یکشنبه 23 اسفند 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

ظهور مجدد فرش ایران در بازار آمریکا بعد از تحریم‌ها

با لغو تحریم ها، تجار در آمریکا اکنون قادر خواهند بود مجددا به صورت مستقیم از ایران فرش وارد کنند و قرار است محموله جدیدی از فرش های ایرانی راهی آمریکا شود.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری هیوستون کرونیکل، برای آقای برهانی، فرش های ایرانی ای که دهه ها توسط خانواده وی فروخته می شده، به منزله آثاری هنری است که رنگ های آبی و قرمز و طلایی در آنها به شکلی سنتی در هم ترکیب شده و شاهکاری زیبا پدید آورده است.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وی مالک شرکت شرکت برهانی راگ در حومه بالتیمور است و تخصصش در زمینه فرش های نفیس ایرانی است. این فرش ها حدود سه چهارم فروش وی را تشکیل می دهند، اما چند سالی است که وی نتوانسته هیچ فرشی از ایران وارد کند.

وی و دیگر تاجران فرش در آمریکا مجبورند به فروش فرش هایی که قبل از سال ۲۰۱۰ یعنی زمانی که آمریکا تحریم های بیشتری بر ایران تحمیل کرد، بسنده کنند. با کاهش ذخیره فرش های خریداری شده، بسیاری از تجار ناگزیر از فروش فرش های هندی، پاکستانی و چینی شده اند.

با لغو تحریم ها، تجار اکنون قادر خواهند بود مجددا به صورت مستقیم از ایران فرش وارد کنند برهانی منتظر دریافت محموله ای از فرش های جدید و آنتیک ایرانی است.

وی گفت: «ما خوشحالیم که مشتریان آنچه را که می خواهند دریافت خواهند کرد... مشتری حق انتخاب دارد. یک حق انتخاب بهتر. ما محموله ای داریم که آماده ارسال است.»

برای صدها سال، فرش ایرانی توسط گروه های کوچک از بافندگان و توسط نخ هایی با عناصر طبیعی نظیر رنگ پوست گردو، درخت انار و ریشه ها و میوه درخت بلوط بافته می شد.

بافتن برخی فرش ها سال ها طول می کشید. هرچند کشورهای زیادی وارد صنعت تولید فرش شده اند، اما فرش های ایرانی به دلیل زمان و موادی که صرف بافتشان می شود، جزو با ارزش ترین فرش ها هستند.

به گفته کارشناسان، قبل از تحریم ها، یک پنجم صادرات فرش ایران راهی آمریکا می شد.

برهانی در تبریز بزرگ شده جایی که پدر و پدربزرگش در کار فرش بودند. خانواده وی هنوز هم در زمینه تجارت فرش فعالیت دارند. وی قبل از آمدن به آمریکا در سال ۱۹۷۵ در هامبورگ آلمان به کار تجارت فرش ایران مشغول بود.

برهانی می گوید، فرش های ایرانی با رقابت فزاینده ای از سوی فرش های تولیدی دیگر کشورها مواجه اند به نحوی که قیمت آنها تا ۴۰ درصد نسبت به قیمت های ۱۵ سال قبل پایین آمده است. فرش های ایرانی از چند صد دلار تا بیش از ۱۰۰ هزار دلار قیمت دارند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016