شنبه 5 دی 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

مصباح یزدی: قصد دارند زمینه کنار گذاشتن ولی فقیه را آماده کنند

F763FBB7-B850-44D7-98F9-20A7F5DE0A7F_w640_r1_s.jpg
محمدتقی مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری، بدون ذکر نام، افرادی در داخل ایران را متهم کرد که قصد دارند «از طریق قانونی و با عنوان نمایندگان خبرگان رهبری، زمینه رفراندومی برای کنار گذاشتن ولی فقیه را آماده کنند.»

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای مصباح یزدی، روز شنبه ۵ دی، تأکید کرد: «البته باید توجه داشت کسانی که زمینه رفراندوم را فراهم می‌کنند، برای بعد از آن هم برنامه‌ریزی کرده‌اند؛ لذا... خطر امروز خطر نظامی نیست، خطر فرهنگی و فکری است.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مخالفت‌ها با «ولایت فقیه» و «حکومت اسلامی» گفت که «در روایات، مخالفت با ولی فقیه در حد شرک بالله عنوان شده‌است.»

آقای مصباح یزدی اشاره‌ای به جزئیات این «روایات» و منابع آن نکرده‌است.

در روزهای گذشته برخی از منصوبان رهبر جمهوری اسلامی از جمله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، از کاندیداتوری اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران و افراد نزدیک به او از جمله حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی، در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ابراز نارضایتی کرده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


علاوه بر این، یک روز پس از اظهارنظر هاشمی رفسنجانی در مورد مجلس خبرگان، و اشاره به اهمیت «نظارت بر رهبری»، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در واکنشی تند تاکید کرد که در قانون اساسی چیزی‌ با این عنوان و مفهوم (نظارت بر رهبری) وجود ندارد.

در همین حال یک روز پیش از گفته‌های روز شنبه آقای مصباح یزدی تعدادی از جمله امامان جمعه از جمله احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد و اسدالله ایمانی امام جمعه شیراز، اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ را «خط قرمز» در بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری خوانده و اعلام کرده بودند که «اجازه تصدی فتنه‌گران را در کشور نمی‌دهیم».

در همان روز حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس، ضمن انتقاد از عملکرد آقای هاشمی رفسنجانی در سال ۸۸ گفته بود که «فتنه‌های گذشته تمام شده اما فتنه تمام نشده و فتنه اصلی و پیش رو فتنه اکبر است.»

در همین حال کاظم انبارلویی، سردبیر روزنامه رسالت روز شنبه گفت که معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که او از آنها به عنوان «فتنه‌گران» نام برد، قصد «دوقطبی» کردن انتخابات پیش رو و «اخلال» درآن را دارند اما «نهادهای مربوطه مانند شورای نگهبان حواسشان جمع است.»

اشاره مصباح یزدی به «اظهار نظر» فوکویاما یک روز پس از گفته‌های جنتی

آقای مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان روز شنبه خود با اشاره به «اظهار نظر» فرانسیس فوکویاما، نظریه‌پرداز سیاسی آمریکایی، گفت که «دشمن» قصد «تضعیف ولایت فقیه» و سپس «زمینه‌سازی برای حدف» آن با «رفراندوم» را دارد.

یک روز پیش از گفته‌های آقای مصباح یزدی، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، با اشاره به حوادث سال ۸۸ مدعی شده بود که فرانسیس فوکویاما، فیلسوف مشهور آمریکایی، گفته که برای از بین بردن جمهوری اسلامی باید شورای نگهبان و نظارت استصوابی را از بین برد.

این سخنان درحالی بیان شده‌است که آقای فوکویاما، در مقاله‌ای که درسال ۸۸ برای روزنامه آمریکایی «وال استریت جورنال» نوشته بود، حتی یک بار هم از «نظارت استصوابی» شورای نگهبان سخن به میان نیاورده‌است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016