شنبه 8 آبان 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

پورمحمدی: اعدام‌ها در سال‌های اخیر کارآمد نبوده است

porrmohammadi2323.jpeg
رادیو زمانه: وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران از لزوم بازنگری در میزان و مصادیق مجازات اعدام سخن گفت.

مصطفی پورمحمدی شنبه هشت آبان گفت با وجود آنکه مجازات اعدام را به طور کلی نمی‌توان نفی کرد اما این مجازات در سال‌های اخیر چندان کارآمد نبوده است.

وزیر دادگستری ایران با اشاره به حجم بالای مجازات اعدام در سال‌های اخیر، بازنگری در آن را ضروری دانسته و ادعا کرده است که قوه قضائیه نیز «اجمالاً» با او هم‌نظر است.

او با بیان اینکه «حفظ مجازات اعدام همچنان در دستور است»، از این مجازات در برخی موارد برای «عده‌ای مفسد» دفاع کرده است. اما در عین حال تصریح کرد که «میزان مجازات اعدام و مصادیقی از جرایم که مجازات اعدام برای آنها در نظر گرفته شده، از مباحث جدی برخوردار است که می‌توان به آن پرداخت».



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


وزیر دادگستری ایران همچنین گفت رایزنی‌ها برای بررسی مجازات آغاز شده است: «در حقیقت به دنبال این هستیم که چه نوع مجازات، در کجا و نسبت به چه افرادی اثربخشی بیشتری دارد تا بتوانیم به عنوان مجازات جایگزین اعدام در نظر بگیریم».

احمد شهید، گزارشگر ویژه پیشین سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در آخرین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی در روزهای پایانی ماه مهر سال جاری گفته بود که شمار اعدام‌ها از ابتدای ماه ژوئیه سال جاری میلادی روندی افزایشی داشته است. او همچنین یادآور شده بود که در سال ۲۰۱۵، دست‌کم ۹۶۶ مورد اعدام در ایران انجام شده که بالاترین میزان اعدام در جمهوری اسلامی در ربع قرن گذشته بوده است.

اکثر موارد اعدام در جمهوری اسلامی مربوط به جرایم مواد مخدر است و پیش از این نیز مقام‌های ایرانی از لزوم یافتن مجازات جایگزین به‌خصوص برای محکومان به این جرایم سخن گفته بودند. در همین رابطه، روز اول شهریورماه سال جاری، جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، از بررسی حذف مجازات اعدام برای جرایم مواد مخدر در جلسه این کمیسیون خبر داده بود.

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، در حالی از لزوم بازنگری در مجازات اعدام سخن می‌گوید که سال ۲۰۰۵ در گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، به دلیل عضویت در هیئت سه نفره اعدام سراسری ۳۸۰۰ زندانی سیاسی موسوم به «هیئت مرگ»، به جنایت علیه بشریت متهم شده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016