دوشنبه 30 فروردین 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

همه منصوبان رهبر: چه کسانی در ایران با حکم رهبر منصوب می‌شوند؟

قانون اساسی ایران می‌گوید رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوى است اما ولایتش مطلقه و بی‌چون و چرا است. فرمانده کل نیروهای مسلح است و بر کار قوای اصلی نظارت می‌کند. به عنوان ولی فقیه در هر گوشه و کنار نماینده‌ای دارد که خود می‌گوید مخالفت کردن با آنها در حوزه اختیارشان جایز نیست



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


گزارش بی بی سی

3369081_363.JPG

گروهی از منصوبان او به حکم قانون اساسی انتخاب می‌شوند و گروهی دیگر بر اساس قوانین و مصوبات دیگر یا به حکم ولی فقیه بودنش...

فقهای شورای نگهبان
شورای نگهبان، گلوگاه دموکراسی درایران است. نه نماینده ای بدون تایید این شورا به مجلس می رود، نه قانونی بدون رضایت آن در مجلس تصویب می شود. نه تنها رئیس جمهور که نمایندگان مجلس خبرگانی که رهبر را انتخاب می کنند راهشان از این شورا می گذرد.

شش فقیه از دوازده عضو شورا را رهبر تعیین می کند. شش عضو حقوقدان دیگر را رئیس قوه قضاییه معرفی می کند که خود منصوب رهبر است و نمایندگانی در مجلس تایید می کنند که همین شورای نگهبان صلاحیتشان را تایید کرده است. پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی وظیفه رسمی این شورا است و پاسداری از این شورا وظیفه ای است که رهبر ایران همواره در دستور کار خود قرار داده است.

رئیس سازمان صدا و سیما
رادیو تلویزیون دولتی ایران نه از لحاظ امکانات رسانه‌ای و قدرت سیاسی در میان رسانه‌ها رقیبی دارد، نه بودجه آن با هیچ رسانه دیگری قابل مقایسه است. این سازمان هم از دولت پول می‌گیرد، هم از تبلیغات. با ده‌ها شبکه داخلی و خارجی، بلندگوی تبلیغاتی نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج به حساب می‌آید. رئیس این سازمان با حکم مستقیم رهبر ایران منصوب می‌شود.

اعضا و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام
رئیس و اعضای این مجمع ۴۴ نفره برای دوره‌های پنج ساله و به حکم رهبر ایران منصوب می‌شوند. حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مهم‌ترین وظیفه این نهاد است. تهیه و پیشنهاد سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی و مشورت دادن به رهبر از دیگر وظایف آن است. رؤسای قوای سه‌گانه و فقهای شورای نگهبان از اعضای ثابت این مجمع هستند. بنا بر قانون اساسی 'اعضاى ثابت و متغیر این مجمع را مقام رهبرى تعیین مى‌نماید'.

نهاد دیگری که آن هم وظیفه حل اختلاف را بر عهده دارد و بنا بر تفسیر قانون اساسی به حکم رهبر ایران تشکیل شده، 'هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه گانه' است که رئیس و اعضای آن را رهبر تعیین می‌کند.

عالی‌ترین مقام قوه قضاییه
رئیس قوه قضاییه تنها رئیس از روسای قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی است که مستقیما با حکم رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌شود. دوره تصدی این فرد که باید 'مجتهد، عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر' باشد، پنج سال است. شرایط لازم برای رسیدن به ریاست قوه قضاییه و شباهت آن به آنچه برای رهبر شدن در جمهوری اسلامی لازم است از یک سو و معتمد بودن رئیس قوه قضاییه و نزدیکی به رهبر باعث شده نام روسای این قوه به عنوان رهبران احتمالی آینده جمهوری اسلامی مطرح باشد.

دادستانی دادگاه ویژه روحانیت مقام دیگر قضایی است که انتصاب آن با حکم رهبر جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد.

ستاد کل نیروهای مسلح
فرماندهی کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به عهده رهبر است و بر اساس قانون اساسی اعلام جنگ و صلح و بسیج نیروها با او است. قانون اساسی اختیار عزل و نصب فرماندهان عالی نظامی را به رهبر ایران داده است.

ستاد کل نیروهای مسلح، مسئول هماهنگی میان تمام قوای نظامی است که ریاست آن با حکم مستقیم رهبر منصوب می‌شود. نام این ستاد تا اواخر جنگ ایران و عراق 'ستاد فرماندهی کل قوا' بود، اما اختلاف میان سپاه و ستاد مشترک ارتش در آن زمان باعث تشکیل ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان بالاترین مرجع نظامی در ایران شد. حق انتصاب فرماندهان و معاونان ستاد کل با رهبر است: (سپاه، ارتش و نیروی انتظامی به صورت جداگانه بررسی شده است.)

• فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح

• جانشین رئیس ستاد کل

• معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل

• رئیس سازمان پدافند غیرعامل

• معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل

• معاون ستاد کل نیروهای مسلح در امور بسیج

• معاون آماد و پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل

• معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح

• معاون بازرسی‌ ستاد کل‌ نیروهای مسلح

• معاون نیروی‌ انسانی‌ ستاد کل‌ نیروهای‌ مسلح‌

• رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

• رئیس سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

• مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح

نماینده در شورای عالی امنیت ملی
بر اساس قانون اساسی، رهبر جمهوری اسلامی دو نماینده در شورای عالی امنیت ملی تعیین می‌کند. وظیفه این شورا 'تأمین‏ منافع ملی‏ و پاسداری‏ از انقلاب‏ اسلامی‏ و تمامیت‏ ارضی‏ و حاکمیت‏ ملی' ایران است. دامنه نفوذ و کنترل این شورا گسترده است: از مهمترین موضوع سیاست خارجی (پرونده هسته‌ای) تا جزیی‌ترین مواردی که ممکن است برای 'امنیت ملی' دردسرساز باشد (محدود کردن رسانه ها). ریاست شورای عالی امنیت ملی با رئیس جمهور است و دبیری آن طبق روال به عهده یکی از نمایندگان منصوب رهبر. مصوبات شورای عالی امنیت ملی بعد از تأیید رهبر جمهوری اسلامی قابل ‌اجرا است‌.


شباهت بازیگران ایرانی و خارجی به همدیگر!


آغاز برخورد پلیس با "بدحجابان"


رژه نوروزی ایرانی‌ها در نیویورک


فیروزآبادی زیرآب این روحانی را به خاطر چلوکباب زد!


تصاویر بازیگر زن ایرانی آزاده صمدی


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016