و باید به آنها بها داده شود.

کرباسچی افزود: اگر اول انقلاب امام (ره )به جوانان بها نداده بود چه کسی می خواست کشور را اداره کند.

وی، مشارکت حداکثری در انتخابات را یک وظیفه شرعی دانست و افزود: برخی مواقع رادیو و تلویزیون انتخابات را یک مناسک می داند و سعی می کند در روز رای گیری صف ها و جمعیت را نشان دهد.

او گفت: آیا این مساله برای انتخابات کافی است، ما امروز آن قدر گرفتاری های ملی و مشکلات در کشور داریم که اگر همه اصلاح طلبان و اصولگرایان با هم متحد شوند تا بخواهند کشور را از این شرایط نجات دهند، کم می آوریم.

وی افزود: باید به انتخابات به عنوان یک پروسه ای که یادگار و مهمترین دستاورد انقلاب برای اداره مسایل داخلی کشور است، بها داده شود.

کرباسچی در خصوص حق حق الناس بودن رای مردم هم گفت: رای مردم نباید دست کاری شود اما صیانت از رای مردم تنها حق الناس نیست و به این محدود نمی شود.

او افزود: اگر ناظران و مجریان انتخابات هم دچار تخلف شده و باعث شوند که رای کسی از بین برود، آیا این حق الناس نیست؟ این ضایع شدن حق را چگونه می شود جبران کرد؟

وی اظهار کرد: اگر صدا و سیمای ملی که باید متعلق به همه باشد، در برنامه های خود کسی را در آستانه انتخابات آورد و همه جور حرف زد اما اگر آقای ظریف خواست حرف بزند بگویند تبلیغات برای دولت است، آیا این حق الناس نیست؟

کرباسچی، شفافیت انتخابات را یکی از مسایل مهم انتخابات دانست و گفت: اگر شفافیت نباشد، افکار عمومی قانع نمی شود و بی اعتنایی به انتخابات رخ می دهد.

او اضافه کرد: باید مردم را نسبت به انتخابات مطمئن کنیم تا به تدریج حرف بیگانگان نشود که می گویند هرکس را می خواهند تایید می کنند و هر کس را نمی خواند تایید نمی کنند.

وی گفت: انتخابات بسیار مهم است و حتی اگر ایراد اشکالی هم وارد می دانیم باید قاطعانه و با حداکثر توان شرکت کنیم چرا که از دست دادن و به فراموشی سپردن انتخابات و کم رونق کردن آن به انتخابات فرمایشی منتهی می شود.

دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است هفتم اسفند امسال برگزار شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016