پنجشنبه 9 دی 1395   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

جزئیات طرح روسیه، ایران و ترکیه برای "تقسیم سوریه"

خبرگزاری رویترز گزارش داد که سوریه می‌تواند به مناطق غیر‌رسمی تحت نفوذ منطقه‌ای تقسیم شود؛ آن هم میان ایران، روسیه و ترکیه



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


تیک - این خبرگزاری به ‌نقل از منابع آگاه می‌نویسد که در صورت چنین توافقی سوریه تبدیل به مناطقی با خودمختاری خواهد شد و در یک ساختار فدرال به بقای خود ادامه خواهد داد.

110722_880.jpg

رویترز با اشاره به منابع مطلعی در روسیه در این‌باره می‌نویسد: «آندری کورتونوف» مدیر کل شورای امور بین‌الملل روسیه، اتاق فکری نزدیک به وزارت امور خارجه روسیه، گفته است که حرکت به سوی مصالحه انجام شده است. توافق نهایی دشوار خواهد بود اما مواضع تمام طرفین تا حدود زیادی تغییر کرده است.

چندین منبع آگاه به رویترز گفته‌اند که تحت تاثیر این توافق از قدرت اسد تا حد زیادی کاسته خواهد شد. این خبرگزاری اشاره می‌کند که روسیه و ترکیه اجازه می‌دهند بشاراسد تا دوران انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی در قدرت باقی بماند تا زمانی که یک نامزد علوی که کمتر فضا را قطبی کند برای شرکت در انتخابات نامزد شود. این منابع به رویترز گفته‌اند که ایران هنوز متقاعد به پذیرش این سناریو نشده است. اما در نهایت طبق این سناریو اسد باید از قدرت کناره‌گیری کند؛ با تضمین حفظ جان خود و خانواده‌اش. کورتونوف اشاره کرده است که چند نام برای جانشینی بالقوه او مطرح شده است.»

رویترز اشاره می‌کند که این موضوع می‌تواند این ذهنیت را ایجاد کند که روسیه بار دیگر جایگاه خود را به عنوان قدرتی جهانی کسب خواهد کرد و به بازیگری جدی در خاورمیانه تبدیل می‌شود.

این خبرگزاری در ادامه به نقل از یکی از منابع نزدیک به دولت روسیه اشاره می‌کند در صورتی که این سناریو تحقق یابد مذاکرات صلح در پایتخت قزاقستان اغاز خواهند شد. این مذاکرات جدای از مذاکرات سازمان ملل متحد برای میانجی‌گری است. یکی از مقام‌های امریکایی که نخواسته نامش فاش شود نیز می‌گوید که فکر نمی‌کند ترک‌ها و روس‌ها بتوانند بدون حضور نمایندگان امریکا در مذاکرات سیاسی به نتیجه‌ای برسند.

رویترز اشاره می‌کند که روس‌ها معتقدند این اولین قدم برای آتش‌بس در سرتاسر سوریه خواهد بود و پس از آن هدف کسب حمایت کشورهای حوزه خلیح فارس و اتحادیه اروپاست. ‌این خبرگزاری اشاره می‌کند که پوتین مجموعه مذاکراتی را پشت درهای بسته از جمله با همتای ترک خود رجب طیب اردوغان داشته است.

9955488.jpeg

این خبرگزاری به نقل از یک منبع ترک اشاره می‌کند که هدف اصلی ترکیه مشاهده رفتن اسد نیست بلکه شکست دادن تروریسم برای آن کشور اولویت دارد. او می‌افزاید: البته این بدان معنا نیتس که ما اسد را تایید می‌کنیم اما درک می‌کنیم که داعش باید از بین برود. در این میان روسیه ممکن است از ترکیه برای پایان دادن به کار پ ک ک در سوریه حمایت کند.

این مقام ترک همچنین افزوده است که البته اختلاف‌نظرهایی با ایران وجود دارد اما دو طرف در حال فائق آمدن بر مشکلات و اختلافات متقابل هستند. ادین سزر، رییس مرکز مطالعات ترکیه و روسیه که اندیشکده‌ای در آنکارا است، می‌گوید که ترکیه در حال حاضر به طور کامل از موضع تغییر رژیم در سوریه دست کشیده است.

این خبرگزاری در پایان با اشاره به نقش احتمالی ایران در چنین معامله‌ای، می‌نویسد: تشخیص منافع ایران دشوار است اما علی اکبر ولایتی مشاور ارشد رهبر انقلاب گفته بود که سقوط حلب ممکن است بسیاری از معادلات را در منطقه تغییر دهد. منابع دیپلماتیک روسیه و غرب نیز می‌گویند که ایران برای حفظ اسد در قدرت اصرار دارد. حتی در صورت استعفای او نیز تهران می‌خواهد با یک علوی دیگر در قدرت مواجه باشد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016